Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?

Дървена къща в модерното разбиране на повечето хора е елитна дървена нова сграда. Някак си, вниманието пада на факта, че повечето от старите сгради на територията на ОНД са дървени, само "zadekorirovannymi" глина покритие или облицовъчни тухли. Днес е модерно да се изграждат дървени конструкции: къщи, беседки, бани и др. Модерните технологии могат ефективно да изолират дори дървена къща, като я придават желания вид. Това означава, че изолацията на фасадата на дървената къща се комбинира с процеса на довършване.

Технологията за затопляне на фасадата на дървена къща включва използването на два типа топлоизолационни материали: минерални и синтетични с външна или вътрешна изолация.

В случай на дървена къща, вътрешната изолация е нежелана, особено когато е възможно да се извърши външна изолация на фасадата на дървена къща. Защо? Редица фактори "леко намеква" - направете по-добра изолация на къщата отвън! Това ще спести полезната площ на помещението - дебелината на изолационния "пай" заема много място.

Изолацията на стените отвътре не ги предпазва от замръзване! Изместване "точка на оросяване" в помещение води до отделяне на кондензат на границата на топли и студени зони и за бързото появата на влажни и по-сериозни "мокри" ефекти.

Замразяването на влажна стена в студените пори на годината води до нейното микрокрекиране и постепенно унищожаване.

По този начин най-практичният и печеливш начин на затопляне е да се създаде външен изолационен "пай".

Външната изолация на фасадата на дървена къща включва използването на такива материали:

  • пара-отстраняваща влага-вятър изолация;
  • изолация от минерална вата;
  • материал за покриви (дървени летви или профили);
  • аксесоари за закрепване (дюбели-чадъри, лепяща лента за парна бариера, лепилна смес за екструдиран пенополистирол и др.);

Моля, обърнете внимание! Обърнете специално внимание на избора на изолация за дървена къща и се консултирайте със специалисти във вашия район на пребиваване.

Затопляне на дървени стени с минерална вата

Оптималната възможност за затопляне на дървените стени на къщата е използването на минерална вата. Няма значение, структурни особености "" на къщата, независимо дали тя е направена от дървени трупи, независимо дали е в рамка или дървен материал е направен от ... Във всички тези случаи, външна изолация технология може да бъде един и същ.

Ако фасадата е измазана върху слой от минерална вата, тогава слоят от пара и вятърния изолационен слой може да бъде пренебрегнат. Висока водопропускливост пара вата и мазилка стени позволи свободно "диша", като влага от външната пространство, което ще предпази последната от гниене и бавно разрушаване. Но преди изолацията дървената стена трябва да бъде обработена с противогъбично съединение.

Плочите от минерална вата се закрепват към стените с помощта на дюбели за плочи без празнини между тях и с изместването на вертикалните шевове на всеки ред спрямо съседния ред.

Когато сте с лице към къщата с декоративен материал (сайдинг, облицовка ...) преди затопляне, е необходимо да се грижите за закрепването на рамката.

Моля, обърнете внимание! При монтажа на рамката е необходимо да се вземе предвид вентилационната междина от най-малко 50 mm между външната повърхност на изолацията и вътрешната повърхност на декоративния материал.

Как да изолирате фасадата на дървена къща

Как да изолирате фасадата на дървена къща

Дължината на монтажните скоби трябва да вземе предвид дебелината на изолацията + 50 mm + мястото за фиксиране на гредата. След това фиксирайте плочите на изолационната плоча с дюбели. След това цялата площ на крие parovyvodyaschey влага вятъра изолация изолация филм, който баста под по краищата на изолационния слой, затваряйки по този начин минерална вата срещу проникване на влага в него, които, между другото, е изключително отразява отрицателно на изолационните свойства на минералната вата.



Обърнете внимание! Не се препоръчва или по-скоро е противопоказано да се покрият стените на къщата с полиетиленово фолио под слоя от топлоизолационен материал. Той в комбинация с недостатъчната вентилация на къщата ще се превърне в непреодолима бариера за влага, която в нормален режим трябва свободно да оставя стените навън. В същото време се гарантира гниене и появата на бързо развиваща се гъбичка в дървени стени!

Пенопласт или екструдиран пенополистирол в изолацията на дървена къща

Затоплянето на фасадата на дървена къща с обикновена полистиролова пяна е противопоказано поради способността й да натрупва влага.

Леко по-добър вариант може да бъде използването на пяна като нагревател или екструдиран полистирол, но само ако има добра вентилация в къщата. Тези материали всъщност имат "нулева" проводимост на парите, така че къщата изглежда е в запечатана "термо риза", което отново ще има отрицателно въздействие върху състоянието на стените. Интензивната вентилация може да помогне да се премахне излишната влага от помещението.

Кантиране на ламелите

Кантиране на ламелите

За укрепване на листовете изолатор по стените на дървени къщи, монтирана решетка на греди (20-30 х 50 мм), потвърдени от ниво, с 500h500mm размера на клетката (размер на листа). Закрепете неравните пръти към стените с прав закачалка. Пролуките между неравностите на стената и гредата са изпълнени с монтажна пяна.

Листовете на топлоизолатора към щайгата са фиксирани с полиуретанова пяна и накрая се фиксират с дюбели. Следващият ред трябва да бъде изместен - вертикалните шевове не трябва да съвпадат. Листовете са "монтирани" с поплавък или пълни с течна пяна.

Не се препоръчва използването на монтажна пяна за запечатване!

Ако се полагат мазилки от експандиран полистирен или експандиран полистирол, тогава нагревателят е подсилен със специална мрежа и след това е измазан!

Полезен! Ако не сте фен на монотонна работа, която изисква точност, тогава е по-добре да наемете професионалисти за този вид работа.

Изолация на зидария

Стенна конструкция с тухлена облицовка

Стенна конструкция с тухлена облицовка

Допълнително свързване на тухли към стената с помощта на ноктите

Допълнително свързване на тухли към стената с помощта на ноктите

Дървеният дол може да бъде изолиран и от допълнителната му облицовка с тухлена или газово блок отвън. В този случай между дървената стена и зидарията се полага слой изолация. Задължително условие тук е наличието на въздушна вентилационна междина между облицовъчната стена и външната повърхност на нагревателя.

В съвременното строителство често се изгражда стена, изработена от газобетонни блокове. Ниска топлопроводимост в "Commonwealth" с висока пропускливост на парите дава възможност за получаване на висококачествена изолация без използването на пароизолационни материали и организиране на вентилационната междина.

Използването на минерална вата като топлоизолатор е оптимално (особено в случай на дървена кабина). Висок коефициент на топлоизолация, устойчивост на високи температури, неподходящ за "сетълмент" на гъбичките, висока пропускливост на парите ... Не можете да продължите! Вече достатъчно аргументи.

"Превръзка" у дома си в допълнително топло "odezhku" Не само, че можете да получите комфортна температура в помещението, но и спасяване (когато са правилно подбрани материали и монтаж) на стената на къщата безопасно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къщи за къщаКъщи за къща
Затопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготиниЗатопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготини
Нов живот за стените на дървена къщаНов живот за стените на дървена къща
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
» » Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
© 2021 BggeHat.com