Припокриващо устройство за тавана

Припокриващо устройство за таванаСлед като изберете подовата форма, можете да продължите към следващия етап - полагане на пода. В този случай, разбира се, е необходимо да се спазват всички изисквания на строителните разпоредби. По-специално, трябва да се обърне специално внимание на реда на извършената работа - само тогава ще бъде възможно да се създаде функционално и трайно пространство.

Така че припокриването е нещо като хоризонтална основа. Тя не само разделя сградата на пода. Това е наличието на припокривания, което осигурява стабилността на структурата като цяло, тъй като тя възприема и прехвърля допълнително силовите натоварвания, произтичащи от горния покрив на тавана, мебелите и оборудването. Този дизайн трябва да издържа на минимално тегло от 150 кг / кв. М. Също така, при припокриването се правят доста високи изисквания по отношение на топлинните и звукоизолационните характеристики. И като се вземат предвид съвременните реалности, икономиката на дизайна също е необходима.

Ето защо припокриването обикновено се прави от стандартни елементи с типичен размер - тези части могат лесно да бъдат транспортирани и бързо сглобени директно на строителната площадка.

Има няколко опции за припокриване. Но най-универсалната опция е да се припокриват върху дървени греди. Този дизайн е подходящ за къщи с масивни тухлени стени, както и за къщи, издигащи се от по-светла черупка или газобетон. В този случай, с по-леки конструкции, тази опция е единствената възможна. Като носещ елемент трябва да се използват добре изсушени греди от иглолистна дървесина. Разбира се, материалът трябва да бъде с високо качество, без гниене и пукнатини. Понякога не се използва твърд лъч, но гредите са залепени заедно от специални ламели или са съборени от широките им дъски, поставени на ръба. Лепените греди, ако са направени в завода, се считат за по-издръжлив материал, дори в сравнение с масивните дървени конструкции.



Припокривайте на трупи с педи вероятно магнитуд 2-7 м в Стъпка г. греди в този случай е 0.6-1.2 м правило е: .. Колкото по-голяма ширина на участъка, по-малките трябва да бъде стъпка. От своя размер, между другото, зависи между други параметри - например, напречното сечение на носещи елементи.

Препоръчва се гредите да се поставят по късата страна на помещението, т.е. в посока, перпендикулярна на дължината му. В процеса на работа е важно гредите да останат успоредни един на друг. Да ги сложите от ръбовете, защото само по този начин можете да получите коректността на тяхното закрепване по отношение на периметъра на стените на къщата.

Е, ако се интересувате от пяна блокове на газ силикатни блокове - посетете сайта np-stroy.ru. Само там ще намерите много полезна и интересна информация за газовите силикатни блокове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите проект у дома на вашия компютърКак да направите проект у дома на вашия компютър
Преглед на телескопични стелажи за кофраж на припокриванияПреглед на телескопични стелажи за кофраж на припокривания
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Изграждане на тавана от блокове от пянаИзграждане на тавана от блокове от пяна
Стени и оградни конструкции на таванаСтени и оградни конструкции на тавана
Строителни компонентиСтроителни компоненти
Ремонт на дървени подове в старата къщаРемонт на дървени подове в старата къща
Покриване от металПокриване от метал
Припокриване в къща с мансарден етажПрипокриване в къща с мансарден етаж
» » Припокриващо устройство за тавана
© 2021 BggeHat.com