Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна

Затопляне на дървена къща отвън с пластмасова пластмаса 1ефикасност външна изолация на дървена къща

също зависи от правилността на избрания топлоизолационен материал и от правилността на инсталацията. Една от най-широко използваната изолация за дървена къща е полистироловата пяна.

Тайната на такова искане за този материал е присъщите му многобройни добродетели.

Плюсове от пяна пластмаса

И така, защо изолираме дървената къща отвън? полистиролова пяна? Както вече беше споменато, материалът има огромен брой предимства, включително:

  • Универсалност. Пенопластът може да се използва за изолиране на стени от голямо разнообразие от материали.
  • Малко специфично тегло. Пяната се транспортира и монтира лесно.
  • Лекота и удобство при употреба. Технологията за затопляне на дървена къща отвън е доста проста, не изисква специални умения и следователно дори непрофесионална може да се справи с тази задача.
  • Ниска топлопроводимост. Материалът ви позволява да минимизирате топлинните загуби и да спестите отопление у дома.
  • Отлични шумоизолационни характеристики. Полистиролът предпазва къщата от външен шум.
  • Дълготрайност. Пенопластът не е склонен да гние.
  • Водоустойчивост. Покриването на дървената къща с полистирол забавя навлизането на водата отвън, като същевременно осигурява избягването на водните пари от стените и не пречи на естествената вентилация вътре в конструкцията.
  • Ниската цена на материала ви позволява да избегнете ненужните разходи. Тъй като е възможно да се шият дървена къща с пяна пластмаса, тя ще бъде много добре да се спестят пари.

Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пластмаса 2

Характеристики на използването на пенопластика като топлоизолационен материал за дървена къща

при украса дървената къща полистирол е необходимо да се вземат предвид някои от нюансите на използването на тази изолация.

Например, най-оптималната дебелина на пенопластите не трябва да надвишава тридесет милиметра. При избора на пяна се препоръчва да се даде предимство на плочи, които имат пожарен плик.

Затопляне на дървена къща отвън с пластмасова пяна 3

За да се осигури по-добра адхезия на пяната към стената, нейната повърхност е перфорирана със специална иглена ролка. След това разтворът се залепва равномерно върху цялата повърхност на плочата. Този метод избягва образуването на така наречените "въздушни джобове", образувани между нагревателя и дървената стена. В случай на изолация на дървена къща отвън с пяна, когато стените изискват предварително подравняване, за предпочитане е използването на специални смеси, устойчиви на влага.

Коя пяна пластмаса да изберем?



Преди да започнем да говорим как да изолираме дървената къща с експандиран полистирол, ще разгледаме по-подробно препоръките за избор на този материал.

На първо място, при избора на топлоизолационен материал, вземете предвид климатичните особености на района, където ще бъде направена изолацията на дървената къща отвън с пластмасова пяна.

Например, за да се поберат край Краснодар пяна плоча дебелина 40-50 мм, но за добра изолация в дървени къщи дебелина плоча Якутия и Далечния изток трябва да бъде не по-малко от 150 mm.

Що се отнася до плътността на материала, не си струва да се избира в полза на прекалено плътна пяна - тя има много по-висока топлопроводимост.

За изолацията на дървена къща с пенополистирол, експертите препоръчват използването на пяна C-25, която има оптимална плътност и здравина, и също така е на разположение по собствени разходи.

Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пластмаса 4

Затопляне на дървена къща

  1. Процедурата за изолация на дървена къща с полистирол започва, като правило, с щателна проверка на помещенията и материала. Ако има пропуски между дървени трупи или греди, тези площи се обрязват или запълват с монтажна пяна.
  2. След извършване на посочените в първа стъпка действия, преминете към монтажа на рамката за топлоизолация. Важно е да запомните, че нарязаните дъски трябва стриктно да отговарят на хоризонталните и вертикални нива, в противен случай плочите от полипропилен ще се поберат в рамката неправилно. Конструкцията на рамката започва с запушване на вертикални елементи, разстоянието между които се изчислява чрез проста формула: ширината на изолационните плочи се отнема 5 сантиметра. Трябва също така да се отбележи, че когато къщата е изолирана с пяна от пластмаса, всички дъски на труповете трябва да бъдат разположени в една и съща равнина. Освен това е необходимо да се пристъпи към монтаж на хоризонтални елементи на ламелите, като се вземе предвид, както и в предишната стъпка, размерите на полистирените плочи, минус необходимото разстояние. Що се отнася до лъча, използван на този етап на топлоизолация на дървената къща с пяна пластмаса, дебелината на вертикалните и хоризонталните елементи на рамката заедно трябва да бъде равна на дебелината на изолацията.
  3. Когато рамката е построена, плитките се поставят в ниши между гредите. При полагането на плочите е важно да се гарантира, че няма разлика между тях. В случай, че нагревателят не се държи добре в нишата, той е фиксиран към стената, подсилен с полистиролови клинове или закован със специални нокти с широки шапки.
  4. След това слоят изолация е покрит с дифузионна мембрана.
  5. Започнете полагане на мембраната се препоръчва от дъното, за определяне на хоризонталните пръти застъпват 10-15 см. Този метод позволява възможно най-добрия начин да се изолират дървена къща пяна.
  6. На повърхността на стената тънък слой лепило разтвор или обичайните замазка. Поставете окото от фибростъкло отгоре и леко го загрейте. След това нанесете втори слой лепило отгоре и го оставете да изсъхне, след което го шлайфайте с шкурка.
  7. Последният етап от затоплянето на дървената къща отвън с пластмасова пяна завършва стените с декоративна мазилка, сайдинг, облицовка и т.н.

Затопляне на дървена къща отвън с пластмасова пяна 5

По този начин технологията за затопляне на дървена къща отвън дава възможност да се създават комфорт и уют в нея по всяко време на годината, независимо от местоположението й.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Как да изолирате дървената къща отвън с пяна и пянаКак да изолирате дървената къща отвън с пяна и пяна
Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвънНай-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
» » Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
© 2021 BggeHat.com