Снимка и разпределение на къщи

оформление на снимките

Колко удобно ще бъде да живееш в селска къща зависи от това колко успешно е произведено планиране на земята и от внимателността на различни инженерни мрежи. създаване план на частна къща най-добре да поверите на професионалистите. Само обучен специалист с опит ще бъде в състояние да направи компетентен проект, с помощта на който е възможно да се изгради качествена къща.

къща план с тераса

3D оформление на едноетажна къща с тераса

Резултатът от дейността на дизайнерите ще бъде:

  • Чертежи, включващи всички необходими размери и спецификация на необходимите материали;
  • Схеми на инженерни мрежи (захранване, водоснабдяване, канализация и др.).

Планирай себе си

Хванете се къща оформление 8 от 10 метра, на първо място се определят с размера на бъдещата структура. Популярни проекти са тези, които с малък отпечатък върху обекта дават възможност за изграждане на удобна, просторна и удобна къща. Изграждането на огромни дворци с осезаемо пренасищане на строителни материали стана нещо от миналото и сега, по време на популярността на енергоспестяващи технологии, такива къщи не са популярни сред разработчиците.

къща план 6х6

Подробно планиране на къщата с мансарда 6x6

Най-добре е да изберете къщи с правоъгълна форма на няколко етажа. Прави стени без изпъкналости ще спестят довършителни работи, и къща с мансарда - да получите малка площ от земя с достатъчно жизнено пространство и да намалите разходите за построяване на покрив.

Разглеждайки различни проекти и фото планове на селски къщи, много хора забелязаха тенденция да се оборудват в двуетажни къщи гаражи. Това значително разширява функционалността на жилищната сграда и допринася за по-голямо удобство. Ако размерите на парцела не са твърде малки, тогава е възможно гаражът да бъде отделна сграда, съседна на жилищната структура. Тази опция ще намали загубата на топлина у дома, както и да запази част от бюджета на разработчика.

вила план 10x10

Проектиране и оформление на двуетажна вила 10х10

Мнозина се съмняват дали е възможно да има хол над гаража в частна къща.

От правна гледна точка няма ограничения за това, а от гледна точка на здравия разум гаражите със сигурност са снабдени с вентилационна система от принудителен тип, така че това оформление не е по-опасно от оформлението на хола над бойлера.

Ако въпреки това предприемачът се съмнява в правилността на това решение, можете да посъветвате да разгледате снимките в интериорните списания на частни къщи или създаване на интериор на къща в специална програма и разгледайте опцията за местоположение над гаража тераси в къщата.

къща план с таванско помещение

Оформлението на къщата 8х8 с таванско помещение

При създаването на дизайна на къщи е много важно да се вземе предвид къща. Препоръчва се да се построи къща на юг. От север е възможно да се поставят нежилищни помещения, които ще позволят жилищното пространство на къщата да бъде постоянно светло и да поддържа топлината перфектно.
Разглеждайки различните проекти на снимката, трябва да разберем, че не всеки ще се доближи до даден сайт.

къща план 8x10

Оформлението на къщата 8х10 с барабан и веранда

Нека да изброим някои ограничения:

  • Видът на почвата на мястото не винаги благоприятства подреждането на основата на колана, а основата на купчината се приема основно къщички 6х6 с таванско помещение;
  • Нивото на подпочвените води може да не позволява подреждане в частна къща на приземния етаж. В някои случаи, при високо ниво на подпочвените води, мазето може да бъде построено, но това ще изисква повече материални разходи от страна на строителя.

Разпределение на помещенията

Когато планирате частна къща, ще бъде излишно да погледнете към бъдещето.

  1. Детските стаи трябва да бъдат трансформирани без никакви проблеми в други, което, без съмнение, ще бъде необходимо, когато децата растат.
  2. Децата от различен пол трябва да имат отделни спални.
  3. Ако няколко поколения хора живеят в къщата, може да е необходимо да има различни входове в определени помещения.
  4. Стаите за по-старото поколение трябва да се планират на приземния етаж.
къща 6x6 с тераса

Оформлението на едноетажна къща 6x6 с тераса

антре

Много е удобно да се обадите на оформлението на къщата, когато от коридора можете да стигнете до всички стаи. В същото време е необходимо да се разбере, че е необходимо да се отдели възможно най-малко пространство в нежилищната зона.

Дизайн на коридора

Оригинален интериорен дизайн на коридора

Оформлението на къщата трябва да бъде разположено така, че входът в сградата да е грубо центриран, така че да може да се постави близо до нея стълби към втория етаж на къщата с таван и входове в други стаи. интериора на залата Ако размерите на къщата не позволяват това, можете да комбинирате хола с хола и да отделите входа с малък барабан: да запазите топлината в стаята и да създадете малък гардероб за връхни дрехи.

дизайн на хола

Вариантът на дизайна на хола с добре обмислено осветление

Дневна и кухня



Много популярно решение е обединение на кухня и хол в рамките на един парцел на къщата. Той е много удобен за приемане на гостите, защото не е нужно да бягате от кухнята до хола с ястия и храна. Тези стаи се наричат ​​още кухня-студио.

