Ремонт на зидария

Ремонт на зидария

Тухлената зидария се счита за издръжлива. Но дори и в такъв материал дефектите могат да се появят с времето и ще са необходими спешни ремонти.

Ако е станало повреждане на вътрешни шевове, това обстоятелство неизбежно ще намали топлиннопровеждащите свойства на зидарията. Този проблем се елиминира с помощта на свързването. За начало премахнете старото решение, обелете шева, изплакнете с вода. След това трябва да се напълни с нов циментов разтвор. След това разтворът се изглажда със специален инструмент - замазка. Последната стъпка от тази процедура е почистването на стените от мръсотия и последващо боядисване.

Сгради, които са били издигнати отдавна, в зидарията имат джъмпери. Тук ремонтът на зидарията представлява някои трудности. Ремонтът ще се състои в внасянето на течна циментова суспензия в зидарията със специална строителна спринцовка. Вместо разтвор, може да се използва полимерно-циментов състав. Инжектирането на разтвора се извършва под налягане, поради което се получава монолитен състав, който ще запълни всички кухини в зидарията. За да се получи такова решение, се използва качествен М-400 цимент, но ако мостът има големи фрактури и големи кухини, ще бъде по-подходящо да се смени напълно. За старите мостове е необходимо да се поставят железни канали. Това ще осигури допълнителна защита за зидарията от повреда, както и добра стабилност на самия скок.



Ако тухленият багаж има повреди на мястото на стената, то се възстановява, изпомпвайки циментовата смес в пукнатини под налягане. Малки пукнатини, които са просто плетени с разтвор на шпатула за хоросан. Големи и дълбоки щети, точно както в предишния случай, просто се преместват. За да направите това, мястото на зидарията, където е намерена щета, трябва да се демонтира. Тогава зидарията се извършва както при обикновената конструкция на стените. Конците трябва да бъдат избърсвани, стената е почистена от мръсотия, а след това са направени боядисване или боядисване.

За да може зидарията да притежава висока якост, тя може да бъде укрепена посредством подсилена мрежа. За да направите това, трябва да инсталирате кофража по стената, фиксирайте подсилената мрежа към стената и излейте циментова замазка в кофража в размер 1: 4. След това се извършва обикновена облицовка на стената с тухли или друг завършващ материал. Трябва да се гарантира, че старите фуги не се срутват по време на закрепването на мрежата към стената.

Е, ако в допълнение към ремонт на стените се интересувате от метални покриви - посетете сайта chermet.com. Само там ще намерите всичко, от което се нуждаете, за да създадете качествен покрив и елегантна фасада на вашата къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за зидария от тухлени стениТехнология за зидария от тухлени стени
Ремонт на отопление на пещ със собствени ръцеРемонт на отопление на пещ със собствени ръце
Зидария от тухлени стениЗидария от тухлени стени
Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?
Технология на тухлената зидарияТехнология на тухлената зидария
Как са пукнатини в тухлени стениКак са пукнатини в тухлени стени
Основни правила и методи на тухлена зидарияОсновни правила и методи на тухлена зидария
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?
Газове силикатни блоковеГазове силикатни блокове
» » Ремонт на зидария
© 2021 BggeHat.com