Инфрачервен нагревател на тавана - класификация



Често, централизираното отопление в апартаментите не е достатъчно, за да се осигурят удобни условия на живот през зимата, така че е необходимо да се инсталират допълнителни нагреватели. Разширените технологии направиха голяма еволюция в тази област, което спомага за подобряване на живота на човек. Инфрачервените таванни нагреватели са оптималното решение в повечето случаи. Такива устройства са отлична алтернатива на маслените охладители и други видове отопление на помещенията. Инфрачервеният таван нагревател има предимства и недостатъци, за които потребителят трябва да знае.
инфрачервени тавански бойлери нагреватели

Как функционира инфрачервен нагревател

Невъзможно е да се преценят предимствата, които има инфрачервен нагревател на тавана, ако човек не разбере как функционира. Обикновено, конвенционално оборудване като бойлери, радиатори и конвектори работят въз основа на принципа на конвекция: те се нагрява въздуха, които пренасят топлина намира в подсилването на стаята и хора.
Но този метод на отопление има следните недостатъци:
  • в стаята има ексфолиация на въздушни маси, защото топъл поток се издига до тавана, а под него има студена площ над подовата настилка;
  • движението на въздуха при различни температури води до образуване на течения;
  • отнема много време, за да се затопли стаята и не може да се достигне удобен температурен режим веднага. Този недостатък е свързан, наред с други неща, с автономните отоплителни системи, тъй като са необходими повече от един час за постигане на желания ефект от момента на включването им в постигането на резултата;
  • нивото на топлинните загуби се увеличава. Основните причини за загубата на топлина в домовете са изолирани стени и тавани, лошо запечатани прозорци.
инфрачервени таванни нагреватели
Битовите инфрачервени нагреватели (виж снимката) функционират на съвсем различен принцип. Те не затоплят въздуха, а обзавеждането, на което се насочва лъчението. С други думи, от нагревателния елемент, вграден в инфрачервения нагревател, топлинната енергия се пренасочва към обекти, разположени в помещението - хора, под, стени, мебели. Отоплението на околното пространство се извършва във втория завой. Стаята, в която се намират членовете на семейството, много бързо загрява до комфортна температура.

Класификация на инфрачервени нагреватели

Модерни таванни инфрачервени нагреватели се отличават от източника на топлинна инфрачервена радиация и се класифицират според вида на помещението, в което ще бъдат експлоатирани.
По източници на топлина те могат да бъдат:
  • газ;
  • електрически;
  • електрически филм.
Температурните инфрачервени нагреватели работят върху смес от газ и въздух, изгорена вътре в корпуса върху повърхността на топлоустойчиви перфорирани плочи. Но поради голямата мощност на такива устройства те не могат да бъдат инсталирани в жилищни помещения. В същото време за уличните или фабричните магазини тези нагреватели са най-добрият избор.
инфрачервени нагреватели за таванни филми
Инфрачервени тавани електрически нагреватели могат да бъдат инсталирани в жилищни и промишлени сгради. Принципът на тяхната работа се основава на използването на тръбен електрически нагревател или отворена спирала. Една от важните детайли на устройството е огледало (отразяващо), отразяващо инфрачервени лъчи към стаята, така таванни нагреватели за вили.
Инфрачервените нагреватели за таванни филми са вид уреди, които работят върху електричество. Те затоплят помещението за сметка на въглеродните елементи, които влизат в конструкцията си. Филмовото устройство може да се използва за загряване на местни зони в жилищни сгради или апартаменти.
Според целта на помещенията има два вида отоплителни тела: за промишлени съоръжения и за битови нужди.
Устройствата за промишлени сгради се характеризират с висока мощност, впечатляващ размер и значително потребление на енергия. Монтирайте промишлени нагреватели под тавана на магазините или използвайте специални стълбове за тази цел. Освен това те се инсталират в зимни градини, оранжерии или в открити пространства, където се изисква отопление.
В ежедневния живот се използват инфрачервени електрически нагреватели. Те имат относително ниска мощност, често се поставят в случаи, направени с дизайн в определен стил, така че често изглеждат като вътрешни предмети. Също така за битови цели, таванни въглеродни нагреватели са в търсенето.

