Тогава да се затоплят стените на къщата от вътрешния анализ на съвременните материали

При изграждането на частни къщи често се правят грешки, поради които е много студено в помещенията през зимата и вие трябва да похарчите много пари за отопление. За да се коригира подобна ситуация, позволява компетентно затопляне. В статията ще разгледаме подходящите материали за ремонт, както и процедурата за тяхната инсталация.

Характеристики на нагревателите - 5 точки, на които си заслужава спирането

За качественото изолиране на стените на къщата отвътре е необходимо да се разбере какви свойства трябва да притежават използваните материали. Най-важните характеристики на топлоизолационните материали са:

  1. 1. Степен на топлоизолация. Различните нагреватели се характеризират с различна степен на топлоизолация, някои материали по-добре предотвратяват охлаждането на вътрешните помещения, други - по-лошо.
  2. 2. Размери. Нагревателите с еднакви термоизолационни характеристики могат да имат различни дебелини. Най-добре е да се използват тънки материали, инсталирането на които не намалява значително полезното пространство на стаите.
  3. 3. Пропускливост на водните пари. Използваните средства не трябва да предотвратяват изпарението на влагата. Ако парата създава кондензация, тя може да доведе до образуването на гъби и мухъл по стените.
  4. 4. Плътност на ставите. Колкото по-плътни са ставите, толкова по-малко вероятно е появата на така наречените студени мостове, които не само намаляват качеството на изолацията, но също така увеличават износването на вътрешните облицовъчни материали.
  5. 5. Сложността на инсталацията. Колкото е по-просто да инсталирате топлоизолационни материали, толкова по-лесно ще бъде да извършвате сами ремонтни работи, без да включвате специалисти в инсталацията.
Различните материали имат различни степени на топлоизолация

Различните материали имат различни степени на топлоизолация

Също така препоръчваме да обърнете внимание на способността на използваните материали да поддържат формата си през целия си експлоатационен живот. Най-евтините нагреватели бързо се деформират, губят полезните си качества, поради което скоро може да се наложи да се ремонтират, защото е по-добре изолирането на стените с висококачествени инструменти.

Минералната вата е един от най-популярните топлоизолатори

Minvata е общ и достъпен топлоизолационен материал. Това е популярно както за професионалните строители, така и за частните собственици, които желаят да завършат вътрешната изолация отвътре с минимални инвестиции. Минералната вата има много предимства, но основната е ниското тегло, т.е. нейното използване в ремонта няма да създаде допълнително напрежение върху структурните компоненти на жилищния обект.

Най-често срещаната изолация - минерална вата

Най-често срещаната изолация - минерална вата

Лекотата на минералната вата е особено важна, ако е необходимо да се изолират стени отвътре в частна рамкова къща, прегради и фундамент, в който не могат да издържат допълнителни товари от топлоизолация. Въпреки популярността и наличността му, минералната вата има много съществени недостатъци, които трябва да се запомнят. Отрицателните характеристики на minvats включват:

  1. 1. Абсорбция на влага, която в крайна сметка води до загуба на материала с оригиналната форма и техническите характеристики.
  2. 2. Относително ниско ниво на топлоизолация.
  3. 3. Вероятността за образуване на студени мостове поради невъзможността за запечатване на памучните фуги между плочите.

За да се затопли къщата отвътре е възможно и с помощта на базалтова памучна вата, тя изглежда като минерална вата, но много по-добре запазва топлината и собствената си форма под негативни външни влияния. Неговите положителни качества се дължат на наличието на естествен базалт във влакната, който, наред с други неща, е в състояние да издържи дори тежки температурни промени. Основният недостатък на базалтова вълна е високата цена.

Стиропор и пеноплекс - кое е по-добре?

Пенопластът също е много популярен при затопляне на стените на жилищна сграда отвътре, особено ако работата се извършва от самия себе си. Основната му разлика от минералната вата е способността му да запази формата си за дълго време. Той не взаимодейства с влагата, но не го оставя да премине, което е недостатък. Пенопластът има много ниски характеристики на пропускливост на парите, кондензата остава върху изолацията и не се изпарява. Ниската пропускливост на парите често води до образуване на гъбички и плесени, тъй като тази изолация не се препоръчва за използване в мокри помещения.

