Водни конвектори за подово отопление

Въпросът за отоплението на къщата беше от значение по всяко време. И това не е изненадващо - защото климатът на нашата страна, и особено - доста тежките зими, не позволяват да се построят къщи без да се проектира качествена отоплителна система. Напоследък значително количество оборудване за отоплителни системи е на пазара. И ние трябва да признаем, че човек, който не е бил посветен в такъв сорт, лесно може да се обърка. Ако не сте сигурни коя отоплителна система трябва да бъде във вашия дом, сте проучили рецензиите и сте объркани - не забравяйте да обърнете внимание на отоплението на конвекторите с воден под.
конвектори за подово отопление с вода
Вътрешен воден конвектор

Какво представлява конвекторът в пода?

Водните вградени отоплителни конвектори са модерно оборудване, което ще ви помогне да затоплите къщата си достатъчно бързо. Както става ясно от заглавието, вградените отоплителни конвектори са монтирани директно в пода - т.е. дори по време на изграждането на къщата, трябва да се подготвят специални ниши, в които се поставят вградените отоплителни батерии. За тях на по-малко дълбоки канали може да донесе охладителна верига.

Трябва да се отбележи, че подовите радиатори могат да бъдат единственият източник на топлина.

Работата на устройства като нагревателни конвектори, вградени в пода, се основава на прости физически закони. Студеният въздух, потъвайки в долната част на помещението, се свързва свободно през специална решетка към отоплителния елемент. Там се нагрява и се издига, като по този начин загрява цялата стая. Циркулацията на топъл въздух се осъществява непрекъснато, като по този начин се осигурява постоянна топлина в помещението.

радиатори за подово отопление
Циркулация на въздуха в подовия конвектор

Подгряване на подови конвектори - отлично решение за големи помещения. В тях инсталацията на радиатори в близост до прозорците не е ефективна, защото тези устройства просто не могат да нагреят голяма площ. В същото време вграденият отоплителен конвектор може да бъде разположен във всяка част на помещението - и в същото време няма да пречи на движението около стаята. Радиаторите за отопление на пода могат да се използват за отопление на големи супермаркети, училищни и лечебни заведения, складове.

Всеки вграден подов отоплителен конвектор е оборудван с регулатор на мощността - това означава, че можете да регулирате степента на отопление на елемента по всяко време.

Тази функция дава възможност да се използват конвектори за подово отопление дори в помещенията, където е необходимо да се поддържа определено ниво на температурата (библиотека, оранжерия, детска стая).

радиатори в пода
Подовите конвектори се използват за отопление на всяка стая

Видове подови конвекториВ модерния пазар радиаторите са построени на пода от много производители. Несъмнено всички подземни отоплителни радиатори имат индивидуални характеристики, но има някои общи характеристики, на които те могат да бъдат класифицирани.

По-специално, отоплителните батерии в пода могат да бъдат разделени според принципа на циркулация на въздуха. Тя може да бъде:

  • природният въздух навлиза в конвектора произволно и също произволно се издига нагоре;
  • принудителни конвектори, отопляващи в пода, оборудвани със специален вентилатор, което значително ускорява циркулацията на въздуха.

Ако не можете да решите кои отоплителни батерии са построени на пода, за да изберете, тогава е по-рационално да се даде предпочитание на конвектор, който е оборудван с вентилатор.

Предимството на този тип е по-бързото нагряване на помещението. Освен това, докато работите, вентилатор, вграден в конвекторите за отопление на канали, служи за охлаждане на нагревателния елемент - което може значително да удължи живота на нагревателния елемент.

подово отопление конвектори
Вентилатор за вентилация в пода с вентилатор

дизайн

В структурата на устройствата, подовите конвектори за нагряване на вода не са нищо сложно или необичайно. "Сърцето" е алуминиев топлообменник, който заедно с медния тръбопровод е поставен метален корпус с плочи, заварени върху него. Горещият топлоносител, непрекъснато циркулиращ, дава топлината си на метални плочи. И те загряват въздуха между тях, който се издига в стаята. Такъв дизайн има вградени радиатори.

Трябва да се има предвид, че максималната температура на плочите (като се има предвид, че температурата на охлаждащата течност може да достигне 90 °), не надвишава 30 °. Това прави използването на този тип конвектор напълно безопасно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем електрически конвектори?Как да изберем електрически конвектори?
Видове и видове конвекториВидове и видове конвектори
Конвектори за отопление на водаКонвектори за отопление на вода
Конвекторно отоплениеКонвекторно отопление
Какво е добро за подови конвекториКакво е добро за подови конвектори
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Конвектори за водно подово отоплениеКонвектори за водно подово отопление
Конвекторно отопление за домаКонвекторно отопление за дома
Конвектори за отопление на водаКонвектори за отопление на вода
Електрически конвектори за отопление на домаЕлектрически конвектори за отопление на дома
» » Водни конвектори за подово отопление
© 2021 BggeHat.com