Загрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце

Загряване на стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце 1Производителите на панели SIP и хората, които разбират как стените на рамковата къща се затоплят, казват, че добре сглобените стени могат напълно да заменят половин метра тухлена зидария. Що се отнася до стените, дебелината на изолацията на рамката къща може да бъде различен - този показател директно зависи от целите и задачите, поставени пред работниците. По правило стена от дванадесет до двадесет сантиметра е надеждна защита.

Въпреки това, всички те са подготвени панели, но въпросът за личното затопляне на стените на рамката къща от вътрешната, разбира се, трябва да бъдат разгледани в подробности.

Значение на изолацията и материалите, използвани в работните процеси

Времето сега не стои неподвижно, информацията на World Wide Web е изобилна, конкуренцията между търговците е наистина огромна - затова фалшивият избор е лесен.

Сам по себе си, издигането на рамкова къща е прост, бюджетен и сравнително кратък жизнен процес.

Домашни фирми - разработчиците винаги могат да предложат огромен избор от разнообразни строителни технологии и оригиналните проекти - финансовата криза, каквато е била, помага да се мисли творчески и да се правят отстъпки.

Загряване на стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце 2

Основните различия са в използването на панели - важно, в същото време остава схема, която определя изолацията на стените на рамката от вътрешната страна. Експертите се колебаят в избора между фабричните материали и панелите, които според тях са "наети" по време на строителството.

Последният метод ще бъде за предпочитане пред факта, че самият строител може да избере опцията "запълване" за стените, от които се нуждае.

Тъй като структурата на стенните панели по същество е многопластова, те се наричат ​​"сандвич" (или в руски "сандвич").

Принципът на сандвич

загряване стените на рамковата къща се правят постепенно - първо се образуват няколко задължителни слоя, след което готовото вещество се издига в последователността, посочена първоначално. Стените покриват, както обикновено, отвън, защото е много по-удобно да се фиксира нагревателя отвън.



Външните стени трябва да бъдат отрязани, като се вземе предвид какво точно ще бъде покрито в бъдеще с фасадата - метална / дървена щайга или SIP панели.

Тук е решението за вътрешната част - мембранният филм трябва да бъде фиксиран директно към щайгата, което помага да се защити структурата от пориви на вятър, влага и пара. Той се фиксира директно върху щайгата със скоби за мебели, след което е необходимо да се положи нагревател върху мембраната.

Затоплянето на рамката отвътре, без да се покрива с пароизолационен слой, и фиксирането на вътрешната облицовка (OSB плочки, гипсокартон или облицовка), не се препоръчва стриктно - това е изпълнено с последствия.

Загряване на стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце 3

Какво е необходимо, за да изолирате рамката къща

Затоплянето на стените на рамковата къща трябва да се основава не само на теоретични знания, но и на практически опит. Не забравяйте, че между стената и кант трябва да остане въздушен перинеум - такава разлика, както обикновено, не трябва да бъде повече от пет сантиметра. Ако произвеждате фасадна облицовка с камък или тухла - опитайте се да яде. В случая, ако изолацията на рамката къщата със собствените си ръце се извършва по метода на ламперия и мазилка - вие определено се нуждаете от тоалетната, която става възможна поради дебелината на кашона.

Загряване на стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце 4
В окончателната версия дебелината на тази стена може да достигне двадесет сантиметра и според характеристиките тя ще бъде пропорционална на зидарията, дебелината на която е половин метър. Слотовете в рамката преди монтирането на нагревателя трябва да бъдат запълнени със специална монтажна пяна.

Алтернатива на описания по-горе метод може да бъде и изолацията на рамковата къща от вътрешната страна с полистиролова пяна.

стиропор Огнеупорен материал (когато е обработен със забавящ горенето), който е напълно безопасен за човешкото здраве. Неговите строители също се прилагат за външна работа. Несъмнено предимството на пяната е изборът: този материал може да бъде с различна конфигурация и дебелина.

Загряване на стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце 5

Негативният аспект на приложението също е налице - той се състои в лоша звукоизолация. Стиропор също може да бъде унищожен под въздействието на пряка слънчева светлина - за неутрализиране това позволява нанасянето на слой мазилка.

Естествено, провеждане на изолационни стени на къща рамка от вътрешната страна трябва да бъде с високо качество - за това, което трябва да се използва добра топлоизолация, която може да бъде естествен или синтетичен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготиниЗатопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготини
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Рамки къщи 4x6Рамки къщи 4x6
Технология на затопляне на стените на рамката със собствени ръцеТехнология на затопляне на стените на рамката със собствени ръце
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
Затопляне на дървена къщаЗатопляне на дървена къща
» » Загрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com