Не е необходимо да се прилагат на пяна за изолация на дървени къщи, поради натрупване на влага може да пострада от структурни елементи на сградата от естествено дърво. Някои собственици отказват да използват полистирол, като го смятат за прекалено запалими. В действителност, модерно производство на пяна изисква добавянето на своите членове специални негорими материали, пожар предотвратяване на материални и да се създаде един вид бариера срещу разпространението на пожар вътре в помещенията, като под въздействието на висока температура пяна просто се разпада на вода и въглероден диоксид, които не горят.

Затоплянето на стените на къщата отвътре може да се извърши и с помощта на по-модерна версия на пенопласта - пеноплекс. От полистирен е по-плътен, което има положителен ефект върху необходимата дебелина на изолацията и поради това е много по-подходящ за изолация на къщата от вътрешната страна. Penoplex е абсолютно безопасна за хората, тя се използва активно в изграждането на частни домове, детски и обществени институции.

Полиуретан - лесно ли е да го използвате?

Полиуретанът има добра топлоизолация и се счита за най-добрия материал за изолация на бетонни стени. Дори тънък слой монтажна пяна (няколко сантиметра) е достатъчен, за да подобри значително микроклимата в жилищните помещения. Обикновено полиуретана се използва за изолиране на тънки външни стени, които изискват максимална изолация при възможно най-малка дебелина на топлоизолатора. Важно предимство на монтажната пяна е, че тя няма връзки, поради които студените мостове биха могли да се образуват.

За изолация на стени с полиуретаново специално оборудване

За изолация на стени с полиуретаново специално оборудване



Почти всички характеристики на полиуретана надминават основните си конкуренти на пазара на топлоизолация - минерална вата и полистирол. Основният недостатък на този материал е високата сложност на монтажните работи. Правилно изолирайте стената с монтажна пяна от само професионалисти, които притежават специално скъпо оборудване. Купете техника за смесване и пръскане на полиуретана по стените за еднократна употреба е безсмислена, е много по-евтино и по-ефективно да се обърнете към специалисти, които вече разполагат с подходящото оборудване и кой може да ги използва правилно.

Монтаж на минерална вата и екологични отпадъци в камерна къща

Най-трудната задача с топлоизолация от минерална вата е да се създаде запечатан защитен слой, който да предпазва материала от влага и кондензация. Най-добре е изолацията да използва плочи от минерална или базалтова вълна, съответстващи на размера на разстоянието между вертикалните стелажи на рамковата къща. Ако това разстояние е 60 см, то плочите трябва да са с еднакъв размер. Плътността на използваните плочи трябва да бъде повече от 30 kg / m3 при дебелина на листа 5 cm.

Броят на изолационните слоеве във всеки случай трябва да бъде избран индивидуално, като се вземат предвид климатичните условия в региона. За южните райони на Русия, обикновено 2 слоя топлоизолация, а в северните райони, определени минимум 3 слоя.

Броят на слоевете зависи от климатичните условия

Броят на слоевете зависи от климатичните условия

Ако корпусът на рамката е с външна изолация, в стените вече е монтиран слой за бариери срещу пара, който не е задължително да се дублира, за да изолира стените на къщата от вътрешната страна. Монтирайте плочите от минерална вата между вертикалните рамки на рамката и ги затворете с изолационния материал за пароизолация от мембраната. Парна бариера се навива и шевовете се закрепват допълнително с подсилена строителна лента. Над мембраната филм трябва да инсталирате дървена щайга, на която можете да окачите вътрешната облицовка на стените. За довършване на стаите в рамката е най-добре да използвате гипсокартон или дървени декоративни материали.

