Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи

Затопляне на стените извън тухлената къщаПравилната изолация на стените извън тухлената къща "в годините" ще направи вашето жилище много по-трайно, премахване на излишната влага, която може да причини мухъл.

Сега трябва да разберем какво е топлоизолационни материали, и какви свойства притежават. Основните разлики са в плътността, гъвкавостта, топлоизолационните свойства, способността за преминаване на въздух и абсорбиране на влага. Естествено, материалите се различават по тяхната стойност.

Пенопласт като нагревател

Пяна полистирол (пяна пластмаса) - един от най-достъпните и обикновена изолация. Има три типа: PSB-S-15, PSB-S-25 и PSB-S-35. Тези марки се различават по тяхната плътност и сфери на приложение.

  • PSB-S-15 се използва за вътрешна инсталация, без да се очаква механично напрежение.
  • PSB-S-25 е универсален вариант. Подходящ е както за външни, така и за вътрешни работи.
  • PSB-S-35 е по-трайна от горната. Използва се в промишлени сгради, но топлината се запазва малко по-лошо от по-леките опции.

на открито изолация на тухлени стени с пластмасова пяна Това ще отнеме много време, за да запази функциите си, като спазва правилната технология на изпълнение на работата. Разширените блокове от полистирол се поставят върху предварително приготвена, почистена и изравнена стена.

Затопляне на стените извън тухлената къща 1

Те ги поставят със специално лепило. За допълнителна надеждност, ако е необходимо, те се монтират с котви (можете да правите без тях в сградата).

Затопляне с минерална вата

Minvat с успех може да бъде изолиран с облицовъчни конструкции, конструкцията на която използва разнообразни материали. Минералната вата е добра за да запазиш топлината в сградата.

Технологията на изолация на тухлени стени с този материал предполага поставянето на плочи в рамка от дърво, стомана или PVC.

Фиксирайте минералната вата с дюбели или котви. След това се нанася армировъчен слой, след което цялата конструкция е покрита с гипсокартон в сградата.

Затопляне на стените извън тухлената къща 2

PVC или дърво може да се използва като кожа. Като минерална вата полезни свойства включват механична якост (особено ламелни плочи със специален режим на влакната), много ниска запалимост, добра способност да премине въздух и отлична звукоизолация.

Използване на изолон

Затоплянето на къщата между тухлите се извършва най-добре с течен изолатор. Тя се изпомпва във всяко празно пространство и поддържа топлината добре. Също така, има изолон в ролки, той се използва, ако е необходимо, изолация на стените отвън но поради липсата на твърдост и трудности при монтажа, тя се използва доста рядко.



Течният изолон е универсален материал. Тя може да се пръска с изолация от фасади, покриви, тавани и стени вътре в помещенията.

Но този вариант не е подходящ за всички: имате нужда от специално скъпо оборудване и възможността да го използвате. Ето защо в този случай е по-добре да се обърнете към професионалистите и да бъдете спокойни за резултата.

Тухла като нагревател

Затоплянето на дървена къща с тухли е надежден и изпитан по време метод. При построяването на къща се взема предвид възможното облицоване на този материал в бъдеще. Основата и носещите греди на такива сгради са подсилени и са предназначени за допълнително натоварване.

Затопляне на стените извън тухлената къща 3

Гредовият блок и носещите греди не трябва да са прекалено сухи, изгнили или напукани. Също така те не трябва да имат други дефекти. Не забравяйте за антисептично импрегниране и покритие с огнеупорен състав.

За допълнително затопляне на дървена къща между дърво и тухла се полага слой от минерална вата. Ще бъдат три добре съвместими материали, които перфектно преминават въздуха и не натрупват излишната влага.

Тухла се използва от изгорени от глина или силикат. Свържете старата стена и облицовката с галванизирани щифтове, които се забиват в дървото. При фиксирано решение от тухлена зидария.

Затопляне на стара дървена къща под тухли

Затоплянето на дървена къща, облицована с тухли, може да се направи по почти всеки от горните начини. Това е, за да украсите външната или вътрешната с пяна, минерална вата, изолационен материал в ролки.

Затопляне на стените извън тухлена къща 4

Можете да използвате и неговата течна версия (методът е идеален за запълване на пространството между съществуващите стени). Самата дървесина е добър терморегулатор, така че понякога е достатъчно просто да покриете стените отвътре с гипсокартон.

Затопляне на стара тухлена къща

Затопляне на стара тухлена къща е в състояние да му даде нов живот, тъй като той може да ви служи дори по-дълго, като всеки ден утеха заедно с приятни спомени. Във всеки случай това е предприятие, което има само положителни аспекти в дългосрочен план.

Затопляне на стени извън тухлена къща 0

Има икономия на електроенергия за отопление и охлаждане на помещенията, тъй като топлоизолационни материали помогнете да поддържате температурния режим, който сте избрали за себе си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тогава да се затоплят стените на къщата от вътрешния анализ на съвременните материалиТогава да се затоплят стените на къщата от вътрешния анализ на съвременните материали
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Изчисляване на дебелината на използваната изолацияИзчисляване на дебелината на използваната изолация
Плътност на модерния експандиран полистиролПлътност на модерния експандиран полистирол
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Видове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревателВидове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревател
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвънНай-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън
» » Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
© 2021 BggeHat.com