Как да изберем таванно отопление за лятна резиденция



Всеки собственик на ваканционен дом, ако се използва през студения сезон, се стреми да инсталира евтино и същевременно ефективно отоплително устройство. На вътрешния пазар има много оферти, вариращи от печки с продължително изгаряне, работещи на много видове битови отпадъци, до съвременни електрически бойлери. Но тези нагреватели имат редица недостатъци.
Ако собствениците идват в страната е рядкост, то тогава няма смисъл и не е изгодно за отопление на къщата с помощта на електрически бойлер, но освен, че безопасността на неговата работа се изисква следното: ние не можем да изключим възможността за закриването или отклоняване на водата в батериите. Но ако зимата остави такава отоплителна система без отопление, тогава водата в тръбите ще замръзне и ще я откъси. Резултатът ще бъде необходимостта от капиталови ремонти вместо добра почивка на фона на природата.
таван инфрачервени нагреватели за вили
Използването на продължително изгаряне за отопление на пещта повдига редица въпроси, тъй като когато пътувате извън града, ще трябва да вземете гориво (дърва, въглища) или да го съхранявате в къщата, което причинява много неудобства. Решете проблема, ако закупите таван инфрачервен нагревател за вила или селска къща.

Предимства на инфрачервените нагреватели на тавана

Този тип уреди за отопление на помещението, според експерти, е идеалното решение, ако не ги използвате постоянно, но само в някои случаи. Те се отличават с вида на храната, те са газ и електричество. Устройството, работещо с газ, е малко вероятно да се използва в дача по очевидни причини. По този начин, за да се осигури топлина в селска къща ще помогне на IR електрически нагревател.
Сред предимствата на инфрачервените нагревателни устройства от типа таван, изобразени на снимката, трябва да бъдат отбелязани такива моменти:
  • тези нагреватели бързо затоплят стаята. В зависимост от тяхната мощност, времето, през което може да се усети топлината, обикновено не е повече от една минута;
  • тези устройства са много компактни и заемат минимална площ;
  • лошите рамки на прозорците и наличието на малки пукнатини не означава, че човек трябва да се страхува от чернови. Инфрачервените таванни нагреватели за къщи функционират по такъв начин, че на първо място повърхността на обектите, разположени в стаята, се нагрява и само след това въздухът се нагрява (това отнема не повече от 10 енергия). В резултат на това топлите и студените въздушни маси не се движат в помещението и теченията,
таван инфрачервен нагревател за вили
  • Инфрачервените нагреватели не излъчват миризми, не изсушават въздуха на закрито, не горят кислород и не застрашават здравето на хората;
  • тези устройства имат висока ефективност, тя е почти 90, като по този начин се намаляват разходите за електричество. Ако нагревателят е снабден с термостат, разходите за отопление на селската къща ще бъдат дори по-малки, тъй като тя ще бъде включена при необходимост, когато температурата достигне програмираното ниво;
  • тези нагреватели се включват, изключват и работят тихо. Понякога при стартиране на отоплението има леко пукане - това разширява нагревателя, но не повече от 15 минути по-късно, крекингът вече не се чува;
  • Нагреватели инфрачервени се използват не само на закрито, но и на открито (в павилиони, веранди, детски площадки) като допълнителен източник на топлина.
  • Говорейки за предимствата на инфрачервените нагреватели, за целите на обективността трябва да се каже и за техните недостатъци.

    IR Нагреватели

    Сред потребителите, които са инсталирали нагревател за тавана за дача, не можете да чуете много ласкави отзиви: казват, че е студено, така че нищо не се е променило. Според експерти, проектното решение и принципът на работа на тези устройства нямат недостатъци. Какво, следователно, е причината за такава обратна връзка?
    Оказва се, че проблемите не са свързани с качеството на нагревателите, а на факта, че прозорците, стените и тавана на къщата са слабо изолирани, имат пукнатини. Често виждате зле затворените входни врати. Следователно, никакви нагреватели не могат да затоплят такъв ваканционен дом, особено когато улицата е много студена.
    таван нагревател за вили функции
    Тъй като панелът на тавана, инфрачервена нагрява повърхността на предметите, разположени в помещенията, а не самия въздух, ако е решено да се използват като източник на първична топлина, то тогава е необходимо да се осигури достатъчно ниво на топлоизолация (чете като: "Инфрачервен таванВ противен случай, фактът, че предметите са топли и въздухът остава леден, проблемът с отоплението не може да бъде решен и ще бъде невъзможно човек да се затопли в такава къща.
    Изхождайки от всичко по-горе, се оказва, че инфрачервените нагреватели за селски къщи нямат никакви недостатъци. Що се отнася до отрицателните отзиви за тях, те са свързани с факта, че потребителите мълчат за особеностите на ситуацията в даките им, в резултат на което работата на устройството става неефективна.

