Всички видове вътрешна изолация в дървена къща

Всички видове вътрешна изолация в дървена къща 1Рядко, когато строителството на къщата не е направена изолация. Дори ако нагреватели

не се използва по време на самата конструкция, възможността за затопляне на стените в къщата, както и външна изолация се предвижда в бъдеще.
Затоплянето на вътрешните стени на дървена къща се извършва с различна технология, отколкото изолацията на градски апартамент.

Фактът, че сградата е изградена от този естествен материал, налага определени нюанси. Ето защо затоплянето на стените на къщата отвътре се извършва само след задълбочено изясняване на всички тънкости.

Започнете процеса

Преди да направите изолация на стените вътре в къщата, е необходимо да се залепват ставите и пукнатините в основата, ако има такива.

Затопляне на стените на дървена къща отвътре само след определянето на вида на дървото, от което е построен. В зависимост от вида на дървото топлопроводимостта на стените ще бъде повече или по-малко.

Основните недостатъци, които, разбира се, трябва да бъдат отстранени са пукнатини, пукнатини в трупи, лоша топлоизолация.

Всички видове вътрешна изолация в дървена къща 2

Вътрешната изолация е по-добра от външната страна, защото е по-лесно да направите стените по-топло отвътре, отколкото отвън. Въпреки че външната изолация също има предимства. Смята се, че комбинираната версия на изолацията става оптимална.

Ако се планира изолация на стените отвън и отвътре, се прави първата външна изолация.

Изолирането на стените на дървената къща отвътре и отвън може да се направи само след свиване на къщата, ако е нова сграда. Срок - 1 година.

Особено внимателно вратите и прозорците трябва да са изолирани.

Материали за изолация

Затоплянето на стените на дървената къща отвътре се прави с използване както на естествени, така и на синтетични материали. Който и да е материал, той трябва да има високи топлоизолационни качества и да е устойчив на огън. Всички тези изисквания пяна от полистирол е подходяща.



Също така, изолацията на стените в дървена къща често се прави с помощта на екологични материали. При използването на този материал се образува единствен топлоизолационен слой. Ековата затваря всички кухини между трупите или гредите, което абсолютно изключва раздуването. В този случай не е необходимо да zakonchakovat bar. Ecowool позволява влагата да преминава през капилярите във влакната. Топлоизолацията обаче не се влошава.

Всички видове вътрешна изолация в дървена къща 3

По-рядко, изолацията на стените в дървена къща, като външна изолация, се прави с помощта на плочи полистиролова пяна. Основната причина за такава непопулярност са високите изисквания за пожарна безопасност. По-модерните модификации на материала имат по-добри характеристики.

Предимствата на пяната пластмаса включват: лекота, еластичност, добра топло и звукоизолационни свойства. Също така на предимствата е малката дебелина на плочите. Поради това изолацията на стените на къщата от вътрешната страна може да се извърши с леко изменение на размера.

Стъклена вата и базалтова вата се използват и за изолация на къщата. Сериозен недостатък на тези материали е, че влагата не трябва да влиза във вътрешността на нагревателя. Поради това топлоизолационните свойства на материалите сериозно се влошават. Следователно, при избора на базална вата или стъклена вата, е необходим допълнителен слой хидроизолационен и паропреграден филм.

Всички видове вътрешна изолация в дървена къща 4

Начини на вътрешна изолация

В допълнение към вътрешната изолация има и такъв метод като затопляне на вътрешната стена. Ако се реши да се прибегне до този метод, той изисква използването на влагоустойчива изолация, която освен това добре се противи на деформация. Такъв нагревател може да служи като ленено или конопено влакно. Затоплянето на стените с този метод е възможно само в началния стадий на изграждане на къщата.

Най-достъпният начин за затопляне е да затопли къщата с "топла" мазилка, която има добри топлоизолационни свойства.

Същевременно се наблюдава определена технология.

Необходимо е:

  • Подгответе повърхността.
  • Прикрепете към стените рамка от армировка.
  • За да фиксирате върху скелет една метална решетка с размерите на клетките - 5 × 5 вижте.
  • Покрийте повърхността.

Всички видове вътрешна изолация в дървена къща 5

В крайна сметка, финалът е завършен. За какво се използва пресяналият пясък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготиниЗатопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготини
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщиЗатопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
» » Всички видове вътрешна изолация в дървена къща
© 2021 BggeHat.com