Припокриване в къща с мансарден етаж

Припокриване в къща с мансарден етаж

При изграждането на мансарден етаж е важно да се спазват всички регулаторни изисквания, които се налагат върху строителните конструкции и по-специално върху подовете. В края на краищата, припокриването не само разделя сградата на отделни етажи, но също така осигурява стабилността на къщата като цяло. Това е припокриването, което възприема и от своя страна прехвърля още значителни мощни натоварвания от тавански покрив и всичко, което е на този етаж - мебели и оборудване.

Според изчисленията, припокриването трябва да може да издържи на тегло от поне 150 кг / м2. Освен това, той трябва да поддържа дълго време всички експлоатационни характеристики. И накрая, най-важната му характеристика е добра звукоизолация. Въпреки това, за модерното строителство, друг нюанс става важен. Това е икономиката на изпълнението на пода. Ето защо се препоръчва да се направи от типични части, които са лесни за транспортиране и след това могат да бъдат бързо сглобени директно на строителната площадка.

От тази гледна точка, универсален вариант се счита за припокриване на дървени греди, което е подходящо за масивни тухлени сгради, както и за по-леки къщи от газобетон или други пяна блокове (Между другото, в последния случай - единственият подходящ материал).

За това припокриване са необходими добре изсушени, силни греди, които често се правят от иглолистна дървесина (естествено, не трябва да има пукнатини или гниене). В допълнение към гредите от твърда греда, те могат да използват структури, съборени от силни дъски, поставени на ръба, или от специално залепени ламели.



Смята се, че ламеларните структури, при условие, че са произведени по промишлен начин, са още по-трайни от твърдото дърво.

Добре и посещение на сайта tdmspb.ru ще намерите всички мебели аксесоари и аксесоари имате нужда от разумни цени. Само там е всичко, за да създадете шикозен интериор, благодарение на стилната мебелировка.

Припокриването на гредите се поставя на стъпки от 0.6-1.2 м. Размерът на това разстояние зависи от ширината на обхвата. В същото време, колкото по-широк е обхватът, толкова по-малко ще бъде стъпката. От това, между другото, зависи от напречното сечение на гредите. Така, когато продължителността на 2.5 m и 1.0 m стъпка раздел греди трябва да бъде 100x150 mm и при стъпка от 1.2 m - напречно сечение трябва да бъде поне 125h200 мм.

Когато устройството се припокрива, гредите се поставят перпендикулярно на дължината на помещението, по протежение на късата страна, докато се опитва да наблюдава паралелизма на елементите по отношение един към друг. Полагането започва от краищата, за да се закрепят гредите, доколкото е възможно, до периметъра на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Междинно припокриване на устройство за дървени греди и закрепванеМеждинно припокриване на устройство за дървени греди и закрепване
Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещениеВарианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Видове подови плочиВидове подови плочи
Тухлена къщаТухлена къща
Припокриващо устройство за таванаПрипокриващо устройство за тавана
Строителни компонентиСтроителни компоненти
» » Припокриване в къща с мансарден етаж
© 2021 BggeHat.com