Електрически нагревателни батерии

Електрическите нагревателни батерии, техните типове (под, стена, таван) се считат за предимства и недостатъци на всеки вид на фона на останалите. Конвекторите, топлинните оръдия, стените и маслените радиатори са подробно описани.

От всички отоплителни акумулатори на електрическа енергия има три основни групи: конвектори, топлинни оръжия (или вентилатори) и охладители на масла. Всички те са устройства за локално нецентрализирано отопление и се произвеждат в две версии: стационарни и преносими. Стационарни предназначени повече за непрекъснато отопление нарочно избрани райони и преносим - имат много по-голяма мобилност в стаята (въпреки че често се използва за отопление на сравнително малка площ) и по-голяма удобство при транспортиране. Също така, всички електрически нагревателни батерии са разделени на четири структурно отделни типа: (Виж също: Кои панелни радиатори са по-добри)

  • етаж;

  • мобилна стена;

  • таван.


Свойства на някои отоплителни уреди на пазара на нови продукти, които не престават да изненадва със своята проста същност, както и техните разработчици продължават да ни зарадва с ефективност, технологичност, а дори и екологичност на техните решения, които несъмнено ще се отрази на търсенето и предлагането. Например, един от най-ефективните решения е наличието на някои от течност охладител без лед режим, който ви позволява да го използвате постоянно и оставено без надзор по време на студено време за дълго време. Друг вид ноу-хау в технологията за производство на електрическо оборудване за отопление сега е материалът, наречен "авиационен алуминий", чиито свойства са станали почти незаменими за последните разработки. Първо, той издържа на вътрешното налягане на устройството до 80 бара, а второ, помага да се запази фолиото от оксид, което от своя страна спестява кутията на акумулатора от корозия.


Фигура 1: Електрически нагревател на пода


Всички нагреватели могат да бъдат свързани с еднофазен мрежа (по-мощни нагреватели, например топлинна пистолет, е по-добре да се свържете на трифазен мрежа) с номинално напрежение от 220 V. Този процес не изисква специалист разговор, различни резолюции, както и друга ненужна лента. В същото време, този вид устройства са често спасява човек от "Няма лесен дял" в отсъствието на централизирано отопление или в присъствието на сложността на връзка към него. По този начин електрическите нагревателни батерии са добър инструмент за човек или група хора, уловени при неблагоприятни климатични или климатични условия. И сега ще разгледаме отделно и подробно всяка група електрически нагреватели.


Фигура 2: Радиатор на стена



Фигура 3: Радиатор за отопление на тавана на балкона



конвектори


Конвекторите са най-често използваните електрически уреди за отопление в Русия. Принципът на тяхното функциониране е съвсем прост: потоците от неотопляем въздух естествено попадат в тялото на конвектора чрез специално проектирани слотове, където се нагряват и се издигат нагоре. Този прост процес се повтаря, докато целият въздух в загрятата стая се загрее до определена температура. Несъмнено основните предимства на конвекторите са тяхната устойчивост към влага, способността да не се изсушава въздух, лесна инсталация и са напълно безопасни и абсолютно не изискват никакъв контрол. Единственият недостатък на конвектора може да бъде само липсата на място за монтажа му. (Виж също: Как да разглобяваме отоплителна батерия)


Фигура 4: Електрически подов конвектор


Производители конвектори, както и други отоплителни уреди на местната дестинация, които ги използват като източник на енергия три типа енергия: електрическа, вода и газ. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци във формата на цена, производителност и различни функции, но като електрически конвектори - данни електрически радиатори, чиято цена варира от 1200 до 2000 рубли, е идеално за днес комбинацията от цена и качество практически за всички граждани на Руската федерация.

