Базалтова памучна вата или минерална вата, която е по-подходяща за затопляне

Базалтов памук или минерална вата - което е по-добре за изолация 1За да разберете разнообразието от строителни материали за топлоизолация и да направите правилния избор, е необходимо първо да проучите достойнствата и недостатъците на всяка от опциите. Най-популярните, ефективни и бюджетни видове изолация са базалтовата вълна или минералната вата. Какво е по-добре да кандидатствате за затопляне на вашия дом ще зависи от характеристиките и условията на работа.

В помещения с висока влажност (например във вани) често се използват minvata или базалтова вълна. Какво е по-добре срещу сложни условия? Minvata има хигроскопичност, влагата води до нейното унищожаване, така че употребата му не се препоръчва без допълнителна защита срещу пароизолация.

В същото време изолацията с използване на базалт "не се страхува" от наличието на влага във въздушните маси и освен това не привлича гризачи. Има и други характеристики при използването на нагреватели. При избора на такива строителни материали като минерална вата и базалтова вълна трябва да се вземе предвид разликата в собствеността.

Базалтов памук или минерална вата - което е по-добре за изолация 2

Предимства на всеки тип изолация

Всеки от горните видове изолация има своите предимства, които определят популярността на тяхното използване в строителството на къщи. Високи топлоизолационни свойства, лекота на полагане, дълготрайност и относително ниска цена - тези характеристики са приложими за описанието на тези материали.

Именно поради тази причина неговата универсалност е много популярни материали като базалтова памучна вата или минерална вата. Какво е по-добре да избирате? Всичко зависи от индивидуалните нужди.

Базалтова топлоизолация може да се използва като звукоизолация на различни помещения. Той не съдържа токсични вещества, то толерира дори много висока температура, животът му може да бъде около 50 години.



Minvata се различава от базалт в своята пластичност, здравина, устойчивост на изгаряне и по-ниско тегло, както и ниска цена.

свойствата на материалите Ви дават възможност да се определи кой е по-подходящ за изолация на дома си - благодарение на сравнението, вие ще бъдете в състояние да разберат при избора на конкурентно предимство обладан от минерална вата или базалт вълна, по-добре е да се използва за топлоизолация или звукоизолация.

Базалтова вълна или минерална вата - което е по-добре за изолация 3

Някои недостатъци на тези материали

За да се определи, е необходимо да се вземат под внимание отрицателните свойства на тези видове нагреватели. Въпреки забележимата прилика на такива топлоизолатори като минерална вата и базалтова вълна, разликата между тях все още съществува.

Някои видове нагреватели на базата на базална вата са направени с голям брой шевове, което води до появата на празнини между тях и намаляване на топлоизолационните свойства. Ниска еластичност на такъв топлоизолатор не им позволява да затоплят неравни повърхности.

Минвата има ниска плътност, което предизвиква свиване, което определя нуждата от допълнителни слоеве. Съставът на материала съдържа вещества, които привличат гризачи и насекоми. И двата вида изолация изискват грижи при работа, тъй като съставните им елементи могат да причинят дразнене на лигавиците, кожата или очите.

Като се има предвид такива видове строителни материали базалтова вълна или минерална вата, което е по-добре да изберете, решете, въз основа на техните изисквания за затопляне на къщата.

Базалтова памучна вата или минерална вата - което е по-добре за затопляне 4

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид памук може да затопли стените на къщата?Какъв вид памук може да затопли стените на къщата?
Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Как да изолирате къща от външен бар с минерална ватаКак да изолирате къща от външен бар с минерална вата
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
Базалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалтБазалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалт
» » Базалтова памучна вата или минерална вата, която е по-подходяща за затопляне
© 2021 BggeHat.com