Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна

Затопляне на външната тухлена къща с пластмасова пяна АЖителите на една тухлена къща, независимо дали е небостъргач или частна къща, винаги се интересуват от въпроса дали си заслужава да затоплите къщата си навън. Особено се отнася за районите, където се наблюдават ветровити и студени зими, с дълги мразовити нощи и силни виелици. И дори ако живеете в топъл район, все още трябва да изолирате сградата си, като се има предвид силната слана.

Защо изолацията ще предпази дома ви от студ? И също така, каква технология се произвежда затопляне на тухлена къща извън пяната и какво е специално за тази процедура?

Какви са предимствата на затоплянето?

Къщите от тухли имат огромен брой предимства пред други материали. Такава сграда се отличава със своята надеждност, устойчивост и устойчивост на влага. Къщата с тухли ще продължи много години и ще бъдете уверени в нейната цялост. Но, както камък, Тухлената сграда се нуждае от затопляне, тъй като потреблението на топлина се увеличава.

Топлоизолацията на къщата, изработена от тухли отвън с експандиран полистирол, има най-положителен ефект върху топлоизолационните характеристики на сградата.

Особено се отнася до студения сезон, когато зиданите охлаждат под въздействието на ниска температура, а стаята е по-трудна за нагряване.

Затопляне на тухлена къща навън с пластмасова пластмаса 1

Ето защо е необходимо да се използва изолацията на тухлената къща отвън с пенополистирол, за да:

  • Запазете топлина от отоплението на сградата. Можете да спестите много на електричество, което вследствие на това се нуждае от финансови спестявания.
  • Съберете топлината за период, докато температурата на улицата достигне нула. Това, когато започне студът, топлината в стаите не се изразходва за затопляне на цялата каменна сграда.
  • Вътрешната изолация се извършва в периода, когато се изграждат само стените. Въпреки това си струва да се погрижите за уюта си, изолирайки сградата отвън.
  • през външна изолация на дома от тухлена пяна, а не отвътре, можете да избегнете кондензация на влагата и стаята ви няма да бъде запълнена с капчици кондензиран въздух.

Условия за изолация на външни стени с пяна

Подобно на всеки друг строителен процес, изолацията на тухлена къща отвън с пластмасова пяна изисква специален подход, по-специално се отнася до предварителната подготовка на предната част на работата. Така че стиропорът твърдо държи и изпълнява функциите си, е необходимо времето през последните три дни да е сухо и без дъжд.

Затопляне на тухлена къща с пяна отвън 2

Можете самостоятелно да измервате влажността на въздуха или да преминете към прогнозата за метеорологичните прогнози - тя не трябва да надхвърля осемдесет процента. Ето защо, изпълнете изолация на тухлена къща с полистиролова пяна По-добре е да започнете през лятото, когато горещото сухо време насърчава удобното нанасяне на изолационен материал.

Що се отнася до температурата, която ще бъде на улицата по време на затоплянето - той трябва да бъде не по-малко от 0-3 ° C. В противен случай, пяната няма да бъдат обезопасени, и топлина в къщата все още ще бъдат изразходвани. Това е друга точка в полза на факта, че този метод на изолация трябва да се извършва през пролетта и лятото.

Внимавайте капитаните да вземат сериозно основата, върху която ще се полага топлоизолационният материал. Не трябва да има нещо непознато, за да се предотврати лекият, бърз и висококачествен съединител на материала.



В края на краищата, ако нещо се сблъска с нормалното свързване на пяната пластмаса заедно със свързващите вещества, изолацията на тухлената къща с експандиран полистирол няма да даде необходимите дивиденти. Затова трябва внимателно да преработвате стената, като я спасите от всичко, което може да е излишно.

Затопляне на тухлена къща с пяна отвън 2

Обърнете внимание на пукнатини и повърхностни неравности. Ако е необходимо - е необходимо да се смеси стената. Само след като този процес започне да затопля къщата.

Технология за топлоизолация: стъпка по стъпка

Външната изолация с пяна от пластмасова тухлена стена има редица характеристики, помислете за някои от тях.

Почистване на стените

Изцяло премахнете всички изпъкнали конструкции на стената, замърсявания и чужди предмети, които могат да повлияят. Това изискване се отнася за опцията, ако се изисква външната изолация на тухлената къща да бъде с експандиран полистирол под сайдинг.

долен пласт

Подравнете стените, премахнете пукнатините и неравностите. При това трябва да ходите по цялата повърхност и да оставяте повърхността да се изсуши добре. Само след това - преминете към следващата стъпка.

етикет

С помощта на скрепителни елементи и лепила (добро лепило за листове от полистирол) фиксирайте пяната към стената. Лепилото трябва да избягва фуги между слоеве от пяна. В противен случай те ще изчезнат, тъй като те ще бъдат повредени.

Затопляне на тухлена къща отвън с пластмасова пластмаса 3

След това поправяме мрежата, която ще служи като основа за следващите слоеве на този пай.

защита

Покрита цялата площ от пяна пластмасова изолация със специално решение - основа за мазилният слой, грунд, мазилка и след това боя. Обърнете внимание, че всички тези процеси трябва да се извършват само след пълната готовност на предишния. Затова ще избегнете ненужни проблеми в бъдеще.

Затопляне на външна тухлена къща с пластмасова пяна 5

През първата зима ще почувствате подобрения в температурния режим на жилището си. Затоплянето на къщата наистина ще има най-продуктивно въздействие върху топлоизолационните характеристики на вашия дом. При минимално нагряване, живачната колона ще покаже оптималната стайна температура дори при най-силна студ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Как да изолирате къща от външен бар с минерална ватаКак да изолирате къща от външен бар с минерална вата
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Видове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревателВидове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревател
Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвънНай-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Топлоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална ватаТоплоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална вата
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщиЗатопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
» » Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
© 2021 BggeHat.com