Как да изолирате и отрежете дървена къща отвън

Фактът, че дървените къщи носят голяма топлинна загуба, е отговорен за самия дизайн и дебелината на стените на къщата. Опитът показва, че изграждането на дървена къща носи не само изчисляването на дебелината на стените на сградата, но и други параметри. Повечето жилища са построени с греди, чието напречно сечение е 15x15 или 20x20 сантиметра. Такава дебелина на шината може да се използва в по-южните страни, но трябва да я обогатим с допълнителна изолация. Можете да видите как се прави изолацията на дървената къща отвън. Снимки тук:

Как да изолирате и отрежете дървена къща отвън 3

Това води до факта, че има противоречия - заедно с евтина конструкция, можете да наблюдавате сериозно газифициране на газ или колосални разходи за електроенергия.

Все пак, ако говорим за факта, че нашите хора са свикнали да правят всичко със собствените си ръце, професионално и точно, загубата на топлина може да бъде сведена до минимум поради факта, че навън ще се използва нагревател за дървена къща.

Всичко свързано с работата външна изолация Имението е разделено на няколко етапа:

  1. Избор на нагреватели.
  2. Брой на необходимите материали.
  3. Монтаж на топлоизолационен слой.
  4. Завършване на външното покритие на фасадата.

Избор на изолационни материали

Строителният пазар може да предложи няколко топлоизолации, извършвани в открити работи - лист пени (експандиран полистирол) и минерална вата. Ако докоснете опита, употребата на полистирол е погрешна, тъй като изолацията за дървена къща отвън трябва да бъде ефективна:

  1. Топлопроводимостта на експандирания полистирол е 0.082 W / m2. Ако говорим за минерална вата, топлопроводимостта му е много по-малка и е само 0,036 W / m2. Следователно, изолацията с минерална вата (със същия слой) е почти два пъти по-ефективна от топлоизолацията с експандиран полистирол. Естествено, това се компенсира с по-голяма дебелина (можете да получите слой от експандиран полистирол, чиято дебелина е от един до десет милиметра). Вярно е, че си струва да се каже, че за разлика от тухлени или черупки къщи, не се препоръчва да изолира фасадата на дървена къща с полистирол.
  2. Затоплянето и довършването на дървената къща също осигурява пожарна безопасност, която се осигурява от минерална вата.
  3. Освен това, че има коефициент на топлопроводимост, е необходимо да се напише и фактът, че използването на минерална вата осигурява нормален обмен на въздух между стаята и външната среда. Благодарение на порестата структура на минералната вата, стаята получава нормална вентилация и достъп до свеж въздух, за разлика от пяната, която практически я блокира.
  4. Когато избирате пяна полистирол защитно покритие на дървена къща, имайте предвид, че такава кожа ще доведе до факта, че външната повърхност на стените може да бъде покрита с мухъл, така че е по-добре да изберете минерална вата. Ако имате каменна основа, по-добре е да я изолирате с експандиран полистирол.Как да изолираме и отрежете дървена къща отвън 2

Изчислете дебелината на слоя

Последователността на изолация на дървена къща започва с избора на плочи минерална вата. Минералните плочи в продажба често се намират под формата на рогозки - това е по-удобно. Ролковите постелки са по-добре да изолират подове и тавани, както и неравности в стените.

При температури през зимата не по-малко от 20 градуса, един слой от 5 сантиметра е достатъчен. Затоплянето на дървена къща отвън (снимката може да се види на строителни площадки) предвижда избор на брой изолационни слоеве в зависимост от температурния режим.

При ниски температурни стойности е желателно да се организира втори слой топлоизолация.

Освен използването на минерална вата трябва да бъде запазен дървена греда (железопътен), точка на (1 памучни влакна - 5x5 cm памук или два слоя избран лъч раздел 5x10 см).



Как да изолирате и отрежете дървена къща извън 4

Освен това е необходимо да се закупят релси за вани, хидроизолационни филми, котви, винтове и противогъбична емулсия. Не забравяйте, че припокриващите фуги на филма трябва да бъдат разположени на кръстосано над 10-10 сантиметра. Необходимо е също така да се използва строителна машинка за изрязване, завиване или нивелиране.

Правилата за изолация на дървена къща включват:

  1. Първо подготвяме повърхността.
  2. Полагаме хидроизолация.
  3. Инсталирайте нагревателя.
  4. Полагаме следващия хидроизолационен слой.

Първо, за да се направи изолация на дървена къща за мазилка, е необходимо да се подготви повърхността с противогъбичен агент, вещество, което противодейства на кората бръмбари и различни насекоми.

След сушенето на средствата е възможно да се монтира специална хидроизолационна мембрана (гланцът е външен и позволява влажност).

Филмът е захванат с конструктивен статив (разстоянието между скобите е от десет до петнадесет сантиметра), а ставите също са запечатани със специална строителна лента.

Как да изолирате и отрежете дървена къща извън 5

Редът за затопляне на дървената къща допълнително се състои в полагане на минерална плоча (нейните размери могат да бъдат коригирани с помощта на остър конструктивен нож). Надеждната армировка на стената може да гарантира анкери (независимо дали са направени от пластмаса или метал). Затоплянето на дървена къща отвън (снимката може да се види на строителни площадки) допълнително осигурява инсталирането им на разстояние половин метър една от друга.

След като се постави топлоизолационния слой, се полага още един слой топлоизолация, след което се монтира още една пластина със сечение от 4х5 сантиметра, която служи като основа за окончателното декориране на фасадата.

Най-добре е да използвате облицовка, фасадна дъска или дъска. Възможно е също да се използват сайдинг и други облицовки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате къща от външен бар с минерална ватаКак да изолирате къща от външен бар с минерална вата
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
» » Как да изолирате и отрежете дървена къща отвън
© 2021 BggeHat.com