Как да изберем отоплителни котли прости препоръки

Понастоящем пазарът на отоплителни уреди е представен от огромна гама битови и чуждестранни котли за отопление. Основната им разлика е в различните характеристики на охлаждащата течност. Как да изберем отоплителен котел от голямо разнообразие? Нека се опитаме да разберем този труден проблем.


Какво трябва да направя при избора на котел?


За да не се допусне грешка при избора на отоплителен котел, е необходимо да се проучат всички основни типове, които се предлагат на пазара. И също така се запознайте подробно с техните технически характеристики. Преди да решите как да изберете котел за отопление, е необходимо да установите всички подробни характеристики, които трябва да се следват при закупуване на продукта. Така можете да изберете отоплителен котел, който да отговаря на посочените спецификации и да елиминира напълно риска от неизправности по време на работа. На базата на кой котел да изберете като отоплителна система зависи от комфорта и комфорта на вашия дом. (Виж също: Избираме правилно електрическия бойлер)

който котел да избере

Трябва да се има предвид, че отоплителното оборудване освен функционалността трябва да отговаря на определени проектни изисквания. Не трябва да има въпроси относно поставянето на котли. В идеалния случай те трябва да се поберат във вътрешността на къщата или в помещението. Особено сериозни за естетическите характеристики са подходящи за вносните производители.

Върховите продажби се наблюдават в края на годината, така че покупката трябва да бъде планирана предварително. През този период някои трудности при избора на отоплителна техника са възможни поради повишеното търсене.


Кой котел да избере?


Въпросът кой отоплителен котел да избере е чисто личен. На първо място, необходимо е да се вземе предвид силата, която котелът може да развие, както и характеристиките на енергийния носител. (Виж също: Дизелови отоплителни котли: разход на гориво)

Препоръчваме също да проучите следните параметри:



  • размери на отоплителното оборудване;

  • Теглото на котела и общото тегло на оборудването в работно състояние;

  • очакваната цена на продукта.


Трябва да се помни, че ако къщата вече има бойлер, чиято основна цел е да загрява течаща вода, тогава мощността на закупения бойлер не трябва да бъде по-малка от неговата мощност. В този случай трябва да се изберат еднотръбни котли. В допълнение към комбинирането с котли, те са ефективни за отопление на големи помещения. Двуконтактни котли се използват за отопление на помещения до 200 квадратни метра. м.

Въпросът кой котел да избере, може да се нуждаете от помощта на професионален консултант. Инсталирането на спомагателна автоматизация и подготовката на подробна диаграма на свързване премахва риска от операционни проблеми. Ако решите да направите всичко сами, тогава трябва да запомните, че за отопление 10 квадратни метра. метри ще изисква приблизително 1 kW капацитет на оборудването плюс 20 за възможни резервни загуби.



изхода на котела


Възможности за отопление на котли


Въпросът кой котел за отопление да избере не е релевантен в присъствието на газопровод. Недвусмисленият отговор е газ. Техните технически предимства са известни на всички. Основното предимство на инсталирането на газов котел е сравнително евтината цена на горивото. В допълнение, минималното количество серни съединения има благоприятен ефект върху процеса на изгаряне. Следователно при изгарянето на 1 брой гориво се постига максимален положителен ефект на топлопренасяне. (Виж също: Как да изберем електрически бойлер с помпа?)

Голямо предимство на газовите котли е, че техните горивни продукти практически не съдържат вредни вещества и затова не замърсяват атмосферата. Освен това газовите котли са по-малко склонни към корозивни процеси, отколкото електрическите котли. Що се отнася до експлоатационния живот на такова оборудване, той е много по-голям от този на другите нагреватели. Природният газ е гориво, което не изисква съхранение. В това отношение няма нужда от допълнително помещение.

Как да изберем отоплителен котел при липса на газопровод в района? Експертите са съгласни, че в този случай е по-добре да предпочетете електрически бойлер. Основното предимство на електрическия бойлер е непрекъснатото функциониране на целия отоплителен сезон. В същото време работата му е напълно автоматизирана, така че присъствието на човек не се изисква.

При избора на електрически бойлер трябва да помните някои от неговите функции. С мрежово захранване от 220 волта има ограничение на мощността на електрически бойлер от 5 киловата. В момента популярни сгради с площ от 250-300 квадратни метра. м. Естествено, това захранване не е достатъчно, за да загрява такава стая. Това ще изисква електрическо напрежение от 380 волта. В съответствие с действащото законодателство на страната за 1 човек се освобождава мощност 10 kW / h. Ето защо е необходимо допълнително полагане на захранващия кабел, което изобщо не е евтино. За да го получите, трябва да поставите захранващия кабел, който не е евтин. (Виж също: Отопление у дома)

За разлика от газовия котел, котлите за твърдо гориво ще донесат много неудобства, свързани с постоянното натоварване на горивото. Сред популярните видове котли на твърдо гориво заслужават да се обърне внимание на котли, работещи с дърва. Топлината се получава в резултат на изгарянето на дървесина и дървесни отпадъци с влажност 35. Голяма част от котлите за изгаряне на дървесина са котли, работещи с газ. Тяхната ефективност е по-висока от тази на аналозите. Това е 85. Този котел изисква 2 пъти по-малко гориво от обикновените котли на дърва. В допълнение към дървесината дървеният газ, изпускан по време на изгарянето, гори в тях. Много често това оборудване е автоматизирано. Половината от дървото е достатъчно, за да осигури топла стая. Основните недостатъци на този котел са: високата цена на продукта и някои изисквания за гориво (ниска влажност и др.).

отоплителния котел


Бойлери Navien


Всеки иска да осигури комфорт в дома си с максимална полза. Navien е млада корейска компания, която доставя практично модерно оборудване на вътрешния пазар.

Предимства на котлите Navien:



  1. Моделите, които се предлагат на вътрешния пазар, са относително евтини. Те са максимално адаптирани към суровите руски реалности.
  2. (Виж също: Да се ​​научим да избираме котли на твърдо гориво с продължително изгаряне)
  3. Всички модели, предоставени от компаниите, гарантират икономично потребление на енергия.

  4. С помощта на специална турбо-зареждаща система котлите могат да издържат на значителни промени в енергийните доставки, налягането на газа и т.н. Гаранционният ремонт на котела Navien е включен в списъка на задълженията на компанията към купувачите.

  5. Ако котлите са инсталирани правилно, контролът на температурата може да се контролира чрез конвенционален контролен панел.

  6. Ремонт на бойлера Navyan може да се изисква само в изключителни случаи, тъй като основното сърце на оборудването е охладител, ефективно защитен от замръзване. Следователно всички основни работни елементи на котела са защитени от възможността за повреда.

  7. Всички продукти са безопасни при работа, тъй като съдържат чип от падания на напрежението, така че елиминират всички възможни неизправности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Филтри за отопление на котли и ремонтФилтри за отопление на котли и ремонт
Видове отоплителни котлиВидове отоплителни котли
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Дизелови котли за отопление на домаДизелови котли за отопление на дома
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Инверторни отоплителни котлиИнверторни отоплителни котли
» » Как да изберем отоплителни котли прости препоръки
© 2021 BggeHat.com