По-добре да изолирате дневник?

Затопляне на къщата от трупи

Антон Скоморохов, Пенза. Въпрос: Добър ден, скъпи. Имам къща в региона - рамка от дневник. Самата къща се намира на бетон MZFL, мазето е направено от силикатни тухли. Всичко ще е наред, но сега отиваме там през зимата, планирам да направя там постоянно отопление. Как мога да затопля по-добре къщата си?

Отговаря на Сергей Зайцев, специалист в строителна фирма (Москва).

Отговор: Добър ден, Антон. На първо място, струва си да разберете как искате да настроите постоянно отопление къща за гости.

Какъв тип отоплителна система е възможна?

Ако не сте много далеч през цялата седмица, тогава можете да направите течна отоплителна система с радиатори. В този случай, ако има прекъсване на захранването или оборудването на котела е неуспешно, ще можете да дойдете и да възстановите операцията CO.

Естествено, за да ви уведомим, че всичко не е наред, котелното оборудване трябва да бъде оборудвано със система за уведомяване чрез SMS.

Ако къщата се намира в задната част и е трудно да стигнете до нея, най-добре е да изградите отоплителната система на конвекторна система. В този случай, ако внезапно има прекъсване на захранването или отоплителната система ще се повреди, няма да имате никакви загуби в сравнение с използването на течен СО.

Компромисната опция ще бъде използването на система за нагряване на течности с охлаждащ агент без замръзване, напълнен с пропилей гликолова основа. Това охлаждане е напълно безопасно за хората в случай на изтичане. Докато охладителите на етилен гликола са доста отровни, дори техните пари могат да причинят алергична реакция при хората.

Тогава да затоплиш къщата от дневника?

Сега да преминем към затоплянето и последващото завършване фасада къща за гости.

Във всеки случай, преди началото на изолационната работа, трябва да стегнете стените на дървото. Ако сте построили къща от калибриран лог или кръгъл кръг, тогава подготвителната ви работа ще бъде намалена до минимум.

След това изборът на изолация за дървена къща ще зависи от това коя фасада ще решите да направите в края.



Затоплянето на къщата от кутията

Ако влезете къща сайдинг облицовки или блокиране на къща или искате да ножницата Къща plankenom или декоративни борда, тогава ще трябва да изберете някоя негорими изолация, която в същото радиални може да запълни празнината между трупите по стените.

Това е вашият избор - базалтова вълна, ecowool, полиуретанова пяна. Тези материали са чудесни за затопляне на къщи от трупи.

Базални вълнени листове ще покрие всички пукнатини между дървените трупи, ще запълни хетерогенните кухини в кутията.

Ecowool е издухващ материал, точно като полиуретанова пяна. И така, не можете да се притеснявате за възможните кухини в изолацията като цяло. Надуваемият материал не оставя празнини при разпенване.

Затоплянето на къщата от пай

След това ще е необходимо да се монтира хидро-вятърна защита само при листова базалтова вата. Освен това ще бъде възможно да се пристъпи директно към монтирането на декоративната фасада.

Мога ли да използвам пенополистирол?

Ако искате да използвате фасада от гипс, можете да изберете полистирол като нагревател. Но мазилката фасада е абсолютно "не си струва" в комбинация с дървена основа.

Тъй като дървената кабина е "жива", тя непрекъснато "диша", т.е. има постоянна микромоция, смяна на трупите по отношение един към друг.

Така че полистирол, за да затоплите дървената къща не е подходящ. Единственото място, където можете да използвате пяна или по-точно екструдирана полистиролова пяна, е да изолирате основата на къщата си в нейната тухлена и бетонна част. EEPPS абсолютно не се страхува от влага и ще бъде отлична изолация за мазето на дървената къща.

Затоплянето на къщата от труп от минерална вата

Заключение. За затопляне на къщи от дървени годни базалт нагреватели и всяка zaduvnye топлоизолация, например, и Ековата penopliuretan, които могат да духне в щайгата, оборудвана от външната страна на стените на дневника.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Възможност за електрическо отопление на селски къщиВъзможност за електрическо отопление на селски къщи
Отопление на вилатаОтопление на вилата
Еднотръбна отоплителна система на частна къщаЕднотръбна отоплителна система на частна къща
Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Система за отоплителна централаСистема за отоплителна централа
Вентилация в котелното на частна къщаВентилация в котелното на частна къща
Схема и характеристики на еднотръбната отоплителна системаСхема и характеристики на еднотръбната отоплителна система
Резервоар за натрупване на отоплителна системаРезервоар за натрупване на отоплителна система
» » По-добре да изолирате дневник?
© 2021 BggeHat.com