Затопляне на рамката къща навън с екологична изолация

Затопляне на външна рамкова къща с екологични изолационни материали 1Тъй като изолацията на рамковата къща отвън е от първостепенно значение в процеса на изграждане, се препоръчва избора на топлоизолатора да се извършва с особена строгост. В допълнение към такива характеристики като висока топлоизолация и шумоизолация, устойчивост на замръзване и икономия, е необходимо да се вземе предвид и колко материал е безопасен за околната среда и съответно за човешкото здраве. Помислете за най-популярните зелени нагреватели

и някои характеристики на тяхното използване.

Слама като нагревател за къща

Въпреки появата на нови и нови високотехнологични материали използването на слама като нагревател не само не губи своята релевантност, а напротив, става все по-популярно от ден на ден. Това явление се обяснява с факта, че този нагревател има много предимства, сред които може да се различи следното:

  • Ниска топлопроводимост. Затоплянето на къщата на рамката със слама е чудесен начин да защитите стените и другите конструктивни елементи отвън и да сведете до минимум топлинните загуби.
  • Висока звукоизолация. Рамката къща, затоплена със слама, се превръща в тихо и уютно място, но при едно условие: дебелината на изолацията трябва да бъде най-малко 50 сантиметра.
  • Икономиката.
  • Дълготрайност. Когато изолирате рамкова къща със слама, важно е внимателно да проверите дали е суха. Това ще предотврати образуването на гъби и значително ще удължи живота на изолацията.
  • Екологичната съвместимост е друго несъмнено и може би най-важното предимство на този материал. Изолацията е абсолютно безопасна за околната среда и безвреден е както самата слама, така и допълнителните изолационни елементи.

Топлоизолация на външна рамкова къща с екологични изолационни материали 2

Лен и коноп - естествена изолация за рамкови къщи

Създаване на благоприятен микроклимат вътре в рамката къща и помага на такива екологично чисти материали, като рогозки (плочи), направени от лен и коноп коноп. Тези материали се използват широко за открито затопляне на къщата на рамката. Благодарение на своята капилярна структура, която е подобна на структурата на дървото, тази изолация абсорбира добре и дава влага, намалява образуването на кондензация и поддържа висока топлоизолация.

Докато изолиране на външните стени на рамка къща лен или коноп изолация пара бариера не се изисква: се използва вместо специален паропропусклива мембрана, която позволява да се избегне ефекта на "аквариум".

За да се намалят загубите на топлина през дървените елементи на рамката, при монтажа на бельо между хоризонтално монтираните пръти е монтиран допълнителен топлоизолационен слой.

Затопляне на външна рамкова къща с екологични изолационни материали 3

Когато външната рамка стена изолация бельо топлоизолация paroogranichitelny материал може да се използва вместо обичайните топлоизолационен слой, само частично ограничаване преминаването на пара от стената на стаята, но не го блокира напълно. По този начин влажността в помещението се регулира естествено.

Безопасността на материалите позволява монтаж без лични предпазни средства.

При поставянето на нагревателя в рамката, трябва да се внимава, че разстоянието между рамковите стелажи е с два до три сантиметра по-малко от широчината на плочите.

Ecowool - висококачествена изолация за рамката

Говорейки за изолацията на рамковата къща, не можем да споменем още един екологичен материал (чието име говори сам по себе си) - еко-вълна или целулозна изолация.



Състои се от 81 на естествена рециклирана целулоза, Ековата има уникални свойства. Тя не гори и не изгнива, не съдържа гризачи, а стойностите на топлинната и шумоизолация са значително по-високи от тези на подобни материали.

Недостатъците на ecowools е, че е необходимо специално оборудване за работа с този материал - затова памучната вата не е подходяща за затопляне на къщата със собствените ви ръце.

Затоплянето на къща за сгради с еко-къщи се извършва по два начина:

Първият начин за затопляне на къщата на еко-къщите е "сух". Когато се използва този метод на изолация, рамката на къщата е затворена от вътрешната страна с крафтова хартия, която е подсилена с монтажна лента и след това издухва суха смес. В хода на изолационната работа на рамката, гъстотата на екологичната вълна трябва да се контролира отвън, за да се избегне образуването на кухини.

Този метод е подходящ както за вътрешна, така и за външна топлоизолация на стени, изолация на подове, тавани, покриви на панелни блокове.

Затопляне на външна рамкова къща с екологични изолационни материали 4

Вторият начин е изолация с мокро стъкло. Този начин на инсталиране е доста сложен и изисква стриктно спазване на времето за инсталиране, поради което се използва само от специалисти.

Външна изолация на рамкова къща с дървени стърготини

Стърготини, както и слама, е отлична естествена изолация за рамкови къщи, които имат висока топлоизолационна способност.

Технологията на външната изолация на рамкова къща с дървени стърготини има много предимства, най-значимите от които са:

  • високо качество;
  • простота на изпълнение;
  • сигурност;
  • ниска цена.

Затоплянето на рамкови къщи с дървени стърготини е един от най-евтините начини за топлоизолация.

Затопляне на външна рамкова къща с екологична изолация 5

При полагане на изолацията на основата на дървени стърготини е важно да се спазват следните правила:

  • Минималната дебелина на изолационния слой трябва да бъде от 30 сантиметра.
  • тръби, комини, електрически кабели и др. се изолират чрез нагъване. Когато изолация стърготини дома препоръчва използването на метални тръби с дебелина на стената, която е равна на три милиметра, в който случай не се изисква стифиране пароизолация, тъй като излишната влага се абсорбира напълно стърготини-циментова смес.
  • Преди да полагате нова смес от дървени стърготини се оставя за около 2 месеца. Ако е необходимо, този процес може да се ускори чрез навлажняване на стърготините със специално течно стъкло.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Нагревател урсаНагревател урса
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
Ефективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региониЕфективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региони
Загрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръцеЗагрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
Топлинният изолатор отзывы по утеплителюТоплинният изолатор отзывы по утеплителю
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
» » Затопляне на рамката къща навън с екологична изолация
© 2021 BggeHat.com