Таван IR нагревател - общ преглед



Най-често в ежедневието потребителите използват котли за котли, които имат топлообменници под формата на радиатори или регистри за отопление на помещенията. По-рядко се използват печки и камини. Тези конвективни отоплителни системи пренасят топлина в съответствие с принципа на конвекция на токове на горещ въздух.
Техническият прогрес на едно място, не е необходимо, а сега да се загрява битови и промишлени помещения е възможно с помощта на инфрачервени нагреватели, които генерират топлина в посока на топли предмети и въздух Отоплението се извършва отново. Обикновено те се поставят под тавана или се монтират на специални стелажи.
таванни нагреватели
Когато сравняваме инфрачервени нагреватели и конвективни нагреватели, може да се отбележи наличието на подобни характеристики, както и на различия. Често за тях са:
  • инсталиране директно в отопляемата стая;
  • нагряването се извършва благодарение на инфрачервено или термично излъчване.
Разликите са както следва:
  • при конвективно отопление, въздухът се загрява първо и след това пренася топлината към вътрешните предмети в стаята, а нагревателите на тавана на IR работят по различен начин. Те първоначално не затоплят въздуха, а обектите, към които се насочва лъчението;
  • при конвективно нагряване, топлопредаването се дължи на конвекция на въздушни течения, а инфрачервените нагреватели са директни радиатори на топлина и поради това няма допълнителна трансмисия;
  • за да загрее конвективния нагревател и започна да загрява стаята, това ще отнеме известно време и излъчването на топлина от инфрачервения нагревател започва веднага след включването му;
  • в конвективно отопление, въздушните маси се преместват от радиатори, регистратори, печки и камини нагоре към тавана, а инфрачервените нагреватели основно загряват площта на пода.
Инфрачервени характеристики на таваните
Професионалните енергийни палата са проведени изследвания с използване на камера (устройство, което позволява да се определи температурата) и сключват с конвективно нагряване в последния етап се загрява тавана и пода се нагрява чрез инфрачервен.

Преглед на таван IR нагреватели

приложение Инфрачервени нагреватели за тавани се различава по това, че тези устройства са универсални, могат да бъдат инсталирани на различни места: обществени и промишлени помещения - в апартаменти - частни къщи - вили - оранжерии и зимни градини (прочетете "Как да изберем таванно отопление за лятна резиденция") Нагревателите с инфрачервено лъчение се доказаха в отоплението на частично отворени балкони, тераси, лоджии и др.
Тъй като работата на инфрачервените нагреватели се основава на принцип, различен от този на другите нагреватели, те са идеално пригодени за локално отопление на големи площи, секции от производствени зали и работилници.
IR таванните нагреватели произвеждат на базата на най-новите технологии и модерни разработки на дизайна. Поради това те се използват все по-често за отопление и тяхната работа е автоматична. Наскоро производителите на тези устройства успяха да постигнат най-висока производителност за редица характеристики, като например икономичност, безопасност, независимост, приемственост, лекота на управление.
таван IR нагревател устройство
Монтирането на инфрачервени нагреватели може да се извършва от обикновени специалисти, тъй като не е трудно. Поради това разходите за монтажни работи не са високи. Друго предимство на таваните IR нагреватели е компактният им размер. Това обстоятелство позволява да се постигнат отлични резултати в областта на проектирането и да се монтират в окачени таванни конструкции.
Без особена важност са положителните характеристики на инфрачервените нагреватели като безшумна работа, отсъствие на миризми и прегряване, не абсорбират кислород и не изсушават въздуха.
Пазарът представя най-модерните таванни модели на тези устройства за отопление, както в Русия, така и в чужбина. Цената на вътрешните проби е много по-ниска от внесените продукти. Таванът IR нагревател е надежден източник на топлина, тъй като експлоатационният му живот е най-малко 20 години.
Според качеството на продуктите, руските устройства не са по-ниски от внесените.
Те притежават необходимите сертификати, потвърждаващи спазването на стандартите за екологосъобразност и безопасност за човешкото здраве. Таваните IR нагреватели се комбинират с алтернативни източници на енергия, като например вятърни паркове.

