Междинно припокриване на устройство за дървени греди и закрепване

При строеж на частни къщи, припокриването на дървени подпори се извършва доста често. Поради допустимата цена на използваните материали, както и лекотата на самостоятелно изграждане на такива конструкции.

Какви са припокриванията - ясна класификация

Тавански или междуетажно припокриване, извършвано върху дървени греди, е напълно възможно да се организирате, ако вземете под внимание редица технологични въпроси. Важно е господарят на дома да се справи с последния и да се придържа към препоръките на специалистите. Тогава припокриването на обикновени дървени греди ще бъде гарантирано, че ще е трайно и наистина надеждно.

Проектите, които ни интересуват при назначаване, са разделени на:

  • Backboard. Те, както подсказва името, се издигат между различните нива на сгради.
  • Attic. Те споделят жилищни помещения и неизползвано пространство под покрива.
  • Ground. Тавани на лъчите, издигнати над мазето или сутерен.
Основа за припокриване - греди от дърво

Основа за припокриване - греди от дърво

Припокриванията се различават помежду си при дизайна, свързването и фиксирането. Структурно описаните съоръжения са:

  • без изолация и изолация;
  • дву- или еднослоен;
  • с писти от различни видове
  • с валцуване от дъските, щитове;
  • със скрити и отворени опорни елементи;

Греди от дърво - това е основата на припокриване. Тя е изработена от I-греди, залепени греди, редовни трупи, барове с дебелина 7.5-17.5 см и дъски (нарязани) 3.8-5 см.

Ключови изисквания за строителството - какво да разгледаме?

За осигуряването на висококачествена звукова и топлоизолация е необходимо всякакво припокриване, да бъде трудно и възможно най-силно. Това винаги трябва да се запомня при започване на строителните дейности. Силата на припокриване на дървени продукти е по-голяма от 200 кг на квадратен сантиметър. Този индикатор е достатъчен, за да гарантира, че проектът може да издържи натоварванията, упражнявани върху него без проблеми. Не е лесно да се постигне необходимата сила. Необходимо е правилно да се изчисли разстоянието между отделните греди, дължината и напречното сечение на използваните опорни елементи.

Твърдостта на конструкцията трябва да изключва възможността за колебания и деформации под влиянието на товари. Отклонението от 1/250 от дължината на скалата (конструкциите между етажите) и 1/200, когато става въпрос за тавански етажи, се счита за приемливо. Необходимото ниво на звукова и топлинна защита се постига чрез включване на минерална вата или друга изолация в структурата на конструкцията. Дебелината на изолационния материал, който трябва да се постави, е избрана така, че в къщата по всяко време на годината температурата да е възможно най-удобна.

Всяко припокриване трябва да е възможно най-силно

Всяко припокриване трябва да е възможно най-силно

Дървени греди са достатъчно лесни, за да се направят сами. Освен това те лесно се монтират и закрепват, характеризирайки се с достъпна цена, ниска топлопроводимост. Също така е важно дървото да е екологично чист материал. Недостатъците на продуктите от дърво включват следните факти:

  • Вероятността за унищожаване от насекоми, микроорганизми. Проблемът се решава чрез обработката на гредите със специални решения, които изплашват бъгове и други вредители и антисептици.
  • Малки (в сравнение с продуктите, изработени от стоманобетон) механична якост. За частните жилища това не е толкова важно. Товарите на етажи от всякакъв вид - междуетажни, тавански, мазета - в този случай ще бъдат минимални.
  • Повишена горимост на дървесината. Намалете риска от пожар до минимум чрез поставяне върху гредите на забавители на горенето. Такива състави правят горните слоеве дърво незапалимо.
  • Опасност от образуване на нестабилни вибрации. Подобен феномен се наблюдава и в случаите, когато гредите са били фиксирани или монтирани в неправилен шаблон, или тяхното напречно сечение е взето неправилно.

В повечето случаи проблемите с припокриване в процеса на експлоатация произтичат от използването на недостатъчно изсушена дървесина. Мокро дърво води до деформация на структура, която се проявява под въздействието на температурни колебания и естествени натоварвания. Избягването на такива проблеми е лесно. Просто трябва да използвате добре изсушено дърво, за да направите опорните елементи.

Греди - изберете типа и размера

В частна къща подовите опори обикновено се изработват от дървен материал или дъски. Първият разрез е от 6x20 до 10x22 см. Препоръчителните размери на таблата са 10-25 см (ширина), 3.8-5 см (дебелина). По-рядко се използват три страни, или обикновени кръгли трупи с максимална дължина 600 см. През последните години греди от залепени греди стават популярни. Те са продукти от съединени (хоризонтално, вертикално) помежду си дървени панели. Те се продават в готов за употреба форма. Те имат стандартни геометрични параметри. Припокриването на ламиниран фурнир не може да има дължина повече от 12 м.