Топли пистолети


Heat пистолет - е elektrootopitelnogo устройство също работи на принципа на конвекция, но с възможност за самостоятелно изпомпва въздух не нагрети части, минаваща тях чрез нагревателния елемент и осигуряване на изход за топъл въздух ускорено и добра циркулация в стаята с интегрираната вентилатора. Съгласно типа енергийни носители, върху които могат да работят тези или тези нагреватели, те различават:

  • Течни (различни видове течно гориво, като дизел, керосин и равномерен гориво);

  • Газ (използва се втечнен и природен газ);

  • Електрически (нагревателният елемент е отворена или затворена спирала, като материал, за който често се използва керамика).
  • (Виж също: Карта на сайта)




Фигура 5: Електрическа топлинна пистолет


В плюсовете на такива устройства можете да записвате само бързо и висококачествено затопляне на въздуха и поддържане на температурата в доста големи помещения. Но има много недостатъци:

  1. Потребление на голямо количество електроенергия;

  2. Изгарянето на кислород в помещенията;

  3. Невъзможност за използване при условия на висока влажност;

  4. Възможност за отравяне с горивни пари при използване на неелектрически термични пистолети.



Фигура 6: Газов пистолет


Електрическите нагревателни батерии, чиято цена варира в много широки диапазони, имат различни характеристики, в зависимост от това, и цената на батериите ще бъде определена. Цената се влияе от: технически характеристики на устройството, размери, маса, мощност, производител и т.н.

Важно! Цената на по-мощни топли оръдия може да достигне 20 000 рубли или повече, за разлика от цената на преносимите сестри - само около 1500 рубли. Обикновено топлинните оръдия са избор както за специални нужди, така и за любители. (Виж също: Класификация на радиаторите)


Фигура 7: Дизелов топлинен пистолет



Стенни електрически радиатори


Стенен електрически радиатори - пълен аналог на петрола радиатори, с изключение, че те обикновено се монтира на стената (инсталирането на такива единици трябва да се вземат под внимание много нюанси на изграждане на топлоизолация на външни стени на сгради, за да се намали загубата на топлина). Тази технология дойде при нас от Европа и в много отношения прилича на системата "топъл под". Допълнителните предимства на стенните радиатори, в сравнение с конвенционалните маслени охладители, включват висока ефективност и относително ниска консумация на енергия, както и устойчивост и увеличена мощност.

За цената на електрически радиатори за стена са почти неразличими от мобилни маслени радиатори етаж, с изключение на обичайните си разходи на пазара (от 1000 до 4000 рубли), можем спокойно да добавят разходи за изпълнение на техните инсталационни крепежни елементи са легитимни разходи плюс инсталиране.


Фигура 8: Монтиран електрически радиатор на стена


Съвет! Тъй като монтираните на стената батерии, които работят от електричество, са доста практични и най-развиващата се възможност на целия пазар на електрически отоплителни уреди, заслужава да им се обърне специално внимание, като изберат нагревател. Те могат да бъдат инсталирани, например, срещу канапето, на което ще почивате, и да се наслаждавате на топлината, излъчвана от радиатора. (Виж също: Как да взривим отоплителната батерия)

Маслени радиатори


Масленият охладител е стилен нагревател, предназначен за дома и офиса, но също така е много разпространен в зимните райони през зимата поради липсата на централно отопление. Вътрешното пространство на радиатора е изпълнено със специален състав - минерално масло, което се загрява по-често от спиралата вътре в радиатора. По този начин нагревателният елемент свети маслото и маслото прехвърля натрупаната топлина в околната среда. За разлика от предишните групи нагреватели, цялата линия модели от този тип е изцяло електрифицирана. Безспорни предимства на такива модели са безшумна работа, пожарна безопасност, висока мобилност - и недостатъци - неравномерно нагряване на помещението, висока температура на повърхността на радиатора и доста голям размер.


Фигура 9: Охладител на маслото

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои радиатори са по-добриКои радиатори са по-добри
Кои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райониКои добри радиатори могат да се използват за отопление на жилищни райони
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?
Отоплителни батерииОтоплителни батерии
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
» » Електрически нагревателни батерии
© 2021 BggeHat.com