Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце

Външна изолация за стени - затопляне на стените на къщата отвън с вашите ръце 1При анализа на топлинна енергия в условията на живот по стените падат около 40, по прозорците - 20 на покрива - 25, вентилационната система - 15. Поради тази статистика веднага става ясно каква част от къщата е необходимо да се изолира първия. разграничат външна изолация за стени

и вътрешен.

Технологията на външната изолация осигурява оптимална защита на сградата от топлинни загуби, поради което има много предимства:

  • запазване на вътрешната площ на помещенията;
  • Увеличаване на експлоатационния живот на стените, които са направени от рамков материал;
  • защита на стените от охлаждане и замразяване;
  • защита срещу появата и развитието на мухъл и гъбички;
  • бърза загуба на натрупана влага (поради това се запазват топлоизолационните свойства на материала);
  • звукоизолация (много важен аргумент за жителите на големите градове).

В допълнение, на открито изолация за стени на рамки не оказва никакво натоварване върху основата на сградата.

Видове топлоизолационни материали

Основните топлоизолационни материали, които са идеално подходящи за изолация на външни стени със собствени ръце, са експандиран полистирол (пяна), стъклена вата и минерална вата.

Минерална вата (минерална вата) се състои от изкуствени минерални влакна. Този материал също има своята класификация: шлака, камък и т.н. Минералната изолация за рамкови стени е направена под формата на рогозки или плочи. Топлоизолационен слой - 50-100 мм.

Обикновено се използва минерална вата в местата, където е необходимо да се изолират големи работни площи. Този нагревател не свети, има добри топлоизолационни свойства, е устойчив на повреди, проникване на влага, гниене, температурни промени.

пенополистирол, като нагревател за стени (обратна информация за материала може да се намери на нашия уебсайт), е много добър вид изолация. Състои се от устойчиви на влага гранули с малък размер, свързани помежду си в структура от пити, под влияние на висока температура.

Външна изолация за стени - затопляне на стените на къщата отвън с вашите ръце 2

Материалът на 98 се състои от въздух, тъй като има голям брой такива микроклетки, които се пълнят с въздух. Цената на този вид изолация е ниска, освен това е много удобно да се използва. Изолационните плочи се предлагат и с дебелина 50-100 мм.

Разширеният полистирол е от два вида - разширен и екструдиран. Ако първият вид има по-голяма структура от пити, тогава вторият има по-голяма плътност, дължаща се на малки клетки. Задължително условие преди неговото нанасяне е подготовката на облицовка (мазилка).

Стъклената вата, като външна изолация за стени, има голямо сходство с минералната вата. Производството на отпадъци от производството на стъкло се използва.



Материалът има повишена температурна стабилност, но когато работите с него, трябва да сте много внимателни и да избягвате получаването на частици върху лигавиците на очите.

Методи за външна изолация

На практика съществуват два начина за изолация на външните стени:

  1. Сгъната вентилирана конструкция.
  2. Свързан топлоизолационен слой.

По-популярен е, разбира се, вторият метод, тъй като шарнирната конструкция изисква повече финансови и времеви разходи. За топлоизолацията има само едно ограничение - ограничаване на сезонността (работата може да се извърши само при температура + 5oC и по-висока).

Външна изолация за стени - затопляне на стените на къщата отвън с вашите ръце 3

Свързан метод на външна топлоизолация

Облицованият метод, който предполага изолация на стените отвън със собствените си ръце, позволява да се намалят топлинните загуби от 80 в сравнение с първоначалното ниво.

Принципът на обвързания метод е да се монтира монолитна обвиваща структура, която се състои от няколко слоя и се превръща в вид щит от околната среда. За да се приложи такъв дизайн е позволено на стени от всякакъв вид - тухла, блок, панел, рамка-монолитни и др

Процесът на инсталиране на топлоизолационна система се състои от няколко етапа:

  1. Нагревателят на стените е инсталиран навън (материалът изглежда като плоча).
  2. Подсилването се извършва (изгражда се решетка, която е покрита с лепилен състав на минерална основа).
  3. Завършват се декоративни работи.

Външна изолация за стени - затопляне на стените на къщата отвън с вашите ръце 4

Ако използвате външна изолация за стените от експандиран полистирол, процесът на монтаж трябва да започне с подготвителна работа - почистване на стените от старото покритие (ако не е почистено, това може да намали адхезивността на материала). След подготвената стена се нанася полимерно циментово лепило, което ще запази изолацията на стените отвън (лепилото трябва да бъде избрано за устойчиво на замръзване).

Довършителните работи (армировъчна мрежа, мазилка, бои, дюбели и т.н.) се извършват след затопляне на стените. Декоративната мазилка може да бъде на силикатна, акрилна, полимер-циментова или силиконова основа.

По принцип, нагревател за стени (прегледи на всяка изолация могат да бъдат прочетени на сайта) с правилното инсталиране трябва да демонстрира дълъг живот.

Външна изолация за стени - затопляне на стените на къщата отвън с вашите ръце 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
Изоспан изолация и бариера срещу параИзоспан изолация и бариера срещу пара
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Пенопласт за изолацияПенопласт за изолация
» » Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com