Енергоспестяващо отопление

В днешно време има нужда от енергоспестяващо отопление, разбира се, това беше преди, но в момента това стана особено важно, тъй като енергийните ресурси стават по-скъпи всяка година. Следователно, все повече и повече, много хора се опитват да намерят за себе си най-ефективното отопление на частна къща. Съвременният пазар предлага различни видове отоплителна техника. Налице е енергоспестяващо отопление, има по-скъпо, всеки избира този, който е по-подходящ за него както по бюджет, така и по други критерии. Нека разгледаме по-подробно енергоспестяващи отоплителни системи на частна къща.
енергоспестяващо отопление
Енергоспестяваща частна къща

Енергоспестяване чрез монолитни кварцови топлинни и електрически нагреватели

Можете да пестите електроенергия, например ако използвате кварцови топлинни и електрически нагреватели. Това ефективно отопление на частна къща превръща електрическата енергия в топлинна енергия. Кварцовият пясък, който е част от ТЕМ, запазва топлината си дълго време след изключване на захранването.

Какви са предимствата на кварцовите панели:

  1. Достъпна цена.
  2. Достатъчно дълъг експлоатационен живот.
  3. Висока ефективност.
  4. Относително малко потребление на електроенергия.
  5. Удобство и лекота при инсталиране на оборудване.
  6. Няма изгаряне на кислород в сградата.
  7. Пожарна и електрическа безопасност.
ефективно отопление на частна къща
Монолитна кварцова топлина и електрически нагревател

Енергоспестяващите отоплителни панели се изработват с разтвор, направен от кварцов пясък, който осигурява добра топлоотдаване и дълъг експлоатационен живот. Благодарение на наличието на кварцов пясък, нагревателят поддържа топлината добре дори когато електричеството е изключено и може да загрее до 15 кубически метра от сградата. Производството на тези панели започва през 1997 г., като всяка година те стават все по-популярни поради икономията на енергия. Много сгради, включително училищата, преминават към тази икономия на енергия в отоплителните системи.

Тази отоплителна система е направена от паралелно свързани модули и колко ще бъдат, в зависимост от размера на стаята. Друго плюс е възможността за автоматично управление.

Инфрачервени отоплителни панели

Много добър вариант за икономично жилищно отопление е инфрачервеното енергоспестяващо отопление на частна къща. Панелите за производство започнаха през 1967 г. и те са в добро търсене. Какви са предимствата:

  1. Голяма сигурност при употреба.
  2. Икономически печеливш.
  3. Лесен за работа.
  4. Не заблестявайте в тъмното.

Оборудване, което съдържа като ефективен отоплителна система, е интересно, тъй като не се нагрява въздуха и различни повърхности, които, след като се абсорбира топлината, той излъчва в пространството, което ги заобикаля, като по този начин нагряване на помещението. Топлината, излъчвана от инфрачервените лъчи, е безопасна.

енергоспестяващо частно парно отопление
Стенен инфрачервен отоплителен панел


Ако инсталирате инфрачервени енергоспестяващи отоплителни системи на къщи по тавана, можете да създадете интересен интериор, превръщайки го според вашите вкусове. Такива енергоспестяващи отоплителни системи могат да бъдат направени сами, което ще ви позволи да спестите значително. Каква е икономията при инсталирането на тези системи:

  1. Много малка разлика в температурите на пода и тавана.
  2. Панели, монтирани на тавана топлинни обекти, създаване на ефекта на слънцето, докато стайната температура може да бъде малко по-ниска от тази, която чувстваме.
  3. Инфрачервените панели са много лесни за инсталиране и практически няма нужда да ги поддържате.
  4. Спестяванията са до 60 в сравнение с конвенционалната отоплителна система.
  5. Те са подходящи за онези стаи, които не се нуждаят от непрекъснато нагряване.

Спестяване на енергия в конвенционалните отоплителни системи

Дори при конвенционалните отоплителни системи е възможно да се увеличи пестенето на енергия и да се използват енергоспестяващи отоплителни технологии. Например, ако използвате газов котел за отопление на дома си, а след това с термостатичен вентил, можете да настроите отоплителната система по-ефективна. Вентилите са монтирани пред всеки радиатор на захранващата тръба. При достатъчно висока температура в помещението е необходимо да се завинтва клапата и по този начин да се намали топлинната мощност на батериите и излишната вода ще тече по джъмпера към друг радиатор.

най-ефективното отопление на частна къща
Термостатичен вентил

Като правите тази проста процедура, можете да спестите до двадесет процента от енергията. Тъй като цената на тези клапани е доста достъпна, те са широко използвани за отопление на газ. Още по-добре е да инсталирате автоматична система за регулиране на работата на котела, което ще увеличи удобството при работа.

За да функционира гладко ефективно отопление на къщата, са необходими няколко уреди. Те включват: външен сензор за температура на въздуха, компютърен механизъм, комплект кабели, температурен сензор в сградата.

енергоспестяващи системи за отопление на дома
Сензор за външна температура с компютър

Как функционират тези енергийно ефективни отоплителни системи? Температурните датчици получават параметри за температурата на въздуха както на закрито, така и на открито, след което с помощта на тези данни компютърната система организира и изчислява товара, който трябва да даде и след това го коригира.

Така, днес можете да намерите най-ефективното отопление за себе си, да изберете правилната опция и да се насладите - както комфорт, така и способност за пестене на енергия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни отоплителни системиМодерни отоплителни системи
Икономично отопление на частна къщаИкономично отопление на частна къща
Алтернативно отопление у домаАлтернативно отопление у дома
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Геотермално отопление у домаГеотермално отопление у дома
Инфрачервено отопление у домаИнфрачервено отопление у дома
Слънчево отопление на домаСлънчево отопление на дома
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Енергоспестяващи отоплителни котлиЕнергоспестяващи отоплителни котли
Конвекторно отопление за домаКонвекторно отопление за дома
» » Енергоспестяващо отопление
© 2021 BggeHat.com