Ecowool е специален материал, който се нанася върху стените чрез пръскане. Не е нужно да купувате прахосмукачка за този вид работа, просто можете да я наемете. За прилагането на еко-вълна се използват три различни метода. Приложението "Сухо" включва разпръскване на екологични отпадъци с маркуч в предварително приготвени кухини в стените. "Мокър" инсталация - смесване на ecowool с вода, което увеличава адхезията му към строителни материали, което е такава смес, когато се депозира просто се прилепва към повърхностите. Методът "лепило" включва добавяне на лепило в изолацията, което е необходимо за прилепване на състава към метални и бетонни повърхности.

Затопляме тухлената сграда - как да действаме?

В тухлени къщи е възможно да се изолират стени отвътре с помощта на повече материали. Най-важното е, че използваните средства имат добри топлоизолационни характеристики и имат малка дебелина. В рамката изолация на къщата може да бъде доста дебела, тъй като тя се намира директно вътре в стените и не намалява площта на помещенията, в тухлена сграда от дебелината на нагревателя зависи от размера на помещението.

Най-често за затопляне на тухлени къщи използват мазилка, полистирол и минерална вата. Най-лесният начин да подобрите топлоизолационните характеристики на къщата със собствените си ръце с помощта на гипс. Този метод затопляне включва предварително подравняване на стените, след което върху повърхността се полага слой от течен грунд. Такава консистенция на почвата ще му позволи да запълни празнини, пукнатини и други малки дефекти в повърхността, която ще се лекува.

На горната част на грунда се полагат плат, подсилващи тъканите, а върху горната - мазилка. Той има добри топлоизолационни характеристики и трябва да се полага по стените възможно най-равномерно. Не само температурата вътре в къщата зависи от качеството на извършената работа, но и визуалното привличане на стените. Съставът трябва да се нанесе с шпатула на два слоя. Дебелината на всеки слой не трябва да бъде повече от 2 см. За подобряване на топлоизолационните свойства на измазаните стени след втвърдяване на облицовъчния материал, той е покрит с финишен слой мазилка. В разтвора за течна консистенция се прибавя фин пясък и се нанася върху стената със слой, чиято дебелина трябва да бъде около 5 мм.

Пенопластът също така ви позволява да затоплите стените на една тухлена къща отвътре. За да се постигне максимално температурни условия подобрение в области преди мазилка тухлени стени, и след това привеждане в съответствие на повърхността на идеалното състояние пълнител. Необходими са гладки стени, за да се гарантира, че пяната е възможно най-близо до защитените повърхности.

Над готов стената се поставя слой от бариерен филм хидроизолация пара или течност грунд и след това започва сглобяване листовете пяна. Най-лесният начин да поставите изолацията върху равна повърхност със специално лепило. Лепилото може да се полага както върху стените, така и върху самия изолиращ материал. След това листовете се залепват плътно към стената и се притискат, докато лепилото се хване. За да се избегне образуването на студени мостове по време на експлоатацията на помещенията, отделните листове пяна трябва да бъдат затегнати възможно най-близо една до друга. Отгоре пяната е покрита с парна бариера и продължава да завършва стените.

Минералната вата изисква предварително хидро- и парна бариера. След монтажа на изолацията се монтира вертикална щайга от метални или дървени профили. Разстоянието между профилите или ламелите трябва да бъде равно на широчината на използваните изолационни плочи. Между профилите се монтира минерална вата. Ако дебелината на слоевете от минерална вата е по-голяма от дебелината на щайгата, изолацията трябва да бъде непосредствено закрепена с парно бариерен филм. Над нагревателя до профилите ние прикрепяме каса за монтажа на покриващия слой.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?
Модерни типове нагревателиМодерни типове нагреватели
Топлопроводимост на основни строителни материалиТоплопроводимост на основни строителни материали
Икономично отопление на частна къщаИкономично отопление на частна къща
Таван IR нагревател - общ прегледТаван IR нагревател - общ преглед
Инфрачервено отопление у домаИнфрачервено отопление у дома
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Нагревател урсаНагревател урса
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
» » Тогава да се затоплят стените на къщата от вътрешния анализ на съвременните материали
© 2021 BggeHat.com