Подреждане на подове в тухлена къща

Подреждане на подове в тухлена къща

Всяка сграда е изградена последователно. След завършване на строителството на нискоетажна сграда от тухли се появява стенната подова настилка в тухлена къща. Припокриващата се хоризонтална структура може да бъде от различни строителни материали, но те не трябва да ограничават нейната функционална цел - да осигурят надеждността на покрива и стабилността на стените, разделени от подове.

припокриваща се тухлена къща

Процесът на инсталиране на дървени подове в тухлена къща

Видове припокриване

В планиране на тухлени къщи силата на стените и основата позволява използването на каквито и да било вътрешни наслагващи устройства. Те се използват в строителната индустрия в следните варианти:

  • за функционални цели: подови палуби, тавански, сутеренни и сутеренни отделящи конструкции -

    етажна схема

    Схема на оборудването за подове и подове

  • върху материала, върху който са направени лагерите: дърво, метал, стоманобетон;
  • върху конструктивното решение: сноп и безгредови системи;
  • на свой ред конструкциите без греди могат да бъдат монолитни или тези, при които носещата част е съставена от отделни, гъсто запълнени плочи.

Всеки вид има своите предимства и недостатъци, които влияят върху неговия избор. За всеки отделен строител са важни следните фактори:

  • експлоатационният живот на пода, който не се различава значително от времето на експлоатация на цялата сграда;
  • способност да издържа на натоварването на пода, покрива цялата площ между стените;
  • времето, необходимо за инсталиране;
  • парични разходи за всички компоненти, включително подпори и плочи, както и за монтажа на конструкцията.
подови плочи

Инсталирани плочи в тухлена сграда

Ако всички типове етажи са поставени на стойностна скала, тогава дървен под в къщата най-евтиният и най-скъпият - монолитен и монолитен. В крайна сметка разходите са засегнати не само от материала, но и от сложността на инсталацията, както и от необходимостта да се привлекат специалисти и висококвалифицирани специалисти.

Покриване на греди от дърво

Собствениците на бъдещи тухлени къщи в повечето случаи избират дървени припокриващи се структури. Теглото им е относително малко, за отделен разработчик те ще бъдат евтини и могат да бъдат инсталирани без използване на специално оборудване. Освен това дървото може лесно да се обработва с помощта на обикновени дърводелски инструменти.
дървени подове
Носещите елементи са дървени греди, обикновено от лиственица или бор. Преди това те са обработени с различни антисептични средства, като елиминират гниенето и увреждат дървото с месомелачки.

В този случай не трябва да забравяме и покритието от дърво с противопожарни разтвори - огнеупорни материали. Задължително условие за експлоатацията на тези подове е добрата естествена вентилация.

Най-популярните правоъгълни греди, чиято дебелина е 15х10 см. Това обикновено е твърдо или залепено от висококачествени дъски. Прилагането на първа дължина педя е ограничен, тъй като те обикновено са направени 5 m. А ламиниран фурнир дървен материал може да достигне 15 м. Вместо това, той може да се използва в бордовете, взети заедно, сложи край на опорен елемент се припокриват. Някои разработчици предлагат на клиентите закръглени греди или I-греди от дърво.

I-греди от дърво

Монтиране на подове между дървени греди

Начини на инсталиране

Гредите са разположени успоредно на ширината на сградата. В строителната практика тяхната инсталация е възможна по два начина. Първият - да ги постави на тухлени колони, разстоянието между тях не трябва да бъде повече от 2 m На дъното на хоризонталните опори направи подаване за бариери и изолация на пара, както който може да се използва полистирол, стърготини, шлака ..

Който и материал е избран за топлоизолация, е необходимо да се добави циментов разтвор и да се смеси правилно. Но ако това се припокрие между втория и първия етаж, то е възможно да се направи без затоплящ слой. От горната част на основата на основата на гредите, обикновено дъски от дърво.

Вторият начин за инсталиране на гредите е чрез полагане, рязане на техните краища. По време на полагането на тухли се правят подходящи канали за лагери. За предпочитане, те не се изваждат, а устройството им от улицата не трябва да се виждат и показват, че стените са разделени на етажи.

монтаж на пода

Версия на инсталацията на тавани на греди

За тавански етажа са разположени в стъпка ниша не повече от 1, 8 м, а за interfloor -. 1 m Ако подът ще бъде по-малко от 3 см дебели подови дъски, разстоянието между опорите трябва да достигне до половин метър.

Дървените краища на гредите в контакт с тухлите са най-слабата връзка в хоризонталната структура. Може да се появи кондензация, която причинява гниене.



