Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън

Изолация за тухлени стени извън пенопластмасаПри изграждането на различни видове сгради се използва голямо разнообразие от материали. Въпреки това, тухла в този план стои сама. Това е най-популярният материал. Този факт е напълно оправдан. Притежавайки надеждност и отлични експлоатационни свойства, тухла не успя да премине теста в продължение на много поколения.

Защо е необходимо да се затопли

Реалността на енергийния пазар е, че собствениците на частна собственост трябва многократно да решават как да избират най-добрите нагревател за тухлена къща. Спестяването на енергия е много болезнен въпрос. Външната изолация на тухлената къща трябва да бъде направена от внимателно подбран материал, тъй като тя наистина може да сведе до минимум топлинните загуби.

Сред всички начини за създаване на външна топлоизолация, нагревателите за стените на тухлена къща са разделени на два вида, в които е възможно: създаване на вентилирана фасада и подреждане на многослойна система. Те се различават главно по начина и технологията на инсталиране, но всички те трябва да изпълняват същата задача - да предпазват къщата от студа.

Изолация за тухлени стени от външен полистирен 1

Затопляне с пяна

Има опоненти на този материал, които единодушно заявяват, че полистиролът е добър препарат за гризачи. Това обаче няма нищо общо с реалното състояние на нещата. Пенопластът, като нагревател за тухлени стени отвън, се оказа отличен дори при най-неблагоприятни условия.

Какво да правим с гризачите?

Мишките и плъховете могат да започнат и в стъклена вата. Това обаче се случва, когато сградата е слабо защитена от едни и същи гризачи. Уплътняването на сутеренните секции на сградата не се извършва на подходящо ниво. Оттук и проблемът.
Следователно, наистина ефективно решение е защитата от металната решетка на частите на къщата, където гризачите могат да влязат в изолацията, по-специално в минерална вата или стиропор.

Най-добрата изолация за тухлена къща извън 2

Ще се приготвим?

Как може за затопляне на тухлена къща с полистиролова пяна повечето от нас могат да предполагат. Все пак не всички са наясно с всички нюанси и тънкости. На първия етап е необходимо да почистите стените на старата мазилка. Ако боята остава върху стените, трябва да се отстрани и повърхността трябва да бъде добре почистена.

Закрепване на пяна пластмаса

След това можете да отидете директно в инсталацията на материала. Тя трябва да е здраво закрепена към стената. За тази работа се използват специални строителни смеси. Това обаче не е всичко, защото след това е необходимо внимателно да нанесете пластмасовата пяна на стената с нокти.

Изолация за тухлени стени извън пенопласт 3

Арматура, грундиране, мазилка

За един ден материалът може да се обработва с мазилка, като предварително се инсталира специална пластмасова мрежа.

След като цялата структура изсъхне, можете да стигнете директно до стените. За да направите това, те могат да бъдат боядисани или да се нанесе слой обикновена мазилка.



Изолация за тухлени стени извън пенопласт 4

Ако никога не сте вършили такава работа, ще бъде трудно за вас да ги произвеждате на високо ниво. В този случай е препоръчително да се обърнете към професионалисти. Тухлената къща с нагревател ще има голям естетически вид и ще се характеризира с отлични топлоизолационни характеристики.

Топлоизолация с многослойна система

Изолацията на тухлената къща с пяна се прави с помощта на система в няколко слоя. Първо, както в предишната версия, повърхността се почиства от всякакви дефекти. Ако е необходимо, проблемните зони се третират с гипс или грунд.

Ще се побере ли Penoplex?

Като а топлоизолационен материал отличен Пенплекс ще направи. На стената се поставя нагревател за стени под тухли, като се използват специални лепила. Материалът трябва да бъде равномерно разпределен около периметъра на стената. Следващата изолация на тухлената стена с пяна се извършва чрез закрепване на материала с дюбели за чадъри. Съставът, чрез който е направен крепежът, може да бъде запечатан и шевове.

Изолация за тухлени стени от външен полистирен 5

След това се полага слой мазилка върху предварително монтираната армировъчна мрежа (възможно е и използването на пластмасова мрежа).

Основната разлика от предходния метод се проявява в факта, че завършващият етап, т.е. мазилката се извършва на няколко слоя. След това можете да започнете да покривате стените с боя.

Вентилирани фасади като система за изолация

Вентилираната фасада е многослойна конструкция. Първият се състои от екран с облицовъчен материал, разположен навън. Вторият слой е щайга, третият е вентилиран пропуск. Четвъртият слой представлява, всъщност, изолация за тухлени стени отвън.

Тази система е донякъде подобна на всички предишни, но има свои собствени особености. Първият етап на почистване на повърхността не се различава от предишните версии. Следва инсталацията на опорни материали, които служат като профили или дървени блокове.

Изолация за тухлени стени от външен полистирен 6

След това се монтира изолационният елемент. Можете да използвате дюбели или лепила. След това се извършва монтаж на хидравличен апарат. В самия край следва финалът, докато рационално прилагане на сайдинг.

Разбира се, къщата от тухла с нагревател като дизайн с вентилирана фасада не е просто схема по отношение на строителството. Въпреки това, топлоизолационните свойства на такава сграда са много, много прилични.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне и декоративно завършване на тухлена къщаЗатопляне и декоративно завършване на тухлена къща
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Видове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревателВидове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревател
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Топлоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална ватаТоплоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална вата
Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщиЗатопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Тухлена къщаТухлена къща
» » Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън
© 2021 BggeHat.com