Как са пукнатини в тухлени стени

Определянето на пукнатини в тухлени стени притеснява много собственици. Пукнатини - това е неприятно явление, което показва, че тухлената мазилка е неправилна, къщата се е свила или други недостатъци в строителството. Структурата може да бъде унищожена и с много качествено произведени строителни работи в резултат на естествени процеси, колебания на почвата, геоложки неконтролирани природни феномени и др. Във всеки случай, за да се избегне по-нататъшното унищожаване на тухлената къща, е необходимо да се ремонтира възможно най-бързо, да се премахне пукнатината, да не се допусне да се пълзи по по-голяма площ. Ремонтът на пукнатини се извършва независимо в малки размери или с помощта на професионални ремонти.

Схемата за временно подсилване на тухлени стени

Схемата за временно подсилване на тухлени стени.

Инструменти и материали за ремонт:

  • чук, мистрия, метални четки за стриване;
  • свредла и различни бормашини, фитинги, котви, болтове, стоманени плочи;
  • цимент, бетонов разтвор, грунд, шпакловка, монтажна пяна;
  • заваръчен инвертор;
  • лопата (ако основата е укрепена);
  • вакуумна спринцовка, помпа, циментова тръба - за инжектиране на разтвор.

Основните причини за

Схемата за подсилване на зидарията

Схема усилване тухлена зидария: 1 - пукнатини инжекционни отвори 2-, 3 - инжекционно дюзи, 4 - цимент-пясък хоросан, 5 - пукнатина изпълнен с циментов разтвор.

Всяка конструкция, особено от тухли, камъни и подобни материали, е много тежка, така че в крайна сметка се свива. По принцип този процес трае 2 години след строителството, но след този период строителството дава много леко свиване, така че понякога има и пукнатини.

Много е досадно, ако пукнатините в тухлената къща водят до нарушения на строителните техники. На първо място, това се отнася до неправилната основа. Основната му задача е да направи цялата структура стабилна, стабилна, монолитна и да осигури нейната надеждност при свиване на почвата. Неправилно поставена фундамент засяга цялата къща. Сред технологичните причини има лошо зидане, неправилно смесена смес, бетон.

Намерено злоупотреба разтвори и покрития за материали: мазилка, замазка, цимент и т.н. Една обща грешка, че строителите или Repairmen поставени прекалено дебел разтвор в резултат на неговото изсушаване - деформация, пукнатини стенните .. Нискокачествените материали също са причината.

Уплътняване на счупвания: ремонтни елементи

След като идентифицира пукнатината, тя трябва да бъде добре проучена, дефинирани параметри, дълбочина, размер. Трябва да се отбележи, че понякога пукнатини са само в мазилката, така че трябва да видите пукнатината в нея или в стената.

За да идентифицирате процеса на напукване, креда се прави на границата на пукнатината, чакайки известно време, за да можете да определите дали се разпространява или спира. Ако става все повече и повече, препоръчително е да се свържете с професионални строители и ремонтни фирми, тъй като процесът може да бъде много опасен и трудно ремонтиран.

Пример за печат на фрактура

Пример за уплътняване на пукнатини.

С малки пукнатини или значими пукнатини, но които вече са пълзили и заемат крайното си място, те могат да бъдат ремонтирани сами.

След като установиха, че дефектът се е появил в тухлената стена, те извършват действия за елиминиране. Закрепването на пукнатини зависи от параметрите на унищожаване.

Общо пукнатини. Ако се открие пукнатина на около 5 мм по периметъра му, ъглите под ъгъл от 45 градуса са отстранени. Тази проста процедура ще гарантира, че приложеното при работа решение е на ниво с повърхността и че е в състояние да се бори с нея надеждно. Добре почистване на пукнатината, грундиране, можете да използвате прахосмукачка и четка. Сухата пукнатина се излива с пяна за монтаж, тук е необходимо да се има предвид, че прането при сушене драстично се увеличава по размер, поради което не се издухва напълно. Пяната се изсушава, остатъците се изрязват малко по-дълбоко от краищата на свекърва, което ще го скрие зад слой гипс.



Външната страна на пукнатината е залепена с циментова смес, а разтворът от мазилката е вътрешен. Това ще направи пукнатината непропусклива, няма натрупване на отломки.

