Устройството за припокриване в дома от газобетон

Устройството за припокриване в дома от газобетон

Днес сградите от газови блокове стават все по-популярни. Те могат значително да намалят времето за строителство, изграждане на светлина стена с плоска повърхност, изграждане на топла къща с добри звукоизолиращи свойства. Ето защо, дървени тавани в къщата на газобетон, както никой друг, не отговарят на характеристиките на този материал.

припокриваща се къща от газобетон

Устройството от стоманобетонни тавани в къща от газобетон

Монолитен пояс

Къщите от газобетон изискват допълнителен структурен елемент - монолитна подсилена конструкция. Тя осигурява равномерно разпределение на тежестта между подове и бетонни стени, които не издържат на точково натоварване. Тя също така ги предпазва от деформация в случай на свиване на почвата или изместване на основата.

Такова устройство е задължително и неговата инсталация изисква следните елементи:

монолитен пояс

Процесът на подготовка на кофража за леене на монолитен колан

  • кофраж;
  • клапани;
  • тънки блокове от газобетон;
  • изолация;
  • конкретен разтвор.

Укрепващият колан трябва да бъде изработен изцяло, покривайки целия периметър на сградата. За това се прави дървена обвивка на всички стени. На него се поставя закрепена армировка от два, три или четири метални пръта. Те трябва да се свързват и да засили тел в калъпа, така че те се държат на разстояние от него най-малко 5 cm. Проверката на нивото точно дали засилване рама е.

За монолитно укрепване не се забелязва от улицата, вече вече се правят няколко стени. А свободното пространство, което се формира отвън, е изпълнено с тънки блокове, които можете да срежете, тъй като този материал може лесно да бъде нарязан с ръчен трион. Между тях и бетонната армировка се изисква защитен слой от полистирол.

Изливането на бетонов разтвор се извършва само в даден момент, защото това е монолитна структура.

леене на ремъци

Готов колан на място

Възможните кухини в бетона се отстраняват чрез байонетния метод. Свалете дървената кутия не по-рано от 4 дни. Ако например не е имало достатъчно материал, не е възможно да се напълни цялата структура наведнъж, инсталирайте вертикален дял, който след това се премахва, за да продължи работата. Мястото на докинг с нов слой е намокрено с вода.

Вместо дървени кофражи често се използват U-образни газови блокове, в които се полагат метални усилвания. Отново се монтира така, че да има разстояние между него и стените на газобетон, който ще бъде запълнен с бетонов разтвор.

Нишите в твърди блокове от газобетон могат да бъдат направени с ръчен трион. И ги налива с бетон, като дървена конструкция, се произвежда с помощта на една и съща технология.

Варианти на припокриване

В къщата на газовите блокове е възможно да се инсталира припокриване етажи в сградата от различни материали. За монтажа им в строителната индустрия се прилагат:

дървени подове

Монтиране на дървени греди за блокиране на газобетонната къща

  • дървени, метални, стоманобетонови греди;
  • бетонни плочи и монолитни панели.

Покриване на греди от дърво

Газообразен бетон - порест строителен материал, с по-ниска здравина спрямо тухли или бетон. Следователно, за конструкцията на плоскости от газобетон е необходимо да има устройство за припокриване върху светлинни подпори. Дървото е най-доброто за тези цели. Лесно се обработва, приспособява се към необходимите размери, не изисква използването на подемно оборудване, има добра звукоизолация. Освен това той е отличен термоизолатор.

Но дървото не е без недостатъци. Той е запалим, подложен на влиянието на външната среда, гниене, увреждане на насекоми от вредители. Ето защо гредите преди монтажа на пода трябва да бъдат третирани с подходящи химикали, които не им позволяват да гният и да бъдат унищожени от шлайфмашини.

припокриване на дърво

Схема за монтаж на дървени подове

И за да се предпази от пожар, се използват различни противопожарни средства.