Следователно, краищата на опорите трябва да бъдат увити от пет страни с рубероид на два, три слоя. Напълнените гнезда са запечатани с монтажна пяна. За по-голяма якост, греди на тухлена стена могат да бъдат фиксирани с анкерни болтове. Такова закрепване осигурява по-голяма стабилност на стените, разделени от подове. По-рано, всеки монтиран лъч е проверен, за да се гарантира, че той е строго хоризонтален, на нивото с другите. За подравняване под капака поставете силен не-гниещ материал, който не се влошава във времето.
припокриване на дървени греди
Укрепете ги в този ред: първо по краищата на диапазона, нивелирайте ги и след това от тях отидете до средата. Ако чрез мансарда и всички етажи преминават нагревателната тръба, разстоянието между нея и най-близката опора не трябва да бъде по-малко от 38 см. Или те са отделени от незапалим азбестов лист.

Пълненето на пода е:


  • черепни пръти;
  • щит ролка;
  • материали за бариери срещу пара, звукоизолация;
  • изолация;
  • етаж.

Покриване на метални греди

За тях се използват: I-лъч, ъгъл, канал. Греди от тях са тънки, но здрави и издръжливи. Пространството между тях е изпълнено с леки бетонни плочи или настилки, както и хидроизолация и мазилки. Такава конструкция е по-тежка от дървена, но често се използва в нискоетажни тухлени къщи.

припокриващи се метални греди

Схемата на устройството за припокриване върху метални греди

Тук нейното предимство е, че то не гори и не се отдава на никакви външни влияния освен корозия.

На стоманобетонни греди

Техните разработчици обикновено се наричат ​​бетон. Продажбата е с дължина от 3 метра до 7,5. Те са разположени на разстояние от 60-100 см един от друг. За запълване на празнината между тях се използват леки бетонни плочи или кухи блокове. Нагоре на купчината циментови талаши и го покрийте с ламинат или линолеум. При инсталирането на такава конструкция не може да се направи без повдигащо оборудване.

girderless

Това е устройство на припокриващи структури, за които не се изискват греди. Те се заменят с бетонни панели, монолитни или колекционни монолитни тавани. Те не гният, не горят, те могат да издържат на тежки товари. Но дебелината на тухлените стени за полагането им трябва да е най-малко 25 см.

непотърсени тавани

Монтаж на бетонни подови панели

Особено в това трябва да обърне внимание на ремонта на стари къщи. Обмислете някои опции за припокриване без използването на греди.

На бетонни плочи

Използвани плочи с кухи ядра, които се вместват плътно, без празнини. Те са поръчани по подходящ размер според дължината на участъка. Ако предприемачът ги има в завършен вид, тухлената къща е построена по размер. Инсталирани са в тухли, панели, блокове и др припокриване в гетото бетон къщи.

Основното е, че стените могат да издържат на значителното си тегло. От горе трябва да има гладка основа за грубия под, а от задната страна на тавана - незабележими шевове на ставите. Това ще бъде насърчено чрез добра мазилка.

монолитен

Проектирането на такива преградни стени е сложно и отнема много време, отнема много време и пари. Тя трябва да се изпълнява от професионалисти, които използват необходимите кофражни и вибрационни комбайдери. Тези подове се изсипват директно на строителната площадка. В резултат на това се получават твърди плочи от лек бетон, чиято дебелина може да бъде от 8 до 20 см. Целият процес на изливане се състои от следните етапи:

  • монтаж на носещи греди и кофраж;
  • свързваща армировъчна клетка;
  • изливане на бетон.

Цялата повърхност трябва да се излива с бетон в една сесия. Важно предимство на това припокриване е липсата на шевове, несъответствия.

монолитно припокриване

Подготовка за наливане на монолитно припокриване

В строителната индустрия понякога се използват монолитни структури за монтаж. Когато вече са положени кухи плочи между бетонните греди, върху тях се поставя укрепваща мрежа и цялата площ се излива с бетон. Подреждането на такива вътрешни раздели позволява използването на различни архитектурни форми.

При много широки участъци тежките плочи изискват допълнителни опори.


Те са малко вероятно да се поберат в помещенията между етажите и таваните, но в партер и мазета у дома, където се изисква висока якост и трайност, монолитно припокриване може да бъде полезно. На плоската си повърхност без пукнатини и несъответствия е много удобно да се извърши довършването на пода на приземния етаж. Необходимо е обаче да се увеличи слоят от топлоизолацията.

Какви припокривания не бяха в къщата, основното е, че те гарантират надеждността на сградата и удобния живот на жителите й.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на вътрешни подове в частна къщаИзграждане на вътрешни подове в частна къща
Студена фундамент с технология за изграждане на грилСтудена фундамент с технология за изграждане на грил
Устройството за припокриване в дома от газобетонУстройството за припокриване в дома от газобетон
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Как е изграждането на тухлена баняКак е изграждането на тухлена баня
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Тухлена къщаТухлена къща
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Строителни компонентиСтроителни компоненти
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
» » Подреждане на подове в тухлена къща
© 2021 BggeHat.com