Отопление на вилата

Неразделна част във всекидневната е отопление. Само това може да ни осигури удобни условия през зимата. Въпреки това, много хора в инсталацията на отопление често се губят сред разнообразието от системи. Вторият въпрос е инсталационната опция, как правилно да се сглоби системата. Както виждаме, печката за отопление на вилата вече е остаряло решение. Поискайте помощ от специалист и ще бъдете приятно изненадани, че ще ви бъдат дадени различни опции. Новите системи за отопление на вили не само ви позволяват да пестите финанси, но и са много прости при монтажа и периодичната поддръжка.
отопление на вилата
Схема на отопление на вилата

Този преглед е за това как правилно да се инсталира отопление във вила, как да се избере необходимото оборудване и да се поставят компонентите. Много важен момент преди началото на този вид работа е стъпка като проектиране на къща за отопление, където всички нюанси ще бъдат посочени.

Коя къща система за отопление трябва да предпочитам?

Отоплителните системи са разделени на няколко вида. За единицата от групата се използва енергийният носител или просто горивото. Важен момент е фактът, че е необходимо да се даде предимство на това гориво, което ще разпредели необходимото количество топлина, необходимо за отопление на стаята.

За различни горивни системи са разделени на: вода, електричество, въздух и открит огън.

Открийте огън

Системата е представена от фурна и тръба. Принципът на системата е такъв, че малкият размер на такова устройство ще се нагрее, но само топлината в района няма да се разпределя равномерно. Най-топлото място е в близост до камината. Но колкото за отдалечените райони на помещението, температурата на въздуха там е много по-ниска. В този случай дори подовете не се затоплят.

Проектиране на къща за отопление
Отопление с чугунена фурна

Водна система

Те се използват почти навсякъде. Такава отоплителна система на къщата е разположена по такъв начин, че охладителят да се движи в затворен кръг. За инсталирането на такава система се изисква котел, тръби, които свързват всички компоненти и батерии. Също така не забравяйте за разширителния резервоар и циркулационната помпа. Водата се затопля до зададената температура в котела и преминава през тръбите към радиатора. Докато се движи през системата, то загрява метала, от който се произвеждат компонентите, и топлината се прехвърля в околното пространство.

къща отопление инсталация
Водна отоплителна система

След като водата се охлади, тя ще се върне в първоначалното си място, т.е. в котела. За да се инсталира отопление на вода в къщи, няколко системи могат да бъдат използвани за отопление на водата. Допуска се използването на котли за газ, електричество, дизелово гориво и твърдо гориво.

Това може да бъде интересно - схемата за отопление - "Ленинград", това е съвсем проста и надеждна.

Що се отнася до водата като източник на топлина, тя може да бъде заменена с антифриз.

Инсталацията работи и разходите за проекта за отопление в къща ще бъде доста голяма сума, но в бъдеще ще разберете, че такава система е икономична.

Електрическа отоплителна система

Този тип система се състои от електрически конвектор, нагреватели с дълги инфрачервени вълни и система от "топли подове". Не е трудно да се инсталира електрическият отоплителен кръг. За да инсталирате такава система, имате нужда от нагревател. Или няколко източника на топлина, равномерно разпределени около стаята. Въпреки това, не се изравнявайте цената на работите и оборудването в такава система. Шокът ви очаква в края на месеца. Електрическата сметка ще бъде висока. Както можете да видите, това отопление не попада в категорията икономически изгодно за потребителя.

отопление на вили
Електрическа отоплителна система на селска къща

Въздушна отоплителна система

Принципът на функционирането му е такъв, че стаята се загрява от циркулацията на топъл въздух. Това отопление на вилата на ключ до ключ се състои от: топло генератор, тръбопровод система. Така че топлинният генератор загрява въздуха и го захранва през топлинните тръби в цялата стая.

Не забравяйте, че топлият въздух винаги се издига. Оттук и заключението, че за да загреете напълно стаята, е необходимо да инсталирате нещо друго, което ще измести студения въздух от под тавана.

За тази цел има тръбна система в топлинния генератор, която изсмуква студения въздух в отоплителната система. Въздухът ще циркулира в условията на гравитационна циркулация, причинена от различни температури и ако силата му се изважда от стаята и се доставя на отоплението.