Преглед на инфрачервените нагреватели

В зависимост от функционалността на отоплителния инфрачервен нагревател на руския пазар, на потребителите се предлагат модели за промишлена, битова и улична употреба.
  1. Индустриални IR нагреватели. Тези устройства се използват за отопление на производствени и офис помещения.
  2. Външни инфрачервени нагреватели. Те се нуждаят от отопление на открити площи в случай на необходимост от допълнително отопление. Те са монтирани на балкони, тераси, лоджии и др.
  3. Домакински инфрачервени нагреватели. Необходими за домашни нужди, те са инсталирани в жилищни помещения, разположени в частни къщи и апартаменти, в жилищни сгради и др.
отоплител за достоен нагревател на тавана
В тази статия са дадени следните примери за пример.
  1. Инфрачервени нагреватели TM Ecoline. Тяхната цена се определя от пряката зависимост от капацитета и започва от 2,1 хил. Рубли (300 W) до 7,5 хиляди (4000 W). Обхватът на моделите е ELP03R, ELK06R, ELK10R, EL20R, EL30R, EL40R, ELK10Rm.
  2. Инфрачервени нагреватели ТМ Teplofon. Тяхната цена също зависи от капацитета и варира от 2, 1000 рубли (300 вата) до 2,3 хиляди (500 вата). Обхватът на модела е ERGNA 0.3 КТ, ERGNA 0.4 КТ, ERGNA 0.5 КТ.
  3. Инфрачервени нагреватели Кристал. Тяхната цена директно зависи от фактора на мощността и е от 2,185,000 рубли (700 W) до 6,935 хиляди (4000 W). Продуктовата гама - Crystal Trio 3,0, Crystal Duet 1,3, Crystal Trio 4,0, Crystal Duet 2,0, Crystal Solo 0,65, Crystal Solo 1,0.
  4. Инфрачервени нагреватели TM Peony (виж снимката). Тяхната цена зависи и от капацитета и е минимум 2,6 хил. Рубли (400 вата) и максимум 3,8 хиляди (1300 вата). Съставът - божур - 04, божур-06, божур-13.
  5. Инфрачервени нагреватели TM Almac. Тяхната цена зависи от капацитета и варира от 2,09 хиляди рубли (500 вата) до 3,490 хиляди (1500 вата). Комплектът е Almak IK-5, Almak IK-10, Almak IK-16.
  6. Внос на таван IR нагреватели NEOCLIMA IR. Съставът е IR-0,8, IR-1-0, IR-2,0, IR-4,0 при мощност от 800 W-4000 W.
Според професионални енергийни одитори, таван инфрачервено излъчване от гледна точка на икономичното използване на ресурсите за производство на топлинна енергия се счита за по-икономично, когато сравните този вид отоплителни уреди с традиционните, отдавна използват отоплителни уреди.
нагреватели таван достойнства
Според проучванията на енергийния одит се стига до заключението, че инфрачервеният нагревател на типа таван изисква по-малко време за стартиране на стаята в сравнение с конвективен нагревател.
Как да изберем нагревател, подробно видео:

Поддръжка и предотвратяване на инфрачервени нагреватели

Що се отнася до инфрачервените нагреватели, тяхната поддръжка не е трудна. Превантивният ремонт на такива устройства се извършва в съответствие с техническата документация, която се предоставя от производителя.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Основните видове отоплителни системи, кой е подходящ за Вас?Основните видове отоплителни системи, кой е подходящ за Вас?
Електрическо отоплениеЕлектрическо отопление
Инфрачервен нагревател на тавана - класификацияИнфрачервен нагревател на тавана - класификация
Инфрачервено отоплениеИнфрачервено отопление
Инфрачервеният филм на тавана е подходящ и практиченИнфрачервеният филм на тавана е подходящ и практичен
Как да изберем таванно отопление за лятна резиденцияКак да изберем таванно отопление за лятна резиденция
Отопление на газОтопление на газ
Котли за отопление на отработени маслаКотли за отопление на отработени масла
Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
» » Таван IR нагревател - общ преглед
© 2021 BggeHat.com