Дизайн и чертежи на тавана

Дизайн и чертежи на тавана

В наше време все повече и повече селски къщи са построени според чертежи, в които се предоставя таван. За правилното изпълнение на тавана на тавана е необходимо да се определи кои помещения в него ще бъдат разположени.

мансарден проект

Дизайн на дизайна и интериора на тавански етаж

Тя може да бъде:

  • Спалня;
  • офис;
  • миниатюрен хотел;
  • детска стая;
  • фитнес зала.

За всяка такава стая се изготвя конкретен проект, който след това е включен в чертежа. Някои собственици на провинциални къщи изтеглят такива чертежи от интернет абсолютно безплатно. И в тези материали подробно вътрешно оформление на бъдещия етаж. Всяка такава стая в селска къща задължително има силно осветление. За снабдяване с чист въздух на чертежите на проекта се осигурява вградена вентилация. За естествено осветление в Къщи от дърво инсталирайте големи прозорци.

Развитие на мансарден етаж

По принцип площта на тавански етаж може да бъде много различна. Всичко зависи от размера на къщата. Остава обаче едно общо правило: независимо от площта на къщите, таванският етаж не трябва да надхвърля основната сграда.

тавански схема

Подробен дизайн на таванското помещение

Оформлението на тавански етаж може да бъде много различно. Всяка такава стая има собствен дизайн и конфигурация. Можете да планирате това безплатно с помощта на специални програми за планиране. Те ще помогнат създаване на мансарден план като се вземат предвид всички изисквания.

Причини за изграждането на тавана

Такава популярност на проектите за мансарди при строителството на селски къщи се дължи на редица характерни причини.

Оформлението на таванското помещение позволява леко увеличаване на наличното пространство, като в същото време сериозно спестява свободно пространство. Когато на чертежа вместо таванското помещение е посочено таванското помещение, това означава, че в къщата от бара топлинните загуби ще бъдат сериозно намалени. Обикновено топлината излиза през покрива, която е 10. За да получите безплатен проект на таванската стая в дървената къща, е достатъчно да изтеглите от Интернет пълен набор от необходими чертежи. таванско оформление Ако технологичният процес на строителството се наблюдава в къщата на мансарда, цената на покривния ремонт е много намалена.

Мансарден покрив

Неговото разположение има някои различия. Факт е, че таванския покрив трябва да издържа на налягане от няколко страни. Отдолу се издига влажният топъл въздух, превръща се в конденз и се утаява по вътрешната повърхност на покрива. Следователно, когато се прави проектирането на тавански етаж, е необходимо да се вземат предвид основните изисквания за такива конструкции.

Основното подреждането и конструкцията на покрива:

  • топлоизолация;
  • парна бариера;
  • хидроизолация.

Тъй като мансарден етаж има най-голямата контактна зона с външния свят, той се нуждае от покрив, който има най-добра топлоизолация.

мансардна топлоизолация

Подробна схема на топлоизолация на мансарда

На видовете изолация може да се прочете напълно безплатно в интернет. В уеб страниците можете да се запознаете със сортовете изолационен материал за къща, изработена от дървен материал.

През последните години собствениците на частни къщи се опитват когато организирате таванско пространство да се създаде таван. Промените се вземат предвид в проектната документация, като се правят съответните корекции на къща оформление. Ако къщата е закупена от стара къща с обща тавана, новите собственици се занимават с нейната реорганизация. За тази работа, трябва да създадете чертежи, където се показва конструкцията на тавана.

Какво трябва да се отрази в чертежа

Разбира се, всяка промяна в оформлението изисква точно отразяване на чертежите. Ако проектът има детайлен чертеж, отразяващ всички нюанси, става много по-лесно да се изготви прогноза за необходимите строителни разходи. За да се изгради таванът е направено правилно, първо трябва да се изчисли изграждането на греди. Как да направите такова изчисление, можете да видите безплатно в референтната литература, представена на страниците на специализирани сайтове.

Специално разработените строителни норми предписват конкретни размери на бара в зависимост от два параметъра:

  • стъпка;
  • дължина.

Преди всичко за проектиране и рисуване на тавана на къщата Разрушен покрив с две наклони е подходящ. За нея се произвежда необходимия брой греди от бара, които са монтирани навътре с опора върху вътрешните стени на лагера. В противен случай покривът може да не е много надежден.

двуетажна мансарда

Изчертаване на двуетажна мансарда

За тавана, особено когато къщата е много стара, тя изисква изграждането на мауерлат. Той е направен в основата на покрива, преминавайки целия периметър на къщата. Такава затворена структура ще намали натиска върху стените. Това е от голямо значение, ако се използват висящи греди. На същите греди трябва да се образува един вид триъгълник, опиращ се един край в траверса, а другият - в Мауерлат.

Всички промени в проекта трябва да бъдат отразени в чертежа. Новата кофражна система трябва да бъде ясно показана, показва се напречното сечение на гредата.

Отделен чертеж показва устройството на вентилационната система. Типичен таван с изолация има вентилация, която не е подходяща за мансарден етаж. Мансардовата вентилация трябва да гарантира, че въздухът циркулира по такъв начин, че стаята никога да не е запушена, така че да не се издухва от силни ветрове.