снимка на хола дизайн

Недостатъкът на такова оформление е миризмата на готварска храна, която може да се изяде дълго време в мебелното покритие. Въпреки това, с помощта на добър рисунък, това минус става незначително. снимка на интериора на кухнята За да приготвите храна, не е нужно да отделяте достатъчно място, така че ще е достатъчно малко пространство от шест квадратни метра, а за да не натрупа достатъчно пространство в хладилника, той може да бъде вграден в помещението, оставяйки само външната врата.

подреждане на кухня и хол

Практическо зониране и подреждане на кухня и хол

Примери за такова подреждане на кухненския бокс могат да бъдат намерени от снимката в Интернет.

баня

Според правилата проекти и оформления на двуетажни къщи или къщи с таван трябва да приеме наличието на няколко бани, а над техните жилищни помещения не могат да бъдат разположени. баня снимка дизайн В допълнение, ще бъде хубаво, ако поне една от баните е разделена.

интериорна снимка на баня

Вариант на интериора на банята

Най-често те правят следното: на дъното правят пълна тоалетна и баня в къщата, но на на последния етаж е комбинирана баня.

тоалетна интериор

Спални стаи

В спалните, разработчиците често се опитват да спасят жилищното пространство на къщата, защото тези стаи са посетени само през нощта.

снимка на интериора на спалнята

Необходимо е обаче да се разбере, че спалнята в спалнята е различна и, например, за детска спалня Необходимо е да се осигури игрално пространство и настолен компютър. В допълнение, спалнята често е оборудвана с гардероб, така че част от пространството ще бъде заета от нещата. спалнята интериор Ако спалнята ще бъде само място за спане, тогава полезната площ може да бъде разпределена по-малко от девет квадратни метра.

спалня

Оптималният размер на зоната за спане, където можете удобно да поставите всичко, от което се нуждаете, е с площ от повече от 12 квадратни метра.

битови помещения

В момента оформлението на къщите изключва инсталирането на пералня в банята или в кухнята. За тази цел все повече се използват помощни помещения или свободно пространство под стълбите, което почти винаги е празно.

интериора на помещението

Пример за подреждането на помещението

Това оформление ви позволява да спестите ценно място, където е необходимо, и да го вземете на места, където не се понася удобен живот. Освен това, разпределението на такъв икономически обект в къщата ще помогне да се скрие от очите много неща, които попадат на пътя. разположението на помещението

стълбище

За стълби, предназначени да изпълняват само основната си цел - да "транспортират" хора на горния етаж в къщи с тавански или двуетажни къщи - тогава най-добре е да го поставите в коридора близо до стената.

photo Стълбища

Това оформление ще увеличи максимално правилното използване на пространството под него. Ако стълбището изпълнява повече декоративни функции и се намира в хола, тогава нищо функционално, което да се изгради под него, няма да работи.

стълбище дизайн

Вариант на устройството на дървена стълба

Експертите не препоръчват спестяване на размерите на стълбата: височината на стъпалата и тяхната ширина не трябва да са по-малки от 170 и 230 mm. съответно.

Ширината на стълбата трябва да бъде по-малко от 800 мм., И в допълнение, тя трябва да бъде оборудван с перило да се премине от етаж на етаж в домовете с таванско помещение не се превърна в акробатика.

стълбище до тавана

Структурата и интериорът на стълбите към мансарден етаж

Максималното спирално стълбище "защитава" жизненото пространство, но е необходимо да се разбере, че те няма да позволят да носят големи неща. Най-често се използват спирални стълби ваканционни жилища с таван за временно пребиваване.

прозорци

Понастоящем най-популярните пластмасови прозорци, които поради своя различен дизайн могат да се поберат във всеки интериор. проектиране на прозорци в къщата За прозорци, които се отварят към тераса, най-добре е да изберете представление "на пода", което ще даде интериорен дизайн на стаята, създадена в програмата подчертава и ще позволи да се получи най-доброто осветление на този сайт.

вътрешни прозорци

Примерни прозорци по цялата височина на стената

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чертежи на рамкови къщиЧертежи на рамкови къщи
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Как да направите къща оформлениеКак да направите къща оформление
Как да се направи къща планКак да се направи къща план
Оформлението на дървената къщаОформлението на дървената къща
Вътрешно оформление на едноетажна къща 1111Вътрешно оформление на едноетажна къща 1111
Необичайно, но удобно разположение на къщата 50 кв.м.Необичайно, но удобно разположение на къщата 50 кв.м.
Оформлението на едноетажна къща 9x9Оформлението на едноетажна къща 9x9
Вила 7x7Вила 7x7
Проектиране и оформление на двуетажна къща със зимна градинаПроектиране и оформление на двуетажна къща със зимна градина
» » Снимка и разпределение на къщи
© 2021 BggeHat.com