Технология за затопляне на стената от тухли

Най-често през последните години процесът на топлоизолация на тухлени стени се съпровожда от използването на пяна. Този материал се отличава с изключителните си качества.

Ако стените са изолирани отвън, това ви позволява да поддържате свободно пространство в помещенията, освен това материалът не изисква специална защита.

Схемата за сравнение на нагреватели за тухлени стени

Схема за сравняване на нагреватели за тухлени стени.

Затопляне на външната тухлена стена

Затоплянето на стените от външната страна на къщата трябва да започне с почистване на повърхността от отломки и прах. Сместа от гипс ще облекчи неравностите на стената, а праймерът ще увеличи адхезивните характеристики. След тази подготовка стената трябва да бъде оставена без да се подлага на по-нататъшна работа до момента на пълното събиране на сила от материала. На този етап не може да се има предвид, че стената е напълно плоска, поради което не е необходимо да прескачате стъпката за грундиране.

Затоплянето на стените на следващия етап е придружено от монтаж на хоризонтална начална плоча, според която първото платно ще бъде монтирано. След това трябва да подготвите полимерно циментово лепило, което трябва да бъде защитено от получаване на отломки.

Топлоизолацията на тухлената стена трябва да се извършва, като се движи нагоре, докато цялата височина се напълни с редици от материал. За да може да се прикрепи листът към повърхността, е необходимо да се разпредели сместа с плоски кейкове върху повърхността на лентата. Има технология, която включва прилагането на състава и на повърхността на стената. Препоръчително е да го използвате, ако има нужда от изравняване на стената. Съставът трябва да се нанася с назъбена мистрия.

Схема на външна изолация на тухлени стени

Схема на външна изолация на тухлени стени.

Полагането на платна във всеки следващ ред трябва да се извърши с определено изместване, така че в крайна сметка да е възможно да се получи повърхност под формата на шах. Това означава, че платното трябва да бъде изместено спрямо предходната половината от ширината, което е аналогично на зидарията.

Топлоизолацията не завършва само на етапа на закрепване на материала с лепило, все още се използват и дюбели за чадъри, които трябва да бъдат монтирани след пълна сила на лепилото. Препоръчва се дюбелите да се движат по такъв начин, че да са в мярката, удавена в платното. Шапката не трябва да се вижда над земята. От получените шевове е необходимо да се отървете, като използвате монтажна пяна, но приближава същата структура, която е била използвана при натрупване.

След това идва подсилващата мрежа, която трябва да бъде поставена преди крайния слой на лепилния състав. След изсъхване на основата, площта на фасадата трябва да бъде покрита с начална мазилка. Като последен етап, обработката на стената с декоративна мазилка, тя може да бъде например "кората бръмбар" или друг вид материал.

Ако капитанът няма умения да работи на височина, не пренебрегвайте техниките за безопасност, като поверите работата на специалисти, които разполагат с подходящо оборудване за вида на катерещото оборудване.

Инструменти за изолация на стени

Инструменти за изолация на стени.

Следните инструменти и материали трябва да бъдат подготвени за работата:

  • мазилка;
  • назъбена мистрия;
  • дюбели за чадъри;
  • монтажна пяна;
  • укрепваща мрежа;
  • начална мазилка;
  • полимерно циментово лепило.

Изолация на тухлената стена отвътре

Можете също така да затоплите тухлената стена от вътрешната страна на стаята. Повечето специалисти обаче са убедени, че този метод трябва да се използва само в изключителни случаи, когато външната топлоизолация не може да бъде извършена поради невъзможността за демонтиране на декоративния слой. Вътрешната изолация неизбежно води до намаляване на площта на помещението. Това обаче не е единственият недостатък при осъществяването на този вид работа. При монтажа на вътрешната топлоизолация ще има необходимост да се предпази конструкцията от кондензация. Стаята ще трябва да бъде допълнена с качествена вентилационна система. Всичко това ще доведе до впечатляваща цена. Спестяванията при ниски материални разходи ще се развалят.

Схемата за затопляне на стената отвътре

Схемата за изолация на стената отвътре с минерална вата и експандиран полистирол.

Заедно с пяната пластмаса вътре в помещенията е необходимо да се използва хидроизолационен агент, в противен случай ще се появи гъбички, мухъл и влага, което ще допринесе за нарушаване на целостта на покритието. За да се осигури сухотата на стената, е необходимо да се използва слой бариера срещу пара. След като всички горепосочени слоеве са оборудвани, е необходимо да покриете повърхността на изолацията само с листове, устойчиви на влага.

За да се фиксира нагревател в тухлена къща следва същата технология, използвана за работа на фасадите. Препоръчва се да се поставят 2 или 3 слоя грунд.

Тя е способна да затваря пукнатини и пукнатини. Като допълнителен слой можете да използвате смес от гипс.

След като направите изолацията на тухлените стени, независимо дали е външна или вътрешна изолация, къщата ще стане по-топла и условията в нея ще бъдат по-удобни.

Външната изолация, разбира се, е по-за предпочитане, тъй като ще предпази фасадата от вятър и валежи, което ще удължи живота на зидарията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне и декоративно завършване на тухлена къщаЗатопляне и декоративно завършване на тухлена къща
Как да изолираме правилно къщата с пластмасова пяна?Как да изолираме правилно къщата с пластмасова пяна?
Затопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготиниЗатопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготини
Видове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревателВидове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревател
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвънНай-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Топлоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална ватаТоплоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална вата
Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщиЗатопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
» » Технология за затопляне на стената от тухли
© 2021 BggeHat.com