Как да изолирате дървената къща отвън с пяна и пяна

Топлоизолация на дървената къща отвън с пластмасова пластмасаСлед изграждането на дома от бар има един въпрос пред която са изправени много хора за това как стените ще бъдат в състояние да запазят топлина, защото в нашите условия, суровата зима, това е важен фактор. Установено е, че е необходимо изолацията извън бар-образна къща, тъй като с помощта на изолацията и външната конструкция на кожата е осигурена защита от вредното въздействие на околната среда (дъжда, сезонни температурни колебания, сняг и др.).

Благодарение на изолацията е възможно не само да се спести значително при отоплението на вътрешните помещения, но и да се увеличи експлоатационният живот на самата сграда.

Както може да се види от многобройни източници, най-популярните изолация на дървената къща навън най-често се организира с помощта на плочи от минерална вата, базалтова памучна вата, пенополис, експандиран полистирол (пенопласт).

Някои аспекти на изолационния проблем

Искаме да обясним как се урежда изолацията на дървената къща чрез penokleksom. Този материал се произвежда чрез метода на екструзия, който осигурява маса с еднаква консистенция.

Искам веднага да кажа, че пяната е екологичен материал, който е нетоксичен, хомогенен (практически няма микропори, в които влагата може да проникне под нагревателя).

В допълнение, материалът не е гниещ, той е издръжлив, надежден, издържа на високи натоварвания, висока противопожарна безопасност, минимална топлопроводимост, лекота на използване.

Топлоизолация на дървената къща отвън с пластмасова пластмаса 1

Въпреки това, къща затопляне от бара penokompleksom се характеризира с някои недостатъци, основната от които е невъзможността да се обработва с органични разтворители, тъй като те нарушават структурата на penoplex, сложността на монтажа и рязането, както и сравнително високи разходи.

Тъй като е най-добре да се надгражда качеството и никой няма да обработва материала с ацетон, нека поговорим за изолацията с пяна и полистиролова пяна като по-бюджетен вариант.

Същото, за когото сумата ще бъде недостъпна, може да направи изолацията на дървената къща пяна. Материалът се отличава с наличието на голям брой въздушни мехурчета, които са естествена бариера за топлопроводимостта и дават на материала невероятна лекота.

Топлоизолация на дървената къща отвън с пластмасова пластмаса 2

Плюсове и минуси на такава изолация

Топлинната изолация на дървената къща с пяна, както и пяна, ще осигури на къщата отлични звукоизолиращи свойства и устойчивост на ниски температури.

Пенопластът има достатъчна здравина, не набъбва и не може да бъде разложен, има дълъг експлоатационен живот.

Вярно е, че дори пяната има няколко отрицателни характеристики, тъй като тя не се различава в екологичната чистота, това е опасност от пожар.

Също така, микропорите, които се намират в пенопластите, допринасят за проникването на пара към стените на сградата, което оказва отрицателно влияние върху строителния материал.



Топлоизолация на дървената къща отвън с пенопласт 3

Къщата от бара за изолация с пластмасова пяна струва само тези, които, както е писано по-горе, не могат да си позволят по-скъп материал от нагревател.

Кога да започне затоплянето?

От моя собствен опит мога да кажа, че къщите на дървения материал седят и изсъхват, така че изолацията на дървената къща отвън трябва да започне едва след една година след завършването на строежа.

Първата фаза на изолацията беше за мен подготовка на стени, който включва уплътняване на пукнатини, образувани по време на свиване и свиване, тогава всички стени се третират с антисептични смеси, за да се предотврати образуването на колонии от патогенни бактерии, мухъл и гъбички.

Освен това се използва противопожарно решение, което увеличава пожарозащитата на дървения материал от дървения материал, от който е построена сградата.

Топлоизолация на дървената къща отвън с пенопласт 4

Топлоизолацията на дървената къща отвън ще бъде най-ефективна, ако се използва методът "вентилирана фасада". Това е методът, който ще опишем. Същността на метода е организация на фасадата, който ще "диша", така че в пространството под лигавицата няма да се натрупа излишната влага.

Монтиране на изолацията по стените

Изолацията на дървената къща отвън започва с факта, че дървените дъски са прикрепени към стените на сградата, ширината между тях е половин метър. Струва си да се обърне внимание на факта, че изолационните плочи са малко по-широки от разстоянието между дъските на ламелите.

Топлоизолация на дървената къща отвън с пенопласт 5

След това, оформени между всеки от плоскостите пространство пълни с плаки с пеноплекс. Добрата изолация на дървената къща отвън ще бъде осигурена в случай, че трябва да се натисне полагането на пенополиса между дъските върху материала.

След това мембраната, която е устойчива на вятъра, с припокриване от около 150 милиметра, е фиксирана към шията. Така че вятърната защита е монтирана върху изолацията на дървената къща под сайдинг, например.

Като щайга се използва предварително определен брой дървени ламели. Облицовката е фиксирана вертикално над мембраната, устойчива на вятър (разстояние до 30 сантиметра). Рейки внимателно се прикрепя от ъглите, отгоре и отдолу на стените, както и в близост до отворите на вратите и прозорците.

Освен това изолацията на дървената къща е отвън монтаж на сайдинг панели, за които е маркирана долната маркировка и е очертана началната лента. Всеки от панелите трябва внимателно да се приспособи към съседния, така че да липсват празнини между тях.

Топлоизолация на дървената къща отвън с пенопласт 6

След това панелите се фиксират с помощта на самонарезни винтове, въпреки че могат да се използват и ноктите. След това изолирана вентилирана фасада готов.

Анатоли Кринисин, Гомел, 2014 г.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да затопли дървената къщаКак да затопли дървената къща
Как да изолирате къща от външен бар с минерална ватаКак да изолирате къща от външен бар с минерална вата
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Ефективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региониЕфективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региони
» » Как да изолирате дървената къща отвън с пяна и пяна
© 2021 BggeHat.com