Модерни отоплителни системи

Напоследък иновативните системи за отопление в дома са все по-популярни и търсени в частни къщи. Това може да се обясни с факта, че всеки собственик би искал да изчисли всички разходи за отопление възможно най-рационално. Ако спестите от енергийния носител, намаляването на разходите за отопление на къщата ще доведе до по-неприятни условия на живот и това по някакъв начин е неприемливо.
модерни отоплителни системи
Къща с модерна отоплителна система

Това е основната причина, поради която твърде малко собственици на частни домове искат да се откажат от обичайния въздушен или воден тип на отоплителната система и да преминат към съвременни отоплителни системи. Неотдавна отоплението започна да печели популярност, за което е възможно да се използват други алтернативни източници на топлинна енергия - това е модерно отопление на частна къща.

Принципът на действие на инфрачервените нагреватели

Изучавайки нови технологии в отоплението, веднага можете да обърнете внимание на такова устройство като инфрачервен нагревател. Такъв източник на топлинна енергия може да се използва както за местно, така и за общо отопление. Този тип оборудване е устройство, което може да излъчва инфрачервени вълни в определен диапазон. Такива вълни лесно преминават през всяка въздушна бариера и са в състояние да нагреят всеки обект, който се намира от тях в непосредствена близост.

модерни отоплителни системи за частни къщи
Принципът на инфрачервения нагревател

За домашна употреба най-добрите модели са тези, които работят на 220V мрежа. Основният компонент на устройството, който излъчва топлина, е TEN или отворена спирала. Светлинни вълни се излъчват от рефлектора и това ви позволява да загрявате точно това пространство или предмета, към който е насочено устройството.

Таванните IR нагреватели често се използват за повишаване на температурата в такива помещения като гараж, перално помещение, малък склад и други.

За да затоплите стените на стаята, тавана или пода, можете да използвате инфрачервени новаторски отоплителни системи от тип филм. Такива системи лесно могат да бъдат скрити под повърхността.

нови технологии за отопление
Таван инфрачервен нагревател

Недостатъците и предимствата на отоплението чрез инфрачервени устройства

Такова модерно отопление се счита за най-подходящо и печелившо от гледна точка на спестяване на енергийни ресурси. Ефективността на такава система за отопление може да достигне ниво от 95, плюс стаята да се затопли доста бързо. Това ви позволява оптимално да оптимизирате всички разходи. Важно е да се спомене, че такива модерни отоплителни системи за частни къщи трябва допълнително да бъдат оборудвани с автоматични регулатори, работещи на базата на термостати.

Инфрачервеното отоплително устройство е напълно безопасно както за хората, така и за околната среда. То не отделя токсини или други вредни вещества.

Най-важният от недостатъците му е сравнително високата цена. Ако имате нужда да организирате отоплителна система за цялата сграда, тогава ще трябва да похарчите значително. Разбира се, тези нови технологии за отопление на частна къща напълно ще се изплатят с течение на времето, но не всички ще се съгласят да чакат толкова дълъг период от време.

Геотермални системи

Новите отоплителни системи за частни къщи ви позволяват да получите енергия, която може да се използва не само за отопление, но и за други цели. Най-популярният начин за получаване на енергия е използването на геотермални инсталации. Такива инсталации работят на същия принцип като термопомпата. Притокът на топлина се осигурява от почвата, която е в непосредствена близост до къщата.

нови технологии за отопление на частна къща
Система за геотермално отопление

Геотермалната инсталация, като нововъведение в отоплението на дома, има следния дизайн: в къщата е инсталирана термопомпа, която изцяло ще бъде отговорна за изпомпването на топлоносителя. В мината, разположена близо до къщата, е необходимо да се снижи топлообменникът. Този топлообменник ще предава подпочвените води на термопомпата. При преминаването през помпата те ще загубят част от топлината си. Това е така, защото помпата ще вземе топлина и ще я използва за отопление на къщата.