Пукнатините в хоризонталата са по-лоши от вертикалните. За да се справя с тях, пяната не работи. Такава празнота трябва да се постави със солиден строителен материал, което ще изключи потъването на цялата конструкция на къщата, като създаде подпора под горната част на стената. В повечето случаи циментът се използва за това, той е направен от камък и е солидна опора. Препоръчително е да се постави лепилна смес за керамичната плочка на базата на цимент, тя много здраво се прилепва към материала и е здрава.

Тънки процепи. Те първо се лекуват с разтвор за подготовка. По дължината на дефекта се прилага уплътнител, те също поправя пукнатина. След втвърдяването си подсилва лентата, сложете я в областта на пукнатината, обработена с мазилка, шпакловка, за да се скриете.

Недостатъци в основата на неговия ремонт

Честото причиняване на пукнатини са недостатъци в основата.

Схема за използване на маяци за наблюдение на деформации на сгради

Схема за използване на маяци при наблюдения на деформации на сгради.

В такива случаи трябва да се засили, това ще премахне по-нататъшното образуване на пукнатини и разрастването им. Това се прави така:

  1. По протежението на пукнатината се прави изкоп, не трябва да е по-дебела от монолитна основа, дълбочината е точно под ръба отдолу.
  2. Районът на пукнатината се почиства, освобождава от слабо залепващи елементи, цимент, леко се увеличава.
  3. Тази част е пробит вертикално и хоризонтално под клапан, който анкери са тъкани и заварени, разстоянието между монтирането - от 60 см до 1 м, в зависимост от размера на такава конструкция ще treschiny- конструкция, тя ще се свърже с новия армиран основата.
  4. Изработен е дървен кофраж, който чака да изсъхне (един месец), след това се заби и се слепи.

Проверете елиминирането на процеса на крекинг хартия фарове.

След основаването стените се ремонтират:

  1. Малки фрактури (5 мм) се циментират с разтвор от цимент, ръбовете се отчупват, почистват, навлажняват и се смесват с разтвора.
  2. За средни (повече от 10 мм) се използват цимент и пясък в съотношение 1: 3.

Големи пукнатини в тухлените стени се отнасят до критични щети, необходими са спешни мерки:

  1. Зидарията е демонтирана отгоре, отстранете повредените елементи. Новите тухли се поставят в ключалката, препоръчително е да ги укрепвате с метални пръти, ъгли, метални ивици.
  2. За да счупите зидарията, вземете стоманената лента, краищата й се извиват в зидарията и се изтласкват с болтове, закрепват се котви и винтове.
  3. Ако е невъзможно да се прилагат такива методи, тогава се изливат развалините с цимент. На 20-30 см отстрани се движат с Т-образни котви, които са свързани с метални ленти.
  4. При дълбоки пукнатини, които не могат да бъдат напълно циментирани, се провеждат инжекции на разтвора. За тази цел дупки по-големи от 1 инч се правят на стъпки от 20-25 см по целия периметър. Те вмъкват тръба с разтвор. Тя се изпомпва с уплътнител в слота. За да направите това, използвайте и помпа, вакуумна спринцовка, е необходимо внимателно да се напълнят кухините.

С катастрофални пукнатини в къщата в тухлените стени, когато зидарията е пробита, ремонтът включва работа отвън и отвътре:

  • мястото се почиства, ръбовете се обработват;
  • пропастта се навлажнява дълбоко, напълва се с натрошен камък, цимент;
  • ако е необходимо, инсталират стоманена облицовка, закрепват се с дюбели, котви.

След изсушаване стената може да бъде запечатана с мазилка или друга облицовка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Определете причините за повреда и поправете слепи зоната около къщатаОпределете причините за повреда и поправете слепи зоната около къщата
Видове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревателВидове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревател
Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвънНай-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщиЗатопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
Укрепване на тухлената стенаУкрепване на тухлената стена
Мазилки и материалиМазилки и материали
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Метални и тухлени гаражи плюс и минусиМетални и тухлени гаражи плюс и минуси
» » Как са пукнатини в тухлени стени
© 2021 BggeHat.com