Електрически отоплителни радиатори

Още в старите дни, с примера на мълния, се наблюдава, че електрическият ток е източник на енергия и топлина. Ето защо няма нищо странно в това, че имаше електрически радиатори за отопление - те значително разшириха възможностите за отопление на помещенията.

Към днешна дата има държави, в които не се използват дори други отоплителни системи, а само електрически. Отоплителните уреди в тези страни са представени в широк диапазон. И тук можете да намерите не само обичайните нагреватели, но и електрически вакуумни радиатори.

радиатори за отопление
Електрически отоплителни радиатори

Какви са електрическите нагреватели?

Електрически отоплителни радиатори обикновено се отличават с такива критерии като естеството на топлопреминаването. Така че,

  • Вентилаторни нагреватели.
  • Конвектори.
  • Маслени радиатори.
  • Инфрачервени радиатори.

Нека разгледаме всеки вид поотделно.

Вентилаторът е електрически нагревател, който се състои от две части: нагревател и вентилатор, както се вижда на снимката. Принципът на работа, който ръководи тези електрически нагревателни батерии, е да изпомпва вентилатора през нагревателната камера или нагревателния елемент.

електрическа стена на батерията
Вентилаторни нагреватели

Отопляемият въздух, който задвижва вентилатора, оставя устройството със скорост, така че се разпространява по-бързо и по-ефективно в помещението. Като отоплителни елементи може да има различни спирали, плоски уреди и електрически нагреватели за радиатори. Устройството има термостат, който изключва устройството, когато достигне зададената температура. В допълнение, той може да има контрол на скоростта на вентилатора, както и таймер за задаване на времето за работа. Това ще предотврати прегряване при продължителна работа.

След това считайте тези електрически радиатори за отопление като конвектори. Тук топлината се предава на феномена конвекция. Това е смесването на слоеве, течности и газове с различни температури в резултат на влиянието на привличането на земята върху тях. Така че, топлият въздух е по-лесен и се издига. По-хладният въздух потъва. По този начин, това е един вид порочен кръг - в центъра му има електрически радиатор, въздух се движи наоколо. Когато се отоплява, въздухът се издига, а когато се охлади, той се спуска. След това цикълът се повтаря отново и отново. Конвекторите имат автоматични температурни контролери и специални таймери.

електрически нагревателни батерии
Електрически конвектор

Следват маслените отоплителни радиатори. Маслото действа като работна течност тук. При такива устройства няма открити нагревателни елементи, така че не се изгаря кислород и не се появяват фини прахови частици.

Маслото има висока точка на кипене. Ето защо, за разлика от водата, нефтът няма да кипи.

Маслените радиатори са безопасни устройства от тази гледна точка. На всички устройства има настройки и автоматика.

електрически отоплителни радиатори за стена
Маслен нагревател

Инфрачервените електрически радиатори за стена са друг вид. Този вид радиатор се характеризира с факта, че такива устройства не загряват въздуха, а онези предмети, които ги заобикалят. Това се извършва чрез електромагнитни вълни с определена честота. В този случай самите устройства остават студени. Този тип отоплителна техника е сравнително нова, но употребата й отнема нови завои.

електрически отоплителни радиатори
Инфрачервени електрически радиатори за стена

Използване на електрически радиатори



Обикновено се смята, че електрическите отоплителни системи са по-скъпи за работа от обичайния газ. Това се дължи на постоянно нарастващите цени на ресурсите. Има обаче електрически батерии за икономично отопление. Освен това се случва, че електрическите радиатори са единственият изход, тъй като газът се доставя на потребителите с прекъсвания или по принцип газопроводът не преминава в района.

енергоспестяващи отоплителни радиатори
Електрическите конвектори могат да бъдат инсталирани навсякъде

Струва си да се отбележи, че наскоро електрически уреди за отопление се използват само като допълнително или аварийно отопление.

Така че схемата за отопление може да се направи класически, когато отоплението използва вода. Така че, не се използват специални енергоспестяващи радиатори, но най-често срещаният радиатор с вода. Във втората схема на котела не може да бъде, и няма да има вода, и водопровод. Ще има само електрически нагревател. Самият апарат може да бъде окончателно свързан към определено място или да бъде преместен в зависимост от изискванията на собствениците на къщата.

Инсталирайте правилно нагревателите

керамични нагревателни батерии
Движението на въздуха в стая с електрически нагревател

Ако се сравни с класическата система за отопление на водата, тогава схемата с електрически радиатори ще бъде по-проста. Нека първо разгледаме система с директно отопление на въздуха. От гледна точка на надеждната употреба, лесната инсталация и удобството системата ще бъде от интерес. Няма бойлер, тръби и топлоносител. Електрическите радиатори за отопление просто отопляват въздуха директно.

Предимството на тази система е, че за тази връзка е необходима само стандартна линия 220 волта. Като отоплително устройство могат да се използват маслени устройства или конвектори. Конвекторите са удобни за стена електрически радиатори за отопление, имат температурни контролери и таймери. Обикновено такова устройство е прикрепено по-близо до входа или под прозоречните отвори. Струва си да се отбележи, че за да свържете такова устройство мрежа трябва да бъде заземен!

Какво е толкова добро за електрическите радиатори?

Има няколко предимства на електрически радиатори:

  • Електрическата нагревателна батерия, монтирана на стената, както показват ревютата, работи безшумно.
  • Цената на такива устройства е умерена.
  • Инсталирайте ги просто (закупени и включени).
  • Не е необходимо разрешение за свързване.
  • Параметрите на работата се поддържат автоматично.
  • Можете да поставите режима си в отделни стаи.
  • Security.
  • Може да се използва в помещения с влажност.
  • Те са надеждни и издръжливи.
електрически радиатори
Електрическият конвектор идеално се вписва във всеки интериор

От всички характеристики на електрически радиатори, струва си да се подчертае силата. Това е този критерий, който трябва да определи как да изберете електрически отоплителни радиатори.

Когато знаете стойността на мощността, можете да прецените точния брой батерии за единична стая или за цялата къща.

Стенните електрически нагревателни батерии ще бъдат отлична опция за вили, където не излизате през цялото време. Често инсталирането на отоплителна система в тези помещения е ирационално, тъй като ще бъде необходимо да се харчат и поддържат. И такова устройство може да реши проблема със студената светлина за известно време.

 

В момента можете да намерите различни опции за изпълнение на радиатори - от материала и завършващ с принципа на работа. Например, нека изберем керамични нагревателни батерии. Такива батерии са направени от керамика. Разбира се, керамичните отоплителни радиатори са достатъчно крехки, но това е отлично дизайнерско решение. Керамичните нагревателни панели могат да преобразуват вашия интериор, като добавят елегантност към него. И всичко това - с качествено отопление.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои радиатори са по-добриКои радиатори са по-добри
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Как да изчислим радиаторитеКак да изчислим радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?
Основните видове отоплителни системи, кой е подходящ за Вас?Основните видове отоплителни системи, кой е подходящ за Вас?
Електрическо отоплениеЕлектрическо отопление
Как да изберем електрически радиаторКак да изберем електрически радиатор
» » Електрически отоплителни радиатори
© 2021 BggeHat.com