Предимства на инфрачервените таванни нагреватели

Благодарение на редица предимства, които инфрачервените нагреватели имат, тези устройства стават все по-търсещи както в ежедневието, така и в промишленото производство:
  • осигурява достатъчно ефективно отопление. По-рано се казва, че таван инфрачервени нагреватели топли предмети, разположени в стаята, а не въздух. Околното пространство получава топлина равномерно, въздушните маси не циркулират и по този начин външният вид на чешмите е сведен до минимум;
  • енергийна ефективност. Това се потвърждава от висока, около 90 ЕФЕКТИВНОСТ на инфрачервени устройства, което показва, че почти цялата енергия се изразходва за отопление на помещенията. Такива нагреватели затоплят стаята по-бързо от другите устройства, което спестява консумацията на електроенергия (виж също:Инфрачервен таван") Таванният инфрачервен нагревател с термостат го изключва от захранването, когато достигне желаната температура-
инфрачервен нагревател за таванно фолио
  • безопасност. В сравнение с конвенционалните радиатори, да не говорим за електрически камини и други полуремаркета, инфрачервените нагреватели са огнеупорни. В допълнение, те не изсушават въздуха и не намаляват съдържанието на кислород в околното пространство в стаята. Тъй като съставът на въздуха влияе върху здравето на малките деца, инфрачервеният нагревател се счита за оптималното решение за отопление на детските стаи;
  • екологосъобразност. При производството на домакински уреди не използвайте токсични, опасни за човешкото здраве материали, така че електрическото, включително филмовото таванно инфрачервено нагревател е абсолютно безопасно и екологично чист;
  • простота на инсталиране и практичност. Тези устройства се произвеждат в случаи, при които вече има всички фиксиращи елементи, необходими за монтажа, те са предвидени за поставяне на стени и тавани. В повечето случаи, за да фиксирате нагревателя, достатъчно е да фиксирате двете куки на тавана и да окачите тялото върху тях. В случай, че уредът е инсталиран върху гипсокартонова конструкция, е необходимо да поставите носещия лъч или да фиксирате конзолите през гипсокартона към тавана;
  • тиха работа;
  • инсталирането на тавана на инфрачервеното отопление ви позволява да оставите повърхността на стените и пода свободно и да не използвате пространството в стаята;
  • Нагревателните елементи, инсталирани в нагревателите, имат значителен експлоатационен живот, което гарантира трайността на тяхното функциониране.
  • Избиране на инфрачервен нагревател

    UV нагревателят за таван може да се използва както като допълнителен, така и за основното отоплително устройство.
    таван инфрачервен нагревател с термостат
    Въз основа на задачите, които се решават при неговото инсталиране, е необходимо да се избере определен модел на отоплителното устройство:
    • Важно при избора е силата на инфрачервения нагревател. Ако това е основният източник на топлина, този параметър трябва да бъде приблизително 100 W / m² на височина на рафта, не по-голяма от 3,5 метра в стаята;
    • трябва да се вземат под внимание дебелината на стените и вида на строителните материали, от които те са изградени, както и характеристиките на тавана, качеството и вида на дограма (стари дървени прозорци или енергоспестяващи).
    Как да изберем таван нагревател, повече подробности за видеото:

    Характеристики на популярните модели

    Изборът на определен модел на модерен инфрачервен нагревател за таванна инсталация за хора, които са малко информирани в тази област, може да предизвика трудности, тъй като диапазонът им е поразителен в разнообразието.
    Сред устройствата, предлагани на вътрешния пазар, следва да се обърне специално внимание на следните устройства:
    1. Инфрачервени таванни нагреватели за таван. Към днешна дата това е най-известният на вътрешния пазар таван IR нагреватели. Тяхната работа се основава на използването на керамичен нагревателен елемент. Тялото на тези нагреватели има закръглена форма, която осигурява ефективно разпръскване на лъчи по повърхността на предмети в стаята. Този керамичен нагревател на тавана работи абсолютно безшумно. Керамичното покритие, което се прилага със съвременна технология, значително повишава ефективността на устройството и допринася за увеличаване на коефициента на топлинно излъчване. В рамките на тази серия са произведени декоративни прозрачни стъклени нагреватели за таван "ThermoGlass", които имат корпус, изработен изцяло от закалено стъкло с висока якост.
    таван домашни инфрачервени нагреватели
  • Инфрачервени нагреватели, таван, Almak. Те се различават в сравнение с други модели с по-изгодни цени и добри експлоатационни параметри. Тези устройства се произвеждат в алуминиеви корпуси, така че те имат привлекателен външен вид и благодарение на защитата от корозионни процеси се удължава техният работен живот.
  • Инфрачервени нагреватели, таван, Ecoline. Те се отличават с висока ефективност, дълъг експлоатационен живот (около 30 години). Помислете за оптимална възможност за използване в ежедневието. Такова устройство може лесно да бъде демонтирано и след това инсталирано в друга стая, ако в момента то е по-необходимо на друго място. Тя има малки общи размери. Пожарната безопасност и екологосъобразността на тези нагреватели им дава възможност да ги оперират в предучилищни заведения.
  • Дълги дължини на вълните таванни нагреватели Билюкс. Използват се както в производството, така и в жилищните помещения. Нагревателният елемент в тях бързо загрява и бързо се охлажда, така че е възможно да се пести енергия в местата, където е необходимо да се затопля стаята не постоянно, а от време на време.
  • Както показва практиката, таванните инфрачервени нагреватели заслужават вниманието на местните потребители, ако е необходимо да се осигури висококачествено отопление в частна къща или апартамент. Те могат значително да подобрят домашната атмосфера.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?
    Електрическо отоплениеЕлектрическо отопление
    Кварцовият нагревател отоплява къщата пестеливоКварцовият нагревател отоплява къщата пестеливо
    Инфрачервено отоплениеИнфрачервено отопление
    Инфрачервеният филм на тавана е подходящ и практиченИнфрачервеният филм на тавана е подходящ и практичен
    Как да изберем таванно отопление за лятна резиденцияКак да изберем таванно отопление за лятна резиденция
    Електрически нагревателни батерииЕлектрически нагревателни батерии
    Електрически бойлерЕлектрически бойлер
    Таван IR нагревател - общ прегледТаван IR нагревател - общ преглед
    Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
    » » Инфрачервен нагревател на тавана - класификация
    © 2021 BggeHat.com