Степените на опорите, тяхната дължина, напречното сечение са взаимосвързани величини. Първо трябва да определите подходящата дължина на елементите. Той е избран, ръководен от размера на участъка. След това изчислете стъпката на полагане и напречното сечение на гредите. Следващата таблица дава информация, която позволява допълнителни изчисления без пикап раздел греди в cm се припокриват в етапи 0.6 и 1 М, с участъци от 2 до 6 м в индекса на проектно натоварване от не повече от 400 кг / кв.м. см.

Стъпка / обхват. m654.5432.52
117,5h2515h22,515x2012,5h2010h17,510x157,5h15
0.615h22,512,5h2010x2010x207,5h17,57,5h157,5h10

При по-скромни товари е позволено да се използват лъчи с по-малки размери.

Устройството за припокриване - е закрепено, свързваме се

Монтирането на греди от дърво трябва да се извършва на кратък интервал. С този подход дължината на дървените предмети ще намалее, така че силата на структурата ще бъде по-висока. Стъпката между отделните греди е еднаква. Полагане винаги започва с екстремни опори:

  • установете две греди, издърпайте въже между тях;
  • проверете хоризонталността на участък (имате нужда от ниво на сграда с дълга дължина);
  • монтирайте всички други (междинни) греди.

Ако височината на инсталираните елементи не е еднаква, тя трябва да бъде подравнена. За тази цел се използват дъски с по-малка или по-голяма дебелина, които се поставят под главните опори. В дървените жилищни сгради гредите са вградени в стените на предварително изрязаните канали 7-9 см. Nuance! Между канала и опората трябва да се постави хидроизолация. Той ще изключи възможността за по-късно скърцане. В къщи от тип рамка гредите са фиксирани с метални ъгли, скоби или нокти. Посочените типове крепежни елементи се монтират върху шината на горната лента.

Гредите трябва да се монтират на еднакво разстояние един от друг

Гредите трябва да се монтират на еднакво разстояние един от друг

В блоковите и тухлени къщи устройството на гредите е малко по-различно. Те са вградени в гнезда (предварително нарязани канали) до дълбочина 10 (ако са приложени дъски) или 15 см (за дървени трупи и пръти). Областите на контакт на опорните елементи със стените също са защитени от влага чрез филм от полиетилен, хидроизол, обикновен покривен материал. Много домашни майстори използват модерни импрегнации за хидроизолация. От страната на стената гнездото трябва да се полага с топлоизолационен материал. Той ще устои на образуването на студени мостове.

Професионалистите също така се препоръчва допълнително да фиксират краищата на всяка трета изделие за поддръжка с метална котва. Този хардуер трябва да бъде вграден в зидарията и след това да е прикрепен към лъча отстрани или отдолу.

Греди от дърво са свързани под ъгъл (метод на плетене), ширина или дължина. Последният метод, наречен снаждане, се счита за най-простият и най-често срещан. Този тип свързване се извършва с помощта на болтове с гайки, скоби от метал, скоби. Точките на снаждане на греди трябва за предпочитане да се поддържат върху повърхността на вътрешната стена, за да се осигури необходимата твърдост на конструкцията. След монтажа на опорни елементи, върху тях се монтират шперплат (от двете страни). Тези продукти изпълняват функцията на груб под и таван. Полученото пространство между опорите и плочите OSB (шперплат) позволява да се произвежда изолация на издигнатите подове върху дървени греди. За това по-нататък.

Топлоизолация на конструкцията - бърза инсталация

Затоплянето на междусерия, мазе, мансарден етаж се извършва от шлака, експандираната глина, други насипни материали или плочи (ролки) от минерална вата. Любителите на господарите предпочитат да използват minvat. Той трябва да бъде поставен между опорите от дърво. Размерът на плочите или парчетата, отрязани от руло от топлоизолация, се свали с няколко сантиметра повече от стъпката на гредите. В този случай нагревателят ще се съхранява възможно най-надеждно.

От дъното, minvat трябва да бъдат защитени от изпарения, идващи от жилищни помещения, всяка хидроизолация, например с полиетиленов филм. Към гредите се закрепва чрез дървени летви и телбод. Дебелината на топлоизолацията е 5-25 см. Тук е необходимо да разберете следното. Колкото по-дебел е слоят от изолационен материал, толкова по-топло ще бъде в къщата, толкова по-добре ще бъде защитен от външни звуци. Надяваме се, че с нашите съвети, лесно можете да оборудвате припокриването на дървени греди. Успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на тавани в дървена къщаМонтаж на тавани в дървена къща
Изграждане на вътрешни подове в частна къщаИзграждане на вътрешни подове в частна къща
Подреждане на подове в тухлена къщаПодреждане на подове в тухлена къща
Устройството за припокриване в дома от газобетонУстройството за припокриване в дома от газобетон
Сфера на кофража и начините на използване в строителствотоСфера на кофража и начините на използване в строителството
Преглед на телескопични стелажи за кофраж на припокриванияПреглед на телескопични стелажи за кофраж на припокривания
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Монтаж на метални профили върху покриваМонтаж на метални профили върху покрива
Видове подови плочиВидове подови плочи
Изграждане на покрив със собствените си ръцеИзграждане на покрив със собствените си ръце
» » Междинно припокриване на устройство за дървени греди и закрепване
© 2021 BggeHat.com