За какво е монолитният пояс?

Монолитен пояс - вид лъч с затворен контур, изработен от стоманобетон, върху стената или основата на издигания обект. Основната цел на монолитна колан е да се предотврати разрушаването на материала, от който е построена сградата, както и свързването на стената на къща и изравняване на подове за монтиране повърхност.

Определянето дали е необходим монолитен пояс се прави с помощта на изчисления при проектиране на къща, но с пенобетон и блокове от петна се прави по подразбиране. Изчислението е, както следва: натоварванията, действащи на стената, се събират на мястото, където се припокрива припокриването. Ако все пак сте решили да инсталирате такъв дизайн, можете да научите за монолитния пояс на котировката в Москва в момента.

Но има материал, който може да се използва, за да се изключи монолитен пояс, например ако се използва нормална тухла за изграждане на стените. Съществуват обаче и такива, при прилагането на които тази предпазна мярка е жизненоважна. Те включват шлаков бетон, скална маса, пенобетон, газобетон. Разбира се, те имат много предимства: лекота, бърз монтаж, добро представяне. Но въпреки всичко това има значителен недостатък: големите и неравномерно разпределени натоварвания могат да се разрушат и постепенно да ги унищожат.



Друг фактор при използването на монолитен колан може да бъде наличието на слаба или мокра почва. Ако трябва да се изгради го има този тип почва, само имайте предвид, че след известно време, може би бавно и неравномерно слягане структура, и това може да доведе до образуването на пукнатини в стените и основите.

С тази опция е най-добре да се укрепи и изолира основата от въздействието на подпочвените води. Един монолитен пояс - това като допълнителна мярка за предотвратяване на образуването на пукнатини и осигурява допълнителни стени за замазка. Само за да разбере дали има нужда от този пояс, като изучава съседните сгради. Ако те са покрити с пукнатини, простиращи се във всички посоки, и близо до прозорците, то се казва, че най-добре е да се направи монолитен колан.

Също така, ако конструкцията е в сеизмичния район, ще е необходим монолитен колан. Тук неговата функция е да затегне стените, както и с вариант на слаба почва. Все още е невъзможно да се пренебрегне монолитния пояс при строителството на небостъргачи и високи сгради. Тъй като един монолитен колан е стоманобетонна конструкция, която няма топлоизолационни свойства, тя трябва да бъде изолирана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чертежи на вилиЧертежи на вили
Устройството за припокриване в дома от газобетонУстройството за припокриване в дома от газобетон
Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?
Изберете тухла за завършване на вилата на къщата, сравнявайки различните опцииИзберете тухла за завършване на вилата на къщата, сравнявайки различните опции
Правилно изграждане на къща от пяна блоковеПравилно изграждане на къща от пяна блокове
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Пяна от пянаПяна от пяна
Как да подсилим пяната блоковеКак да подсилим пяната блокове
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
» » За какво е монолитният пояс?
© 2021 BggeHat.com