    Структурни характеристики и принцип на работа

    Стандартният инфрачервен нагревател на тавана за дача се състои от малък корпус, нагревателен елемент, излъчваща плоча и отразяващ екран. Тръбният електрически нагревател е фиксиран в корпуса, под него е отразяващ екран, изработен от силно фолио, и слой от минерална вата. Върху нагревателя се поставя анодизиран алуминиев профил, излъчващ топлинни вълни. Фолиевата и памучната вата не позволяват на тръбния електрически нагревател да се изкачва до тавана, но го насочва към плочата.
    Колкото по-мощно е устройството, толкова по-голям е броят на TEN, поставени в кутията, може да има 2 или 4 или повече. Теглото на устройството зависи от броя на нагревателите в него, колкото повече са, толкова по-тежки са, и следователно натоварването на тавана, където се планира да бъде инсталирано, се увеличава.
    как да изберем таван инфрачервени нагреватели за лятна резиденция
    Ако искате да инсталирате инфрачервен нагревател в селска къща, трябва да сте сигурни, че таванът е в състояние да го издържи. При най-малкото съмнение в товароподемността на припокриването можете да направите следното: вместо едно голямо устройство, инсталирайте няколко малки.

    Критерии за избор на IR нагреватели

    Какво трябва да знаете, че потребителят трябва да избере висококачествен инфрачервен нагревател за дачата?
    1. Понякога производителите на тези устройства инсталират под излъчващия профил фолио с по-малък размер, отколкото се изисква, в резултат на което има пропуски по периметъра между него и тялото. Въпреки че този дефект няма да повлияе на качеството на отоплението, но прахът и малките стъклени фрагменти могат да се поставят на пода с минерална вата. Следователно, трябва да се обърне внимание дали има или не празнини между тялото на устройството и фолиото.
    2. Избирайки източник на топлина, трябва да обърнете внимание на работата на индикаторите, вградени в нея. Това се случва, че по време на монтаж на производителността на устройството не е забелязал, че сензорите са в изправност, а след това клиентът трябва да предполагам само се присъедини или не нагревателя.
    таванни нагреватели за характеристиките на вилата
  • Необходимо е да се провери тялото на продукта - не трябва да има вдлъбнатини или други повреди по повърхността, както и следи от ремонт. Присъствието им показва, че нагревателят е в действие и е върнат поради неизправност. Служителите на безскрупулни магазини могат да поставят устройството на повторна продажба.
  • Купете нагревател, трябва да се уверите, че комплектът съдържа всички необходими крепежни елементи, които ще се изискват при монтажа му, в противен случай ще трябва да отидете в магазина за дюбели и окачвания.
  • Инфрачервени нагреватели, вижте видеото:

    Характеристики на инсталирането на инфрачервени нагреватели

    Всеки собственик на дача може да се справи с монтирането на нагревателя: е необходимо само да пробиете дупките за закрепване в тавана, да фиксирате закачалките, да поставите устройството на място и да го свържете към електрозахранването. Преди да купите таван инфрачервени нагреватели за даване, трябва да се уверите, че окабеляване в селската къща ще издържи на това натоварване, в противен случай затваряне и изключване на светлините не могат да бъдат избегнати.
    Предварително е необходимо да изберете правилното местоположение на устройството. Не го монтирайте непосредствено над леглото или стола, така че главата или лицето да не се нарани. За да изчислите местоположението на нагревателя, препоръчително е да се свържете с специалист - обикновено производителят предоставя такава услуга безплатно.
    таван инфрачервен нагревател за вилите функции
    Таван IR нагреватели за вили са справедливо считани за ефективни и надеждни източници на допълнителна топлина, но дали да ги купуват или не зависи от специфичната ситуация и характеристики на помещенията.
    За да не правите грешки, избирайки отоплителен уред, трябва да се обърнете към специалистите от компанията, които произвеждат този продукт за помощ. Те не само ви помогне да изберете модела, но също така е необходима, за да се изчисли и посъветва как най-добре да подредите Нагреватели инфрачервени в тавана, за да се даде възможност в къща комфортни условия.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Предимства и недостатъци на котлите за твърдо горивоПредимства и недостатъци на котлите за твърдо гориво
    Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
    Отоплителни вилиОтоплителни вили
    Електрически бойлерЕлектрически бойлер
    Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
    Как да изберем отоплителни котли прости препоръкиКак да изберем отоплителни котли прости препоръки
    Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
    Кое отопление е по-добро за къщата?Кое отопление е по-добро за къщата?
    Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
    Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
    » » Как да изберем таванно отопление за лятна резиденция
    © 2021 BggeHat.com