Как да изолирате къща от външен бар с минерална вата

Затопляне на къщата от дървесината извън АЗащо трябва да затоплите къщата от дървото навън в континентален климат? Голяма част от загубата на топлина в имения изработена от дървен материал или трупи, поради двете структурни характеристики на самата конструкция и размери (например, дебелина зависи греди / греди).

Нека да поговорим за това къща затопляне от бара 150x150. Въпреки че всичко, което е посочено по-долу, може да се припише на всяка друга част от гредата и дневниците.

Технологията на изграждане на жилища на дървесина (залепени, профилирана или просто) дойде в страната ни от страни с по-умерен от гледна точка на отрицателни температури климат, така че затоплянето на къщата от един бар извън е от съществено значение за поддържането на нормално вътрешен климат в суровата зима на вътрешния пазар.

Каква изолация трябва да избера?

Що се отнася до изолационните материали, най-добрият избор е да спрете на две от тях - пяна от полистирол (листова пяна) и минерална вата. Ще говорим за затопляне на къщата с минерална вата.

Затопляне на къщата от дървесината навън 0

Топлоизолация на къщата от дървесината отвън с помощта на експандиран полистирол може да доведе до не най-добрия резултат по отношение на пожарната безопасност. И въпреки че пяната се обработва със забавители на горенето, много собственици отказват да монтират тази изолация върху дървени сгради.

В същото време минералната вата, базирана на базалтови скали, изобщо не гори и поддържа температурата до 800 градуса по Целзий. Така че облицованата с вълна външна изолация на къщата от дървения материал не само ще увеличи топлоизолацията, но и ще осигури по-добра противопожарна защита.

Топлоизолация на къщата от бара с базална вата

Така че, като нагревател избираме минерална (базалтова) памучна вата. След това изчисляваме дебелината на слоя минерална вата. Както се вижда от практиката, процесът не е сложен.

Затопляне на къщата от дървесината навън 1

Изчисляване на дебелината на изолацията

За да разберем, каква дебелина се нуждае от нагревател, струва си само да погледнете таблицата със стандартите за устойчивост на топлина на обграждащите конструкции за вашия регион:

Затоплянето на къщата от дървесината извън масата

Ние описваме най-лесният начин, който се определя от дебелината на изолацията: квадратен дървена къща с дебелина на стената от 150 mm, което е в областта с настинки до 20 градуса по Целзий, той изисква използването на стандартен минерална вата слой (стандартна дебелина - 5 см).

Ако една къща с дебелина на стената от 150 милиметра се намира в по-тежки климатични условия, тя ще отнеме 2-3 слоя минерална вата, която ще бъде 100-150 мм от високоефективна изолация.

Избор на плоча нагревател

Изолацията на къщата от външния бар е направена от минерална вата, продавана под формата на плочи или рогозки. Съществува и ролкова версия на минералната изолация, но е по-добре да се използва за вътрешна работа на изолацията на помещенията, защото може да запълни стенните дефекти.

Затопляне на къщата от дървесината навън 3

В случай на къща от дърво, за което пишем за изолацията, материалът вече осигурява гладка повърхност на стените.

Размери на обвивката



Също така имате нужда от няколко дървени греди (раздел 50х50). Дебелината на тези греди зависи от броя на слоевете от минерална вата, които ще трябва да бъдат положени. За организирането на един слой е достатъчно разрез от 50x50 мм. Ако, обаче, къща затопляне от бара външната страна изисква полагане на два слоя минерална вата, се изисква напречно сечение от 50x100.

Освен това ще трябва да натрупате хидроизолационен филм, винтове за закрепване, самонарезни винтове и антифункционални разтвори.

Стенна обработка

Започва затопляне на къщата от един бар навън с обработката на външните стени на къщата, използвайки противогъбични антисептични разтвори, които могат да ви помогнат да не мисля за това върху дърво мухъл или гъбички ще се появи с течение на времето, и ще трябва да се демонтира структура за достъп до нея. Освен това, изолацията на къщата от дървесината отвън трябва също да започне с обработката на стени със специални противопожарни смеси.

Хидроизолация или парна бариера

Върху подготвената стена се поставя хидроизолационен филм с груба повърхност по посока на стената, тъй като тя е тази, която е водопроводима.

Затопляне на къщата от дървесината навън 4

Гланцираната страна, напротив, не позволява влагата да проникне по стените. Ако направите грешка, на стената ще се образува кондензат, което на свой ред води до постепенното унищожаване на материала за стени.

Хидроизолация фолио се засилва по стените с помощта на скоби и при условие, stepplernyh припокриващи се слоеве 100-120 мм, след което, с помощта на самозалепващи се ленти залепени ставите линия.

Тук можете да използвате и бариерата срещу пара, която предпазва изолационния слой от парите, проникващи през дървените стени.

Кантиране на ламелите

Освен това изолацията на къщата от дървесината отвън е да се монтират ламелите. Първият лъч е прикрепен към ъгъла на сградата от края на краищата с самобръчкови винтове. Всяка от следните ленти е фиксирана на еднакво разстояние, строго вертикално.

Монтаж на памучна вата

След това минералната вата се нарязва на части от правилния размер. Затоплянето на къщата от външната страна от външната страна допълнително изисква използването на котви (метални или пластмасови), през които плочите са закрепени към стените.

Топлоизолация на къщата отвън 5

Първо се пробиват серии от проходни отвори, в които се вкарват анкерите. След това сърцевините с шапки се набиват в котвата, след което се залепват котвите, което осигурява твърдо задържане на нагревателната плоча.

Външна хидроизолация

Топлоизолацията на къщата от дървесината отвън на финалния етап се състои в укрепване вторият слой от хидроизолационен филм, който трябва да бъде поставен, както и първият, лъскав външен вид.

Топлоизолация на дървената къща отвън 6

С помощта на този слой, излишната влага ще бъде премахната от минералната вата и няма да се върне, което ще осигури по-дълъг живот на материала. Филмът е прикрепен с помощта на скоби със скоби.

Завършване на къщата над изолацията

Освен това дървената къща е покрита с всякакви довършителни материали, които ви харесват. Тя може да бъде сайдинг, панел за тухла или дървена блок къща. Можете да направите и всяка вентилирана с панти фасада с покритие от всякакъв материал.

Андрей Черкасов, 2014 г., Москва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на корпусаТоплоизолация на корпуса
Затопляне на дървена къща навънЗатопляне на дървена къща навън
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Как правилно да се изолира подборът на материала на таванаКак правилно да се изолира подборът на материала на тавана
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Как да затопли дървената къщаКак да затопли дървената къща
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
» » Как да изолирате къща от външен бар с минерална вата
© 2021 BggeHat.com