Технология на затопляне на стените на рамката със собствени ръце

Технология за затопляне на стените на рамката със собствени ръце 1От правилното изпълнение на топлоизолация, която може да бъде и допълнителна опция затопляне на къщата на рамката

зависи пряко от това колко удобни условия на живот ще бъдат в него. Ето защо експертите силно препоръчват да се обръща специално внимание на процеса на затопляне на рамката. Тези, които са решили да спестят на наемните работници и произвеждат свои собствени изолация, че е полезно да бъдат запознати с технологията на рамка къща затопляне, както и, в допълнение към избрания нагревател, и да се подготвят всички необходими инструменти за тази цел.

Така че, преди да започнете да затопляте стените на рамката със собствените си ръце, запалете:

  • резачка на дърво с големи зъби;
  • конструктивен нож за рязане на изолационни материали;
  • чук;
  • Длето;
  • нокти;
  • сешоар за сграда;
  • няколко рулетка.

За режещите дъски по дървообработващата машина също се изисква (ако не е налице, можете да използвате електрическа мозайка с платна за надлъжно и напречно рязане).

В допълнение към горните инструменти, за надеждна изолация на стените на рамката, трябва да имате "на ръка" и следните допълнителни материали:

  • монтажна пяна за запечатване на ставите на нагревателя и блокиране на отворите;
  • нокти дължина 6 см - за осигуряване на кожата;
  • нокти дължина 2,5 сантиметра - за монтаж на листове от дървесни влакна;
  • самонарязваща се дължина от 4 сантиметра - за монтаж на листове от ПДЧ.

Технология на затопляне на стените на рамката със собствени ръце 2

Подготвителна работа

Преди да се пристъпи към директна изолация на стените на рамката, се изисква:

  • да се отървете от наличните в сградата отпадъци;
  • в случай на наличие на изпъкнали нокти в рамката, е необходимо да ги отстраните с пистолет за нокти или да ги огънете с чук;
  • Ако изолационните работи се извършват в старата конструкция на рамката, тогава е необходимо внимателно да се инспектира кожата за повреда. За да се премахнат пролуките и пролуките в стените, монтажната пяна се използва успешно;
  • Стените, които са били експлоатирани от известно време, трябва внимателно да бъдат инспектирани за влажни места. Ако има такива, те трябва да бъдат изсушени със сешоар на сградата и след това да се елиминира увреждането на кожата, което е причинило образуването на влага, за да се избегне повторното й повторение.

Технология за затопляне на стените на рамката със собствени ръце 3

Топлоизолацията на стените на рамката, като правило, се състои в запълване на кухините, образувани от рамковите крака, с нагревател. Тази технология затопляне на стената рамка къща дава възможност да се използва като нагревател разнообразие от материали, сред които най-популярните са:

На въпроса: "Какъв тип изолация за къщата на рамката е по-добре да избирате?" Много е трудно да се даде недвусмислен отговор, тъй като всеки материал има своите качества и недостатъци, както и характеристиките на инсталацията.

Пароизолационно устройство

Процесът на затопляне на стените на рамката включва не само инсталирането на топлоизолационен материал, но и монтирането на хидроизолационния слой. Пергамът, който обикновено се използва като хидроизолационен агент, има способността да отстранява излишната пара от изолацията. В противен случай парата и кондензатът ще се натрупват в топлоизолационния слой, като по този начин ще повишат неговата топлопроводимост. По този начин благодарение на слоя бариерен паркет се създава допълнителна изолация на стените на рамката.



Технология на затопляне на рамковите стени със собствени ръце 4

Преди монтажа, материалът за бариери срещу пароида се нарязва на ивици с необходимата ширина и се закрепва към кожусите и рамковите стелажи с помощта на строителна сепаратор.

За по-голяма ефективност на изолацията, външната страна на кожата не е водоустойчива, в противен случай влагата не може да се изпари, а се натрупва в дървото.

Ако се извършва сайдингът на стените, между фасадата и външната облицовка на стените се оставя пространство от най-малко 3 см, необходимо за вентилация. Параметърната бариера в този случай се препоръчва да бъде закрепена с припокриване, което ще бъде приблизително 10 сантиметра.

Такава схема за затопляне на рамката ви позволява да намалите значително разходите за отопление.

Затопляне на скелетни стени

Предлагаме да разгледаме технологията за затопляне на стените на рамката, използвайки такъв обикновен материал като минерална вата.

На първо място, е необходимо да се изчисли броят на рогозките по такъв начин, че изолацията да е достатъчна за цялата площ на стените. Освен това материалът се полага върху слоя от бариера срещу пара между рамковите подпори. излишъци минерална вата се изрязват с нож за строителството, тъй като размерите му трябва да съответстват на размерите на отворите. За, рязане изолация без грешка и не намали твърде много, строители, се процедира, както следва: измерване на разстоянието между стойките на рамката, и след това се прибавя към получения фигура приблизително 10-14 см. Този прост метод позволява да се направи затоплянето по-качествено, като монтажните постелки се сближават едни с други.

Технология на затопляне на стените на рамката от собствените си ръце 5

Останалите резници от памучна вата (чиято дебелина ще бъде около три сантиметра) се използват за отстраняване на пролуките в ставите на рогозките. След монтирането на рогозките във всички стени на къщата на рамката, ставите се уплътняват допълнително с вдлъбнатини от остатъците от минерална вата.

Използвайки горепосочената схема за затопляне на рамката, ще бъдете доволни от резултатите на завършената работа за дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Рамки къщи 4x6Рамки къщи 4x6
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Загрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръцеЗагрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
» » Технология на затопляне на стените на рамката със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com