Отопление на балкона

Рядък феномен е отоплението на открито пространство, като например балкон. Повечето граждани предпочитат да свързват балкони с помещения, като по този начин разширяват пространството или обратно, оборудват работната площ на балкона за себе си. В този случай е необходимо допълнително отопление. Мнозина прибягват до самоинсталацията на отоплителната система и отопляват балкона със собствените си ръце. Предлагаме ви да се запознаете с основните точки, които ще се срещнете, като отоплявате на балкона.
отопление на балкона
Отопляем балкон, разделен на шкаф

Трябва да се отбележи, че не се опитвайте да отоплявате балкона, като го свържете с батерия за централно отопление. За този вид работа е необходимо да се постигне съгласие по работен план с ОТИ. Също така, отказвайки подобно отопление на балкона, ще се предпазите от непредвидени ситуации, като замръзване на водата в тръбите. В резултат на това циркулацията на топла вода в цялата къща няма да бъде засегната. Идеалната възможност за отопление на балкона е електрически нагревател или "топъл под". Тази опция за отопление на балконите ще ви позволи да загрявате само зоната, представляваща интерес.

Отопление с маслени батерии

Те са идеални за отопление на лоджия - те ще заменят традиционната батерия и лесно ще се монтират на стената. Предварително изтеглете гнездото до мястото на радиатора. Маслен радиатор с мощност 2 kW може да отоплява шест квадратни метра жилищна площ.

В допълнение, повечето петролни охладители са достатъчно мобилни, защото имат малки колела за лесно движение.

отопление на лоджията
Маслени радиатори

На маслените охладители са монтирани регулатори на температурата на загрятия въздух. Радиаторът работи циклично в зависимост от скоростта на охлаждане на секциите му. Този принцип на работа спестява консумация на енергия и удължава живота на самото устройство.

Инфрачервени нагреватели

Инфрачервени нагреватели - отлично решение за отопление на малка стая. Много често собствениците на балкони, които мислят как да направят отопление на балкон, го избират. Най-добре е да се даде предпочитание на направляващи нагреватели. В този случай топлината няма да се разсее в пространството, а ще се концентрира на определено място.

как да отоплявате лоджия
Инфрачервен нагревател на лоджията

Използвайки този вид нагревател, затопляте не само околния въздух, но и мебелите, които постепенно ще дават топлина на околното пространство.



Погледнете по-отблизо модела PLEN. Все повече се появяват филмови нагреватели. Не е нужно да избирате разположение за тях. Те са монтирани на тавана и не заемат площ.

Подово отопление

Доста често жителите на апартаменти, когато решават как да прекарат отоплението на лоджия, използват системата за инсталиране на "топъл под" за отопление на балконите. Този вид отопление на балкони и лоджии е труден и скъп. Първо, разходите за материали и работа са високи. На второ място, голямото потребление на електроенергия, което води до значителни разходи от семейния бюджет.

балконно отопление от собствените си ръце
Топъл кабел под на балкона

Всички материали, необходими за работа, се продават в свободен достъп в специализирани магазини, така че няма да имате въпроси как да отоплявате лоджията и къде да получите материалите.

Монтирането на системата "топъл под" може да овладее дори начинаещ.

Преди да започнете, трябва да направите подова настилка. Обърнете внимание на правилната топлоизолация на повърхността на нагрятата повърхност. За да сте сигурни, че топлината не надхвърля балкона, поставете слой от топлоотразяващо фолио. Като топлоизолационен материал може да се използва минерална вата. Слоят на топлоизолацията е най-малко 50 мм. Когато инсталирате "топъл под", поставете кабела в спирала, равномерно го разпръснете върху цялата нагрята повърхност.

На този етап, преди да направите отопление на балкона напълно, помислете къде да поставите кабела, за да свържете системата и да монтирате изхода за свързване. Окабеляване най-добре е направено скрито. За да поправите кабела, ви съветваме да го напълните с решение. Слоят за изливане е не повече от 10 мм. Когато се постави системата "топъл под", на пода е достатъчно да изпратите линолеум и да се насладите на топлината на любимия си балкон, който сега има добро отопление на балкона на лоджията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
За да затоплите балкона сиЗа да затоплите балкона си
Остъкляване на лоджиитеОстъкляване на лоджиите
» » Отопление на балкона
© 2021 BggeHat.com