Инсталиране на инфрачервено отопление със собствените си ръце

Тези, които се натъкнаха на идеята за създаване на автономна отоплителна система в частна къща, вероятно са запознати с концепцията за инфрачервено отопление. План отопление, монтаж от собствените си ръце е съвсем нов начин за отопление на стаята, и все повече набира популярност. Поради това производителите се опитват да модернизират системата повече и да развиват модерни модели.
пълно отопление, самосглобяване
Инфрачервени нагреватели

Какво означава инфрачервен нагревател?

Характеристики на функционирането: след получаване на топлина от нагревателния елемент, нагревателят го излъчва на всички повърхности около: под, стени, таван, мебели и т.н. В резултат на това повърхностите се нагряват и от тях се отделя топлина във въздуха.

Излъчването на топлина от такива нагреватели е като слънчевата светлина и не се абсорбира от въздуха. Следователно, цялата топлина от устройствата достига до повърхностите без загуби.

Важно е, че инфрачервени нагреватели успява да избегне неефективна температура разделяне, което се случва, когато се използват конвенционални нагревателни устройства и системи, топлината се издига към тавана, измествайки охладител въздушни потоци.

инфрачервено отопление от собствените си ръце
Сравнение на традиционното конвективно и инфрачервено отопление

Тоест, енергията на тези отоплителни уреди отива за нагряване на предмети, а не на въздух. Въздухът има една и съща температура както на пода така и под тавана, като спестява енергия е около 70. Отоплението на къщата с инфрачервени нагреватели ви позволява да извършвате зонално или равномерно отопление.

Таванни нагреватели

При инсталиране на инфрачервено отопление в този случай е необходимо да се вземе предвид височината на окачването, най-често е на 2,2-3,5 метра от пода, това зависи от височината на тавана. Но не е препоръчително да насочвате такива устройства към човешката зона, особено там, където се намира главата.

изчисляване на инфрачервеното отопление
Таван инфрачервен нагревател

Не можете да окачите нагревателя над леглото, така че да е насочен към главата, най-добре е да го насочите към багажника и краката. Не е желателно да се инсталират в близост до прозорците, топлината ще се загуби. По таваните на PVC също не се препоръчва да се инсталират инфрачервени нагреватели.

Подово отопление

Това е един от видовете инфрачервено отопление. Система "топъл под", може да се инсталира под ламинат, килим, линолеум, паркет, керамични плочки, каменни материали.



Предимствата на такава инфрачервена отоплителна система са:

  • Не се страхувайте от щети. Когато механичното действие не води до повреда;
  • ниска консумация на енергия. Приблизително 60 W / m2 на час, при покриване само на 70-80 от повърхността на пода;
  • комфорт и усещане за комфорт;
  • не изсушава въздуха, създава добър микроклимат в стаята, както в случай на слънчева светлина през лятото;
  • безшумна, топлината се задейства веднага след включването;
  • Тя е имунизирана срещу колебанията в напрежението в мрежата, което често правим.

Инсталирането на инфрачервено отопление от собствените си ръце изобщо не е трудно, нямате нужда от специално образование и оборудване. Тъй като този уред, е възможно да го свържете към системата на "умен дом", в този случай, отоплението ще бъде включен и да работят по таймер с помощта на дистанционното управление или с натискането на един бутон, дори и след телефонно обаждане от мобилен телефон.

инфрачервена отоплителна система
Инфрачервен под топъл филм (PlAn)

Минуси на инфрачервената отоплителна система:

  • нагревателите, монтирани на тавана, са толкова неблагоприятни - те не винаги се вместват в интериора, трудно се крият. Те изглеждат доста неестествено;
  • ако възнамерявате да ги инсталирате в офис помещения, ще ви е необходимо разрешение от пожарната служба и това ще изисква ненужни разходи за пари;
  • ако тази система е инсталирана в няколко помещения, тогава не е необходимо да се говори за спестяване на енергия, въпреки че, ако изчислите инфрачервеното отопление, стойностите на разходите ще бъдат по-малко, отколкото при отоплението с кабел и вода;
  • висока цена.

Характеристики на приложението на такава отоплителна система на практика

Дори и при всички недостатъци тази система е най-сигурната и най-ефективна. Отоплителният филм е добре монтиран на тавана, но също така се чувстват добре с подови покрития.

Но не винаги инфрачервеният под дава същата топлина, когато се използва линолеум и килим, радиацията е най-малко задържана. Те почти не натрупват топлина, така стаята се затопля много по-добре. Най-ефективният филм с керамични плочки, и малко по-слаб - и с ламинат.

Необходимо е и достатъчно внимателно да изберете и инсталирате мебели в стаята, трябва да направите това, преди да инсталирате отоплителната система, като сте обмислили всяко малко нещо. Когато мебелите ще бъдат доставени, поставянето на филма нерационално, то ще намали топлинната мощност и ще има отрицателно въздействие върху състоянието на мебелите, то ще бъде склонно да изсъхне.

Също така инфрачервеното отопление може да бъде направено на базата на въглероден филм. Много е важно инсталирането и инсталирането на системата, спазвайки всички мерки за безопасност. Самата връзка на щита е най-добре възложена на електротехник от специалист, който има подходящата група за достъп.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрическо отоплениеЕлектрическо отопление
Инфрачервен нагревател на тавана - класификацияИнфрачервен нагревател на тавана - класификация
Инфрачервено отоплениеИнфрачервено отопление
Инфрачервеният филм на тавана е подходящ и практиченИнфрачервеният филм на тавана е подходящ и практичен
Обикновено отоплениеОбикновено отопление
Как да изберем таванно отопление за лятна резиденцияКак да изберем таванно отопление за лятна резиденция
Модерни отоплителни системиМодерни отоплителни системи
Отопление на газОтопление на газ
Алтернативно отопление у домаАлтернативно отопление у дома
Таван IR нагревател - общ прегледТаван IR нагревател - общ преглед
» » Инсталиране на инфрачервено отопление със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com