Конвектори за нагряване на тръби

Конвектори за нагряване на тръбиОтоплителното пространство се превръща в проблем номер едно с нарастването на цените на комуналните услуги. Отоплителните уреди се подобряват. Производителите се опитват да постигнат максимално намаляване на потреблението, без да променят параметрите на топлопредаване. Класическата подредба на устройствата също се променя.

Във връзка с увеличаването на топлинните загуби поради инсталирането на прозорци по цялата височина на стената, монтажът на конвекторите не е от значение. Конвекторите от ново поколение отоплителни уреди стават все по-популярни канални конвектори.

Конвектори за нагряване на тръби - предимства и недостатъци

Кабелните конвектори са различни от конвенционалните инсталационни методи. Такива продукти се монтират в ниши в пода, под големи стъклени площи. Отоплението по канала се използва, когато се използват нагреватели за стени в познати отоплителни системи не е рентабилен. Устройството може да работи и в хоризонтално положение при ниско разположени первази на прозореца.

Използването на тръбни конвектори не пречи на домашното пространство. Те позволяват монтирането на стъклата на пода. Такива конвектори премахват топлинните загуби от големите прозорци, като създават удобна температура в стаята. Такива устройства лесно се монтират и демонтират. За нестандартната ширина на отвора на прозореца можете да направите подходящия конвектор. Гаранцията от повече от 10 години ви позволява да не се притеснявате за отоплението на къщата.

Естетиката на конвектора се допълва от различни видове решетки за затваряне на канала. Тя може да бъде:

  • метал;
  • пластмаса;
  • дървесина.

Решетката се избира в зависимост от вида на подовата настилка.



Конвекторът може да бъде поръчан в три типа: без вентилатор, с вентилатор и усилен вентилатор. Моделите с вентилатор изпомпват потока на топъл въздух в стаята, допринасяйки за бързото му нагряване. Консумацията на вентилатори не е чудесна. Той е свързан към мрежа от 12 волта, като по този начин се гарантира безопасността при употреба.

Недостатъкът на устройствата е бързо запушване на инсталационния канал. При това отопление е необходимо специално да се проектират подовете и да се подреди ниша в подовата настилка. Също така е необходимо в етапа на проекта да се осигури окабеляване за този тип оборудване. Конвекторите са слабо адаптирани към променените помещения.

Приложение на конвектори за нагряване на канали

Приложение на канални конвекториПрилагането на този вид отопление от офис помещения започна. В тях първите инсталирали прозорци по цялата височина и ширина на стената. След това изграждането на прозорците се премести в къщи и апартаменти, заедно с отоплителната техника.

Обикновено отоплението е инсталирано под отвора на прозореца. По този начин студените въздушни маси, идващи от улицата, се загряват. Но с нисък прозорец на перваза, такава система не е възможна. Конвекторите висят върху другата стена, което намалява ефективността на отоплението.

С канални конвектори такива проблеми не възникват. Те са инсталирани директно под източника на топлинни загуби, компенсирайки ги. Същевременно потреблението на енергия от този тип конвектор е идентично с това на конвенционалните конвектори на стена. Максималното проектно налягане в системата е сходно. Поради това използването на подови конвектори не се различава от стената радиатори.

Такива устройства намират приложение не само в ежедневието. Те затоплят вратите на магазини, кафенета и други места за масово събиране на хора. Използването на продукти с вентилатор Ви позволява непрекъснато да изливате топъл въздух под крилото на плъзгащите се врати. По този начин се намаляват топлинните загуби и се увеличава комфортът на престоя в сградата. Конвекторите с канални тръби се използват като аналогови на термични завеси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Как да изберем електрически конвектори?Как да изберем електрически конвектори?
Видове и видове конвекториВидове и видове конвектори
Колко са батериите за отопление?Колко са батериите за отопление?
Отопление на газОтопление на газ
Конвектори за отопление на водаКонвектори за отопление на вода
Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
Конвекторно отоплениеКонвекторно отопление
Конвектори за водно подово отоплениеКонвектори за водно подово отопление
Конвекторно отопление за домаКонвекторно отопление за дома
» » Конвектори за нагряване на тръби
© 2021 BggeHat.com