Топлоизолация на стените на външна дървена къща с полистирол

Затопляне с пенополистиролови стени на дървена къща извън 1Напоследък хората започват да предпочитат дървени къщи

. Първото нещо, което привлича този естествен материал, е екологичната му чистота. В допълнение към това, дървото много добре регулира температурата в самата стая. Ето защо не винаги се изисква допълнителна изолация на стени в дървена къща. Въпреки че в студени райони се препоръчва изолация на стените извън дървената къща.
Също така се препоръчва стените да бъдат изолирани от външната страна на дървената къща, когато между дървените трупи се счупи износен слой.

Като нагревател използваха различни материали. Сред това разнообразие лидер може би е стиропор.

Затоплянето на външните стени с експандиран полистирол трябва да се извършва в съответствие с технологията на вентилираната фасада. Циркулацията на въздуха позволява полистиролът да остане сух. И това удължава живота на сградата и има добър ефект върху топлопредаването.

Топлоизолация на стените на дървена къща извън 2

Малко за стиропор

Екструдираният полистирол се произвежда с помощта на технология, която осигурява абсолютна херметичност. следователно затоплящи стени в дървена къща Трябва да се направи така, че плочите да са здраво залепени към стената. Лепилото също трябва да бъде избрано правилно. За да направите това, трябва да се запознаете с характеристиките на материала. По принцип полистироловата пяна е много висококачествен материал, който може да се използва през всеки сезон.

Закрепване на експандиран полистирол

Затоплянето на външните стени на дървена къща започва с факта, че стените се почистват и се отстраняват големи дефекти. Не е необходимо да се уплътняват малки неравности, но големите дупки трябва да бъдат измазани. Максималната допустима разлика във височината е 2 см.

че експандиран полистирол добре държани по стените, те трябва да бъдат грундирани.

Плочите от експандиран полистирол трябва да се залепят само след като замазката се втвърди и изсъхне. Лепилото се приготвя съгласно препоръките, дадени на него.

Затоплянето на стените извън дървената къща върви отдолу нагоре. Правилното положение на долния ред се осигурява от така наречената стартова лента.

Затоплянето на външните стени на дървена къща не е особено трудна задача, но определена технология все още трябва да се наблюдава.

  • Стиропорната плоскост, смазана с лепило, се полага на стената малко по-високо от мястото, където трябва да бъде.
  • То е в правилната позиция след като е притиснат.
  • В този случай лепилото се разпределя равномерно върху плочката, а върху стената се закрепва здраво.


Топлоизолация с полистиролови стени на дървена къща извън 3

Лепило - не е единственото, върху което се пазят плочките. Освен това материалът е залепен с пластмасови дюбели. След като лепилната смес се изсуши, полистиролът се измазва с основния състав, в който се загрява подсилващата мрежа. Припокриването е 10 см. След това се полага 5 см слой мазилка. Когато се изсуши, повърхността може да бъде покрита със защитно декоративно покритие или шарнирна конструкция.

Изолацията на стените извън дървената къща с използването на експандиран полистирол сега се използва в преобладаващата част от случаите. За тази цел този материал се използва не само при изграждането на нови сгради, но и при затоплянето на стари конструкции.

Затопляне на външни стени дървена къща е изгодно, тъй като не "яде" използваемата площ на интериора.

И по отношение на спестяване на топлина, този материал е много ефективен. Поради факта, че тази топлоизолация спестява до 50 топлина в къщата, а отоплението се изразходва по-малко.

Външната изолация на стените е направена от листове от експандиран полистирол, дебелината на която е 80-100 мм. Те могат да бъдат заменени от листове с размери 30-40 мм, които се подреждат на два слоя.

Топлоизолация на стените на външна дървена къща с полистирен 4

Листовете са монтирани на предварително подравнена и почистена стена. След фиксиране на листовете с дюбели, върху тях се нанася допълнителен слой адхезивен мастик, където се дели тънка подсилваща мрежа. Мрежата се използва за фиксиране на довършителната част и мазилката. На укрепващата мрежа се поставя изравняващ слой от мастик, след което се прави грундиране.

Изолация на външната стена трябва да се извършва при сухо време, когато температурата на околната среда не е по-ниска от 5 ° С.

Накрая, отбелязваме, че изграждането на дървени къщи е най-доброто в провинцията. В тих селски район къщата на този материал ще изглежда страхотно.

Затопляне с полистиролови пяна стени на дървена къща извън 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на дървена къща навънЗатопляне на дървена къща навън
Как да изолирате къща от външен бар с минерална ватаКак да изолирате къща от външен бар с минерална вата
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
» » Топлоизолация на стените на външна дървена къща с полистирол
© 2021 BggeHat.com