Разпределение на тавана

Разпределение на тавана

Когато говорим за оформлението на мансардата, това често е въпрос на проектиране и зониране, докато съществуват редица строителни правила, които трябва да се спазват. Има два принципа на тавана. Първата опция е клетъчно оформление, което осигурява наличието на отделни помещения и изграждането на допълнителни дялове. Вторият вариант - студио, без подпори, с минимални строителни и ремонтни работи по изграждането на преградни стени. Подходящ е за тези, които планират да използват таванското помещение за отдих. Въпреки това, вариантът с пчелна пита е идеален за голямо семейство, тъй като осигурява личен живот. Правилата за подреждането му ще бъдат разгледани по-долу.

Така че, ако планирате да поставите спалня на тавана, то формата на стаята трябва да бъде такава, че да осигурява достатъчно естествена светлина.

От трите страни на леглото трябва да има ленти с ширина най-малко 0,6 м, така че стаята да е удобна за придвижване. Интересно е, че според правилата за спалня, предназначена за двама души, трябва да има поне 12 кв.м. В същото време за максимален комфорт е необходимо височината на стената от пода до рампата, под която се поставя леглото, да е не по-малко от 1,7 м.



Подобни изисквания се правят и при планирането на детска стая на тавана. Въпреки че правилата установяват, че минималната площ на тези помещения е 6 квадратни метра. м, психолозите вярват, че детската стая трябва да бъде най-малко 10-12 квадратни метра. Освен това, ако семейството има две деца, е по-добре да отделите две малки малки, но независими помещения, отколкото да разделите един голям. Ако площта на тавана е достатъчно голяма, за детската стая е по-добре да се разпредели място в средната част на пода, така че да няма наклонени стени. Но там, където височината под рампата е ниска, е по-добре да се организират технически помещения.

Планираш ли да имаш офис на тавана? Това - чудесна възможност, особено след като стаята на този етаж може да се нарече доста изолирана. Основното изискване е наличието на достатъчно количество естествена светлина. Въпреки това, не трябва да имате шкаф от южната страна - тази стая ще прегрее през топлия сезон.

Що се отнася до баните, препоръчително е да ги подреждате в тавански етаж само ако има поне три спални.

Е, ако трябва да разработите план за евакуация на пожар - посетете mpb01.ru. Само там е всичко, от което се нуждаете, за да направите планове за евакуация от всяка сграда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на мансардОпции за оформление на мансард
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Оформлението на спалнятаОформлението на спалнята
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Снимка и разпределение на къщиСнимка и разпределение на къщи
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Проекти на къщи с прозорец и таванско помещениеПроекти на къщи с прозорец и таванско помещение
Проекти на частни къщи 6х9 с таванПроекти на частни къщи 6х9 с таван
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
» » Разпределение на тавана
© 2021 BggeHat.com