Планиране на къща за сезонно живеене

Планиране на къща за сезонно живеене

Къщи, които включват сезонни живот са селски къщи, където има малък парцел. Обикновено тази къща се използва само през лятото. Разглежда се вариация на тази дача градинска къща, в която не можете да живеете целогодишно.

къща план 8x7

Оформлението на къщата е 8x7 с тераса за сезонно обитаване

Обикновено в тази къща се съхраняват:

  • Инструменти за градинарство;
  • Стари дрехи;
  • Различни спомагателни неща.

Планиране на ваканционен дом

За да получите добро оформление на сезонен престой, трябва да разработите подробно плана си. Според плана се определя:

  • Брой стаи в къщата;
  • Размерите на стаите;
  • Необходими мебели;
  • Основното оборудване.

Когато се прави оформлението на къщата за сезонно живеене, на първо място се изчисляват максимално допустимите размери на къщата, като се вземат предвид всички членове на семейството.

къща оформление 6x6

Проектиране и оформление на 6x6 вила с таванско помещение

Основните аспекти на оформлението на къщата

Тъй като в сезонната къща са най-вече през лятото, прилагането на принципите градското планиране, не винаги е подходящо. В градската къща, според плана, опитайте колкото е възможно повече да направите разклонението на комуникационните стаи. Когато свършите къща планиране, опитайте се да ги минимизирате колкото е възможно повече. За тази цел се разработват чертежи, в които се комбинират различни функционални зони, които се превръщат в единична стая за сезонно строителство.

Например, верандата и залата са обединени, холът е свързан с общата стая.

От практиката стана известно, че повечето хора посещават открити къщи в летни къщи.

мансарден план

Оформлението на таванската къща за сезонно обитаване

По-често собствениците на добре поддържани вили в такива помещения приемат гости или се отпуснат в люлеещи се столове.

Открити площи

В изготвяне план лятна къща за гости отворените пространства винаги са посочени. Тези стаи могат да бъдат от няколко вида:

  • Приложено;
  • построена.

В допълнение, тези помещения са направени напълно отворени или леко повдигнати над повърхността на земята: така наречените тераси. В някои случаи се проектират чертежи на остъклената веранда. Аз трябва да кажа, че за разделянето на открито пространство, в допълнение към стъклопис и стъкло, красива решетка, които се основават на лозята и гроздето могат да бъдат използвани.

Кухня от лятна къща

Тази стая винаги се използва за непосредствена цел. С други думи, храната се приготвя тук, всички продукти се обработват. Когато се развива чертежи и оформление на кухнята стандартните конструктивни размери се вземат като основа. къща къща проект Районът на кухнята може да заема минимално пространство. За да бъде удобно, кухня в частна къща добре е да го има до входната врата, особено ако всички удобства са извън къщата.

Когато сезонната къща има големи размери, много често се прави допълнителен пасаж директно към терасата на къщата. На чертежите е осигурен прозорец, през който всички парцел и съседна територия.

гардероб

В чертежите в близост до кухнята има малък гардероб, който може да се използва като складово помещение. Тук ще се съхраняват:

  • Работно облекло;
  • инструменти;
  • Скъпи рекламни места.

Обща стая



Когато се направи оформлението на лятната къща, обърнете специално внимание на местоположението на общата стая. Функционалността му е много голяма. Тя може да стане:

  • хол;
  • Спалня;
  • трапезария.
къща оформление

Оформлението на малка вила с комбинирана всекидневна и кухня

В повечето случаи тази стая има най-голямата площ, има много светлина и свободно пространство. Когато планирате местоположението си, фокусирайте се върху най-осветената част от територията.

Например, през прозорците на общата стая можете да видите цъфтяща градина или красиви цветя в цветното легло. Южната ориентация на прозорците се счита за идеална. Много често се прави отделен изход от общата стая, който води директно до верандата.

Когато първият етаж на сезонната къща има големи размери, можете също да планирате в тази стая отделна спалня. Тя трябва да е в най-тъмната и тиха част на сградата.

таван

Строителите вярват, че когато една къща има малка жилищна площ, не е необходимо да се оборудват в това пространство повече от четири стаи. Когато има нужда от допълнителни помещения, можете да ги включите в проекта изграждането на таван в къщата.

къща с мансарден етаж

Оригиналният проект на къща с мансарда за сезонно живеене

Това ще позволи директно да се построят допълнителни стаи под покрива. Позовавайки се на Чертежи на стълбището, свързващо първия етаж с тавана, отвори. Долната й стъпка е монтирана директно на верандата. Останалата свободна площ под стълбите е подходяща за различни цели:

  • Съхранение на домакински инструменти;
  • Настройки на кабинета.

На тавана, много собственици екипират спалнята. Леглата се монтират по стените, тъй като височината от пода до тавана на такива места надхвърля 1,7 метра.

Между вертикалата на стената и покрива има свободно пространство. Тя може да отнеме малка килера чрез инсталиране на светли дялове. Понякога има вградени гардероби, в които те съхраняват:

  • облекло;
  • Спално бельо;
  • Домашно оборудване.

Бани

Ако вашата лятна вила направи важни комуникации: вода, канализация, дренаж, - при разработването на планирането на лятна къща на чертежите, предоставяни монтаж на тоалетни. Тъй като живеенето в една къща ще бъде сезонно, т.е. непостоянно, площта на санитарните помещения не трябва да бъде много голяма. Не е препоръчително да се качвате в къщата тежка тежка вана. Това ще изисква много свободно пространство, така че ще бъде много по-добре да инсталирате обикновен душ.

Подобен подход изисква подреждането на тоалетната. За него е изградена автономна канализационна система.

За да се построи къща, която е предназначена за временно пребиваване, например, къща къща, най-добрият материал е кръгла дневник. Не трябва обаче да забравяте инсталирането на отопление.

баня в къщата

Пример за местоположението на банята по план е къща с голяма тераса

Най-добрият вариант за такова отопление е доставката на природен газ. За съжаление, това не винаги е възможно. Ето защо можете да използвате алтернативни опции. Руската фурна ще затопли къщата добре, ще бъде топла в стаята от обикновен burzhuyki.

Естествено, за отопление ще се нуждаят от дърва за огрев, но тъй като жилищата ще бъдат сезонни, това няма да доведе до големи финансови разходи. В дървени къщи можете да живеете постоянно или от време на време. Изграждането на такава къща не е много скъпо. В къща, построена от дървен материал, тя винаги е топла. Тя изисква минимална енергия за отопление.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на малка селска къщаОформлението на малка селска къща
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Вътрешно оформление на къщатаВътрешно оформление на къщата
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Къща с балдахин практическо решение за всяко семействоКъща с балдахин практическо решение за всяко семейство
Ваканционни вили или места за гости на вашия сайтВаканционни вили или места за гости на вашия сайт
Стандартно разположение на къщата от 6 до 8Стандартно разположение на къщата от 6 до 8
Проектиране и оформление на къщата 4х6Проектиране и оформление на къщата 4х6
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Проекти на частни къщи 6х9 с таванПроекти на частни къщи 6х9 с таван
» » Планиране на къща за сезонно живеене
© 2021 BggeHat.com