Как да изглежда таванният план на етажа

Дизайнът на покрива диктува бъдещото оформление на стаята.

мансард план

Оформлението на мансарда на две нива

Полезната площ на пода зависи от формата на покрива. Например, страничният наклон на покрива ще трябва да бъде разделен от преграда. Много е трудно да се движите свободно в такова пространство. следователно седалков покрив има малко предимство. Таванът има само една странична стена, която ще позволи да се увеличи размерът на полезния район.

Въпреки това, височината на тавана ще ограничи свободата на движение, ще бъде необходимо да се заплитат през цялото време. Идеалният е наклон на север. За съжаление, това не винаги работи. Една отлична възможност е покривът на стената, който има счупена форма. Тя има по-ниска, много стръмна рампа. На тази таванска площ се увеличава, оформлението му става много по-лесно.

На таванския етаж може по желание да се оборудва дневната. Мансардите, които имат лек наклон на покрива, изглеждат много по-удобни. Те са най-подходящи за една спалня. На такъв площад можете да организирате офис.

офис на тавана

Интериор и дизайн на таванското помещение, обзаведено в тавана

Най-високата точка на тавана на тавана трябва непременно да надвишава 220 см. Това ви позволява да се движите в помещението на всяко лице без накланяне на главата. Когато построите спалня, леглото на тавана е най-добре разположено до рампата. В този момент височината на помещението трябва да надвишава 180 см. При рязко покачване от леглото на такава височина се изключва ударът на главата срещу тавана.

При планирането на тавански интериор е необходимо да се отчетат няколко важни нюанса в проекта:

  • затопляне;
  • Натоварването, което лентата поддържа;
  • отопление;
  • осветление;
  • Компактност на мебелите.

Покривна изолация

Тъй като покривът е постоянно повлиян от външната среда, той изисква по-внимателен подход.

За да се предотврати навлизането на топъл въздух от помещението директно в нагревателя, задължителна е паропреградата.

покривна изолация

Подробна схема на изолация на покрива

Тя се подрежда така, че да се получи непрекъсната повърхност, без празнини. Всички стави са покрити с лепяща лента.

Най-добрите нагреватели за една тавана са:

  • Минерална вата;
  • Екструдиран пенополистирол.

Материалът се полага по слой, ставите се запълват с монтажна пяна. Понякога се извършва комбинирана изолация. За тази цел комбинирайте топлоизолацията с парна бариера. На гредите се полага хидроизолационна мембрана, която не позволява на кондензата да попадне на нагревателя. Между хидроизолацията и покрива има малка вентилационна междина.

Ако се спазват горепосочените технологични изисквания за топлоизолация, покривът на тавански етаж ще бъде най-надеждният. Малка грешка може да създаде извънредна ситуация.

При избора на покривен материал трябва да се спазва само един принцип: покривът трябва да е лек, но много здрав.

Нюанси на проекта на двуетажни къщи с таванско помещение

Чертежите описват подробно плана на втория етаж, който показва размера и разположението на стълбището в къщата. Тя трябва да бъде много масивна, тъй като присъствието на няколко етажа ще доведе до непрекъсната работа на стълбището. За да направите това, трябва да има голяма ширина и да е плоска и това изисква допълнителна площ.

Много важни са някои функции, когато се планира таванско пространство. Всеки проект на двуетажна къща с таван изисква точно изчисляване на покривните склонове. Следните показатели ще зависят от това:

  • Височина на помещението;
  • Жилищна площ;
  • Местоположение на стълбите;
  • Осветяването.
вила с таванско помещение

Проектът на едноетажна къща с таванско помещение

Най-често в ниските места се съхраняват различни неща, инсталират се малки шкафове, се помещават килери. Такива ниши пречат на нормалния вход към стълбището. Във връзка с това такъв модул е ​​монтиран близо до билото.

осветление

Много е важно да има достатъчно естествено осветление на тавана. Когато има едноетажен покрив, този въпрос се решава съвсем просто. На фронтоните са монтирани големи прозорци. Ако покривът има счупен външен вид, има няколко подхода:

  • Монтаж на прозоречни системи, директно рязане в покрива;
  • Поставени са конструкциите, където закрепването на прозорците се осигурява директно на фронтона.

Негативната страна на този дизайн може да се нарече сложна система за окачване, тъй като прозорците изискват използването на допълнителни части за увеличаване на здравината на конструкцията.

мансардно осветление

Пример за природно таванско осветление

На всеки чертеж на двуетажна къща, в която таванският етаж е в експлоатация, е необходимо да се покажат най-важните съобщения:

  • Водоснабдяване;
  • канализационна мрежа;
  • вентилация;
  • Електрическа инсталация.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите къща оформлениеКак да направите къща оформление
Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещениеВарианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Чертежи на вилиЧертежи на вили
Проекти на къщи с прозорец и таванско помещениеПроекти на къщи с прозорец и таванско помещение
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Планиране на къща за сезонно живеенеПланиране на къща за сезонно живеене
Проектиране на къща според планове и планове в разделПроектиране на къща според планове и планове в раздел
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
» » Дизайн и чертежи на тавана
© 2021 BggeHat.com