Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкции



Топлината в къщата е достатъчно лесна за загуба: топъл въздух изчезва и през многобройни незабележими прозорци, през пода и през тавана. Колкото по-голям е апартаментът в къщата, толкова повече топлина ще се издигне, така че изолацията на тавана често не е необоснован лукс, а спешна необходимост, особено за жителите на "студените" географски ширини. Мнозина считат за нецелесъобразно да изолират тавана, като се има предвид, че чрез него се отделя само най-малкото количество топлина. Не е така. Чрез тавана, до двадесет процента от цялата топлина в къщата изчезва, защото топъл въздух се издига нагоре и през изолиран таван изчезва от къщата.
как да изолирате правилно тавана с минерална вата
За изолация на тавани в апартамента ще трябва да инсталирате шарнирни конструкции, в противен случай - окачен таван, чието вътрешно пространство ще бъде запълнено с топлоизолатор, затоплянето в частна къща може да се направи през тавански помещения. Затоплянето на тавана отвътре с минерална вата се извършва в няколко прости стъпки.

Причини за изолиране на тавана

В допълнение към основното - оставянето на топлината от дома, има редица причини, поради които заслужава да се изолира таванът в къщата.
Понякога, ако разликата между температурата в къщата и на улицата е прекалено голям или възникват чести промени на температурата, кондензация на тавана, която скоро ще доведе до zagnieniyu таван, поради високата влажност ще плесени. В такива случаи е по-евтино да се извършва изолация веднъж, отколкото постоянно да се променя таванното покритие.
В допълнение, изолация от минерална вата има хубав бонус - тя увеличава шума и звукоизолация в къщата, което е особено важно за апартамент обитатели, макар че от време на време с шумоизолационни проблеми възникват от собствениците на частни къщи.
Минерална вата за изолация на тавана
Ще се изисква надеждна топлоизолация в случай, че жителите на къщата решат да увеличат жилищното пространство, като свържат балкона към стаите. Тогава въпросът за топлоизолацията ще стане остър, защото при проектирането на балкони, никой не мисли за факта, че след балкона се превръща в допълнително жилищно пространство. За да не се губи скъпоценната топлина от къщата с подобни работи, е необходимо да се направи топлоизолация на тавана и на балкона, включително (прочетете:Затопляне на тавана на лоджията").

Когато трябва да изолирате тавана

- Пригответе си кожено палто през лятото - казва поговорката. Работата по изолацията на тавана се извършва най-добре през лятото, когато температурата достигне 20-30 градуса, след което затягането ще премине по-надеждно и по-бързо.

Тогава да се затопли

Един от най-популярните материали за топлоизолация е минералната вата, която е станала толкова разпространена, че вече е възможно да се намери материал навсякъде (прочетете също:По-добре да изолира тавана на частна къща").
затоплянето на тавана с минерална вата със собствени ръце
Перфектно подходяща минват за изолация на тавана като апартамент и частна дървена къща.
Славата не дойде при никого. Minvata не беше напразно в търсенето на пазара на топлоизолационни материали. Това е сравнително евтин, висококачествен и надежден материал, удобен за потребителя. Също така, минералната вата не изгаря, не изгнива и не е чувствителна към атаки от гризачи и насекоми. Основната отрицателна характеристика е, че минералната вата лесно абсорбира влагата. При намокряне, минералната вата губи повечето свои топлоизолационни свойства, така че при работа е необходимо да се полага слой от парно бариерен филм. Също така, минералната вата има тенденция да потъва с времето.
Разбира се, в стремежа към евтиност, е възможно да се изолира тавана с пяна или токсична и жизнено опасна стъклена вата, но качеството на тази изолация ще бъде по-ниско от качеството изолация на тавана с минерална вата.

Как правилно да изолирате тавана с минерална вата

Работите се извършват в тавански помещения на частна къща на етажа или, ако работи в апартамента, след това в пространството между шарнирните и главните тавани. Прочетете също: "Изолация за тавана на къщата".
Загряване на тавана с минерална вата - процесът е съвсем прост, но преди да започнете работа е необходимо да се уверите, че са налице всички необходими материали и таванът или таваните са подготвени правилно.
как да изолирате правилно тавана с инструкция за минимум
За да подготвите тавана, трябва да го измиете добре, да го изправите, да отстраните лющената мазилка и т.н. Цялата работа, извършена в близост и на тавана, например окабеляване на електричество за полилеи, трябва да бъде завършена преди да се извършат изолационните работи.
За да работи трябва много изолация, в този случай, минерална вата, покривни фолиа, пароизолация филм, който защитава минерална вата от парата издига от топла стая (както е посочено по-горе, минерална вата в никакъв случай не трябва да се намокри), пяна като допълнителна защита, и монтажната пяна, която ще запълни пукнатините и фугите на пяната (вижте също: "Как да се изолира правилно тавана: избор на материал").
Количеството минерална вата и пяна се изчислява въз основа на площта на помещението. Слоят от минерална вата ще достигне 2-5 см, слоят от пяна пластмаса - 4-5 см.
Затопляне на тавана с минерална вата, подробно видео:

Подготвителна работа

Преди да поставите слой топлоизолация, е необходимо да изрежете парче бариера филм в равно парчета и го поставете на тавана / тавана. Не правете твърде тесни ивици - в противен случай те ще бъдат неудобни да се държат заедно след това.
как да изолирате таван минивидж съвети
След поставянето на слоя от парно бариерен филм е необходимо да се постави слой пяна отгоре и да се запълнят всички пролуки и пукнатини с монтажна пяна. Пенопластът, въпреки че не е от същия качествен материал като минералната вата, все още ще осигури допълнителна изолация на къщата, освен това е доста евтина и достъпна.

Полагане на топлоизолационния слой: как да изолирате тавана с минерална вата

След цялата подготвителна работа трябва да се положи слой от минерална вата с дебелина от два до пет сантиметра, в зависимост от региона и средните дневни температури.
изолация на тавана отвътре с минерална вата със собствени ръце
В крайна сметка всички слоеве са покрити с гипсокартон. Сега можете да извършвате довършителни работи, варовик, лепило върху тавана, инсталирате окачен таван или фото тапет. Работата по монтажа на топлоизолация е окончателно завършена и можете да направите с тавана всичко, което сърцето Ви желае.
Затоплянето на тавана беше успешно.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изолация на тавана в банятаИзолация на тавана в банята
Загряване на пяна таван лесно и евтиноЗагряване на пяна таван лесно и евтино
Затоплянето на тавана с минимална комфортна температура в къщата е гарантирано!Затоплянето на тавана с минимална комфортна температура в къщата е гарантирано!
Как правилно да се изолира подборът на материала на таванаКак правилно да се изолира подборът на материала на тавана
Изолация на тавана в частна къща - методиИзолация на тавана в частна къща - методи
Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Топлоизолацията на тавана гарантира комфортТоплоизолацията на тавана гарантира комфорт
Отопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждноОтопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждно
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
» » Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
© 2021 BggeHat.com