Ако е необходимо геотермално да се внедрява отоплението на селска къща, тогава охлаждащата течност не трябва да бъде подземна вода и антифриз. За да направите това, трябва да оборудвате резервоара, предназначен за този тип охлаждаща течност.

Хидротермални инсталации



За да се получи необходимата енергия за отопление на сградата, е възможно да не се пробиват кладенци и мини, използвайки нови видове отопление. Тази опция е възможна в случай, че в близост до къщата се намира нека да не е голямо езерце. Такова водно тяло не трябва да замръзва до дъното по време на студените зимни месеци. На такова езеро можете да направите модерно отопление у дома - инсталация от хидротермален тип, през която ще се извлича необходимата топлина от водата. По своята конструкция подобна инсталация по много начини е подобна на геотермална инсталация.

нови отоплителни системи за частни къщи
Хидротермална инсталация

За да оборудвате тези нови отоплителни системи, първо трябва да инсталирате термопомпа в скрапа. Той ще бъде отговорен за преминаването през тръбите за охлаждащата течност. След това поставяме сонда-топлообменника на дъното на резервоара. Той ще реагира главно на събирането на топлина. Работната ефективност на такава станция зависи пряко от размера на сондата.

Слънчеви панели. Принцип на действие на слънчевата отоплителна система

В списъка има и слънчево отопление, където има нови технологии за отопление на къщата. В този случай не само фотоволтаични панели, но и слънчеви колектори могат да се използват за отопление. Фотоволтаичните панели практически са излезли от употреба, тъй като колекторите имат много по-висока ефективност.

Нагряването новите частни дома отоплителни системи, които работят със слънчева енергия, включват такива компоненти като колектор - устройство, състояща се от серия от епруветки, тези тръби са свързани към резервоар, който е запълнен с охладителна течност.

модерна отоплителна система на селска къща
Схема за отопление със слънчеви колектори

Според техните дизайн, слънчевите колектори могат да бъдат от такива сортове: вакуумни, плоски или въздушни. Понякога такава модерна система за отопление на селска къща може да включва компонент като помпа. Тя ще бъде проектирана така, че да осигури задължителна циркулация през охладителната верига. Това ще спомогне за по-ефективен пренос на топлина.

За да бъде технологията за слънчева отоплителна система най-ефективна, трябва да спазвате определени правила. Първо, такива нови технологии за отопление на селска къща могат да се използват само в райони, където е слънчево за най-малко 15-20 дни в годината. Ако този индикатор е по-нисък, трябва да се инсталират допълнителни нови видове отопление на жилища. Второто правило диктува, че колекторите трябва да бъдат поставени на по-голяма надморска височина. Ориентирайте ги така, че да абсорбират възможно най-много слънчева топлина.

Най-оптималният ъгъл на местоположението на колектора до хоризонта е 30-450.

За да се предотвратят ненужни топлинни загуби, е необходимо да се изолират всички тръби, които свързват топлообменника със слънчевите колектори.

По този начин виждаме, че развитието на технологиите не стои неподвижно, а новостите в отоплителните къщи са еднакви потребности като модернизацията на технологията, която използваме всеки ден.

Иновациите в отоплителната система използват напълно ново и необичайно за нас - топлинната енергия от различни източници.

Съвременните видове отопление на частна къща понякога са невероятни, но в днешно време всеки от нас вече може да купи или да направи такава модерна отопление на селска къща или частна къща със собствени ръце. Ново в отоплението на частна къща са ефективни системи, които продължават да развиват сферата на отоплителното оборудване и се надяваме, че всички най-ефективни варианти все още предстоят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни методи на отоплениеМодерни методи на отопление
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Алтернативно отопление у домаАлтернативно отопление у дома
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Радиатори за отопление на частна къщаРадиатори за отопление на частна къща
Инфрачервено отопление у домаИнфрачервено отопление у дома
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
Икономично отоплениеИкономично отопление
» » Модерни отоплителни системи
© 2021 BggeHat.com