Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?

Как мога да затопля дървена къща вътре и навън?Смята се, че къща от дърво не може да премине студено, защото материалът, от който е направен, е добър топлоизолатор. Но има моменти, когато строителите не са много съвестни за работата си. В резултат на това стените могат да бъдат много тънки. При този сценарий повече от половината топлина се губи! За да се предотврати това, е необходимо затопляне на дървена къща

както отвън, така и отвътре.

Външна изолация

Че къщата от едно дърво е служила дълго и не е трябвало да го правите всяка година в нея, използвайте за този материал, който "диша". Така че предотвратявате появата на плесен между стените и изолацията.

Затоплянето на външните стени на дървена къща в идеалния вариант е работата по изолация на сцената, когато се строи къщата.

В този случай, преди вас няма да има въпроси какво да изберем: затопляне на външните стени на дървена къща или затопляне на дървените стени отвътре.

Как да затопли дървена къща вътре и навън 2

Експерти твърдят, че изолацията на строителната фаза на къщата е по-добре направено отвън. По този начин пестите пари и материали и запазвате вътрешното пространство в къщата, което значително ще намалее, след като направите изолацията на дървените стени отвътре. И още една важна причина: в къщата няма да има неприятна миризма на нагревател.

Какви материали да изберем?

Един общ и печеливш материал е минерална вата. Тя перфектно запазва топлината и освен това се смята за нескъп материал. Поради факта, че е достатъчно мек и еластичен, изобщо не се влияе от деформацията на стените. По-модерна версия на къщата ще бъде получена, ако е покрита с пластмаса след изолация. Можете да украсите стените с дъски и ще получите традиционна версия на дървена къща.

За да спестите пари, използвайте пяна от пластмаса. Тя е много по-евтина, но напълно нерентабилна по отношение на пожарната безопасност. Такъв материал може лесно да разваля гризачите.

Затоплянето на дървена къща, чиято снимка лесно може да бъде намерена на страниците на строителните площадки, се прави по-добре с помощта на специалисти, които познават нюансите на тази работа.

Как да изолирате дървена къща отвътре и отвън 3

Работен процес



Затоплянето на външните стени на дървена къща започва с инсталирането на пароизолация, основната й функция е да осигури вентилация. Това не важи за къщи, чиито стени са направени от кръгли трупи. Ако стените на къщата имат по-гладка повърхност, тогава трябва да направите летви. Те не трябва да са много дебели (до 3 см). Рейки са натъпкани в стените приблизително на всеки метър, а на върха им е слой за бариери срещу пара.

Предвидени са специални отвори за вентилация. Вентилацията не позволява събирането на влага и съответно - предотвратява процеса на гниене на стените.

За нагревател е необходимо да инсталирате скелети. Те са изработени от дъски, които са оградени вертикално. След това продължете да инсталирате минералната вата. Листовете са инсталирани така, че да няма пукнатини.

Как мога да затопля дървена къща вътре и навън?

За хидроизолация е необходимо да поставите филм, който държи вода, докато преминава парата. Над хидроизолацията пълнени решетки. Това се прави, за да се осигури свободна циркулация на въздуха между парната бариера и облицовъчния материал. Следващият етап е метална мрежа, която е инсталирана за защита от гризачи и насекоми. Затоплянето на дървената къща отвън завършва с външна кожа, която играе по-декоративна функция.

Вътрешни работи

Затопляне на дървени стени отвътре се използва в случаите, когато работата по изолация отвън е много трудна или абсолютно невъзможна. Най-разпространеният вариант е изолацията с експандиран полистирол. Плочки от този материал са закрепени към стената със специално лепило. След това можете да поставите тапет или да нанесете мазилка.

В зависимост от това е необходимо да се създаде рамка за гипсокартон или да се шлайфа повърхността. Като опция се разглежда и изолацията от стъклени влакна.

Топлоизолацията на дървена къща на кокили също осигурява изолация на пода. Собствениците на такива къщи се страхуват от студа, който може да мине през пода.

Как да изолирате дървена къща вътре и навън 5

Топлоизолацията на дървена къща (изолация на пода) осигурява следните възможности:

  • подгряване на пода с минерална вата;
  • изолация на пода със специален изолационен линолеум;
  • изолация с плочи;
  • използване на вода или електрическо подово отопление. За това е необходимо да се изчисли натоварването дори на етапа на инсталиране на основата на къщата.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Как да изолирате къща от външен бар с минерална ватаКак да изолирате къща от външен бар с минерална вата
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщиЗатопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
» » Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
© 2021 BggeHat.com