Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция

Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция 1Вече няколко години в строителството са широко използвани различни клетъчни материали - в тази група строителни материали най-ярките представители са газови силикатни блокове

, чиито недостатъци ограничават обхвата на тяхното приложение.

Такива блокове са оптимални за изграждане на къщи, броят на етажите, в които не надвишава три. В многоетажна конструкция за носещи стени те не се използват, тъй като има вероятност стените да не издържат на тежък товар.

Газовите силикатни блокове като материал за изграждането на ограждащи конструкции станаха популярни не за нищо. Купувачите са привлечени от добро съотношение цена / качество, а строителните компании са впечатлени от удобството на подреждане на блокове и висока скорост на работа по време на инсталацията.

Предимства на газовите силикатни блокове

В сравнение с други строителни материали, блоковете от силикатни газове имат ниско тегло, което намалява не само трудолюбието на работа, но и сглобяването, транспортните разходи. Поради голямата здравина на материала блоковете с плътност D500 са надеждно решение за изграждане на вътрешни стени на сгради, прегради, стени всяка рамкова сграда - Освен това, те могат да бъдат използвани за полагане на носещи стени на нискоетажни сгради.

По отношение на многоетажните сгради е по-добре да се въздържат от издигането на носещите стени от газо-силикатни блокове в тях. Къщата, построена с газ силикат, ще има отлични топлоизолационни свойства благодарение на порьозността на материала - освен това материалът може да натрупва топлина от слънцето и нагряване.

Газови силикатни блокове - основните недостатъци в многоетажното строителство 2

По този начин, човек може да спести на допълнителна изолация. Удобното пребиваване в такава къща е осигурено и от способността на газо-силикатните блокове да "дишат". Що се отнася до звукоизолационните свойства, те са 10 пъти по-високи в този материал, отколкото в тухли.

Газообразният силикат е нетоксичен, тъй като използва цимент, смлян кварцов пясък и разпенващ агент. K предимствата на газовите силикатни блокове и тяхната пожарна безопасност - те са в състояние за няколко часа да издържат на последиците от пожара, предотвратявайки опасността от разпространяване на огън.

Монтажът на газови силикатни блокове е бърз и лесен, благодарение на формата и размера им.

След като сте се запознали с предимствата на този материал, от друга страна, можете да разгледате газовите силикатни блокове - те също имат недостатъци. Сред "минусите" може да се припише ниска сила - този показател е наистина това, което се нарича "оставя много да бъде желано".

Трудно е да се използват дюбели, защото когато се обвиват, материалът започва да се разпада. Друг значителен недостатък на газовия силикат е неговата способност да абсорбира влагата, което от своя страна може да доведе до образуването на гъбични блокове вътре и навън.



Газови силикатни блокове - основните недостатъци в многоетажното строителство 3

Ограничения за използването на блокове газ-силикат

Някои свойства на газовия силикат при работа с този материал създават известни неудобства. Така, поради своята хигроскопичност, блоковете от силикатни газове имат следните недостатъци:

  1. Намокряне.

Потопете се в дъжда, блокът трябва да бъде изсушен преди монтажа. В противен случай залепените фуги могат да се срутят поради термичното разширение на материала.

  1. Неправилната последователност на работата и грешките са изпълнени с настъпването на последствия.

В сградите, изработени от газов силикат, завършването на помещенията трябва да бъде предхождано от организирането на бариерата за пари от вътрешната страна. Ако не направите това, това може да доведе до насищане на стената с капилярна влага.

  1. Ограничена работна температура.

Струва си да се помни, че при работа с газообразен силикат едно от основните ограничения е температурата. Блокове от този материал не се използват, когато работната температура надвишава 400 градуса по Целзий (това може да бъде различно екзотермично производство).

Газови силикатни блокове - основни недостатъци в многоетажната конструкция 4

"Клопки" с използването на газ силикат

Ако решите да построите къща с газови силикатни блокове, определено трябва да разгледате някои точки.

Когато стените на първия етаж са издигнати, ще е необходимо да се направи монолитен колан, който се прави, за да се разпредели равномерно теглото на втория етаж и покрива на долните блокове. Полагането на всеки 3 реда трябва да бъде подсилено със специални листове или метална мрежа.

Освен това при изграждането на къща от газови силикатни блокове се изисква изливане на основата (стените, издигащи се от такива блокове, се свиват в рамките на една година, така че работата по основата трябва да се извърши внимателно).

Ако имате намерение да започне веднага вътрешния декорация на дома, по-добре е да спрете избора на собствения си гипсокартон или тапет, като има шанс, че мазилката е покрита с пукнатини.

Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Решаваме, че е по-добре да използваме газови силикатни или пянови блоковеРешаваме, че е по-добре да използваме газови силикатни или пянови блокове
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Как да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къщаКак да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къща
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Ограда от газови блоковеОграда от газови блокове
Газове силикатни блоковеГазове силикатни блокове
Припокриващо устройство за таванаПрипокриващо устройство за тавана
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
» » Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
© 2021 BggeHat.com