Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон

Нестандартна изолация на дървена къща 1Въпреки факта, че дървесината е отличен топлоизолационен материал, понякога е необходимо изолацията на къщи от дървени трупи или греди. Освен това, той няма да бъде класически нагревател, затопляне на дървени къщи с уплътнител, разбира се, че е необходимо в дървените кабини. Но, ако климатичната зона на пребиваване се характеризира с тежки зими, допълнителни стени нагреватели

дървена къща.

За жилища, построени от дърво, най-доброто използване е използването на полифеноуретан или изолон.

Полиуретанова пяна - характерна

Този нагревател е двукомпонентно вещество и се образува, когато течните вещества полиол и изоцианат се смесват. Топлоизолацията на дървена къща с полиуретанова пяна се извършва по един от двата начина - чрез пръскане или изливане.

Нестандартна изолация на дървена къща 2

Затопляне на стените чрез пръскане

Ако смесите полиола и изоцианата с въвеждането на въздух, можете да видите образуването на фин аерозол. Нагревателите за стени на дървена къща се напръскват със специален пистолет, снабден с пистолет за писане, след което върху повърхността на стените се образува монолитен безшевен слой топлоизолация.

Изолация на стените чрез напълване

Ако горепосочените вещества се смесват в изолиран обем от всмукателния въздух, се образува хомогенна течност, която може да бъде излята във всякакви форми или затворени кухини. Затоплянето на PPU дървената къща по този начин се използва в случай, че има дълбоки ниши в стените, които може да не се напълнят напълно с пяна.

Струва си да се отбележи, че както в първия, така и във вторият случай, крайният замръзнал слой ще бъде много лек, тъй като самата полиуретанова пяна в топлоизолатора е само около три процента. Останалото е газове.

Нестандартна изолация на дървена къща 3

Предимства на топлоизолацията с PPU

Прилагайки тази изолация към стените на дървената къща, както е описано по-горе, можете да постигнете идеална безшевна изолация на стените. Втвърденият материал се характеризира с ниска топлопроводимост (от 0,019 до 0,03 W / mS), висока хидроизолационни свойства, висок коефициент на шум и шумоизолация.

В допълнение, PPU нагревателите за стените на дървена къща се характеризират с висока устойчивост на химикали, неутрално съотношение към алкали и киселини, широк температурен диапазон на използване (от минус 1500 до 2200 градуса по Целзий).

Топлоизолацията на дървената къща с полиуретанова пяна ще осигури отлична адхезия на материала към метали, дърво, пластмаси, камъни и бетонни конструкции.



Благодарение на неговата употреба е възможно да се осигури 100% пълнене на най-малките пукнатини и вдлъбнатини, както и всякакви релефни покрития.

PPU нагревател за дървена къща ще се превърне в надеждна защита на металните конструкции на рамковите конструкции от корозионни процеси. Също така не пренебрегвайте факта, че PPU не е повреден от мухъл, не гние и не е повреден от микроорганизми. Той не образува колонии от насекоми и не колонизира гризачи.

Нестандартна изолация на дървена къща 4

PPU нагревателите за стените на дървена къща се характеризират с дълъг експлоатационен живот (до 50 години) и приложението й е толкова лесно, че целият процес отнема само около час.

Недостатъци на полиуретанова изолация

PPU нагревател за дървена къща се характеризира с няколко недостатъци, основният от които е цената на материала и работата. Разбира се, можете да спестите много, като направите изолацията сами, като използвате наета техника. Но това може значително да намали качеството на работата и живота на материала.

Също така, пяна изолация на дървена къща не може да се нарече щадящи околната среда, затова вътрешно ползване за изолация нежелан процес на горене пяна не е много активен, но се простира до отделят токсични изпарения.

Топлинната изолация на външната дървена къща с полиуретанова пяна не осигурява висока товароносимост, но това не е действително.

Слоят от изолация трябва да бъде скрит под непрозрачна облицовка, тъй като е унищожен от ултравиолетовите лъчи. Мономерите, образувани по време на разграждането, са токсични и опасни за здравето.

Трябва да се отбележи, че само вентилирани фасади и гипс могат да се използват като външни довършителни работи, тъй като използването на други довършителни материали води до нарушаване на монолитната изолация.

Топлоизолацията на дървена къща с изолационен материал е практически същата като изолация от PPU. Той осигурява надеждна дългосрочна защита както от зимния студ, така и от летните горещини. Животът на материала е около тридесет години, той е екологичен и не изгнива. В сравнение с полиуретанова пяна материалът е по-положителен, но също така струва малко повече от PPU. В допълнение към течен изолон, се използва и изолон ролка, но най-често се използва за вътрешна изолация.

Нестандартна изолация на дървена къща 5

В допълнение към описаното, има и други видове изолация за дървена къща. Сред тях може да се отдели минерална вата и полистирол, чието инсталиране на стените е по-проста, но те не осигуряват монолитен слой топлоизолация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?
Затопляне на дървена къща навънЗатопляне на дървена къща навън
Как да затопли дървената къщаКак да затопли дървената къща
Характеристики на изолацията на хангара с полиуретанова пянаХарактеристики на изолацията на хангара с полиуретанова пяна
Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщиЗатопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
» » Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
© 2021 BggeHat.com