От метал

Металните лъчи от I-лъч, ъгъл или канал също имат малко тегло. В допълнение, тяхната здравина, дълготрайност е много по-висока от тази на дървесината. Но те заслужават повече. Монтажът на подовете с тяхната употреба е прост и доста широко използван при изграждането на нискоетажни сгради. Металът не е запалим, не изгнива, а в крайна сметка корозира. Монтажът на конструкцията може да се извърши ръчно.

От стоманобетон

Застъпването на хоризонтални стоманобетонни подпори е от голямо значение, защото пространството между тях обикновено се запълва с бетонни плочи. Макар че те са леки бетонни, кухи, тук без повдигащо оборудване не могат да направят, което прави строителството по-скъпо. Акустичната изолация на такива конструкции е много ниска. Това може да се каже за топлоизолация.

стоманобетонни подове

Вариант на устройството за стоманобетонни подове

Те могат да решат и такива недостатъци: те се произвеждат в стандартни размери, които може да не съответстват на ширината на разгънатата площ на къщата, която се строи.

монолитен

В строителната практика понякога се използва монолитен таван в тухлена къща. Неговата инсталация е удобна като първото таванно устройство в къщата, което разделя мазето и от жилищния етаж. Не е необходимо да дърпате резервоарите с бетон. Но технологията на изливане, която трябва да се спазва стриктно, е доста сложна, отнема много време. Необходимо е да се изгради кофраж и метална конструкция на мястото на производство, да се подготви необходимото конкретно решение, да се напълни без разрушаване и да се използват вибрационни комбайдери. Това е работата на професионалистите.

Монтаж на подове върху дървени греди

Като хоризонтални подпори на тези конструкции се използват:

Правоъгълни твърди греди се произвеждат и продават, като правило, високи пет метра. Всяко разширение не се препоръчва, ако ширината на диапазона, която трябва да се припокрива, ще бъде по-голяма. Но ако мащабът на тялото от газобетон съвпада точно с техния параметър, тогава структурата на припокриване ще бъде много надеждна, силна. И монтажа е възможно бързо и със собствените си ръце.

Напречните сечения на хоризонталните носещи подпори зависят от честотата на тяхното полагане и ширината на обхвата. Всичко това може да се извлече от таблиците с референтни книги за строителните кодекси и разпоредби. Особено уязвими места, където дървените греди са в контакт с газобетон. Тук задължително трябва да има слой хидроизолация. Краищата им са изолирани с полистирол и са вкарани в стената не по-малко от 12 см. Тази технология удължава живота на целия етаж.

Композитни елементи от дървени подови настилки

Състои се от:

  • носещи греди;
  • черепни пръти;
  • макара;
  • изолация;
  • звукоизолиращ материал;
  • гипсокартон или шперплат.

За изолирането и поставянето на звукоизолация на гредите отдолу, удариха черепните ленти. Те ще се държат на ролка, която е покрита с нагревател, звукоизолиращ слой. Необходимо е да се гарантира, че изолационните материали се прилягат плътно към лагерите. Тяхната долна страна е облицована с гипсокартон или шперплат. Нагоре са разположени трупи, под които са поставени специални уплътнения, абсорбиращи вибрациите. И после подовете на пода.

припокриване на дърво

Вариант на устройството на дървени подове в селска къща, изработени от газобетон

Някои строители на устройството се припокриват, като използват разделени греди: за подови покрития на пода отгоре, а по-надолу на разстояние от 5 см вертикално и 20 см хоризонтално лежат другата. Те ще служат като хоризонтална подкрепа за таванната конструкция на помещението от дъното. По този начин няма връзка между пода и тавана, а звуците не се предават нагоре или назад. И това е важно качество, което гарантира комфортен живот в къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Как да изберем газов блок за изграждане на къщаКак да изберем газов блок за изграждане на къща
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
Аериран газобетонАериран газобетон
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
Къща от бетонни конструкцииКъща от бетонни конструкции
Аерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложениеАерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложение
» » Устройството за припокриване в дома от газобетон
© 2021 BggeHat.com