къща отоплителна система
Въздушна отоплителна система

За да използвате насилствен метод, подходящ е вентилаторът. При различни температури нормалната циркулация на въздуха не е възможна при отворени прозорци и врати. Просто казано, системата не е затворена. Топлинният генератор в системите за отопление на въздуха работи с природен газ, дизелово гориво и керосин. За отстраняване на продуктите от горенето, инсталирайте комин. Системата за отопление на въздуха е по-добре да бъде инсталирана по време на строителството на къщата.

Най-приемливата система за отопление на къщата е отоплението на водата. Лесно се инсталира и не изисква големи разходи за монтаж.

Що се отнася до електрическото отопление, може да се планира, ако няма водоизточник наблизо или като резервна опция в случай на авария във водна станция. Въздушното отопление едва ли влиза в живота на частните собственици на къщи, тъй като малко се знае.

Гориво за котли



Тази характеристика е важна и при избора на опция за отопление за вила. При изчисляване на разходите за изразходвано гориво е целесъобразно да се има предвид факта, че различните източници на енергия отделят топлина по различни начини. Ние стигаме до извода, че цената зависи от размера на консумираното гориво.

Има котли, работещи с газ, въглища и дърво. Соларното масло е неизползвано средство за отопление на вилата. Можете да инсталирате газовия котел като основен източник на топлина и като допълнение към отоплителната система.

Електрическите отоплителни системи са добре пригодени в страни, където цената на електроенергията е намалена през нощта.

Нощта е важна част от деня, защото в този момент има максимално нагряване на стаята. През деня можете да намалите температурата на въздуха, докато сте в стаята. Налагайте котли на твърдо гориво в райони, които са отдалечени от газопроводите. Известно е, че котлите за твърдо гориво работят върху пелети.

къща схема на отопление
Котел на твърдо гориво за пелети

Газовата схема за отопление на вилата - най-рентабилен. Цената на газа е ниска, така че една малка такса се изпълнява в рамките на един месец. Можете да комбинирате отоплението с газ и електричество. Ако вашата къща се намира на място, където няма газопровод, е по-добре да се даде предимство на газовата + електрическа отоплителна система.

Нека сега да говорим за отоплителната система на течни охладители. Най-подходящата отоплителна система е водата. Ще проучим подробно как да инсталираме отоплението на вилата.

Забележете, че в къщите са поставени радиатори под прозорците. Тази подредба ви позволява бързо и равномерно затопляне на стаята и не ви позволява да прониквате през студения въздух от прозорците. Радиаторите обаче не поддържат много добре ефекта на охлаждащата течност. Принципът на действие на такава отоплителна система е такъв, че загрятият въздух се издига от пода до тавана и докато се подарява топлина, като в крайна сметка се изпуска на пода. Циркулацията се случва естествено. Въздухът се отдръпва от стените, предизвиквайки цикъл. На пода въздухът се насочва към радиатора и цикълът започва отново.

Проектиране на къща за отопление
Радиаторите обикновено се монтират под прозореца

Система "Топъл подове"

Този тип отопление на помещенията е най-удобно, когато е необходимо да се затопли дадена област. В същото време температурата на въздуха на пода и на тавана е приблизително еднаква.

Системата "топъл под" е подходяща за отопление на кухнята и детската стая във вашата къща.

За монтаж на системата е необходимо да се поставят тръби по цялата повърхност на пода на еднакво разстояние един от друг. След това подовете са покрити със замазка. В допълнение, отопляем подове икономически - много скъпо нещо, което отоплява малка площ от района, разходите за инсталиране на отоплителна къща в този случай не е толкова голям, колкото последващите разходи. Тази отоплителна система е възможна като допълнение към основната.

Системата от плинт е подобна на комбинацията от "топъл под" и подгряване на водата. Тръбите, свързващи котела и радиаторите, са разположени по протежение на стените покрай основата. С тази инсталация на системата, топлината върви равномерно към стените и подовете. Следователно температурата на въздуха в къщата е една и съща и няма значителни разлики. Спомнете си, че подовата отоплителна система е възможна за монтаж в вече готова конструкция, но "топъл подове" само на етапа на изграждане или ремонт на подове.

Системата за подово отопление надвишава радиатора. Това се дължи на факта, че тръбите се движат по целия периметър на стаята в долната част на стената. В същото време подовете и стените се затоплят. Важно е и фактът, че настилката заема по-малко пространство и е възможно да се скрие мебелите от любопитни очи.

отопление на вилата под ключ
Система за подово отопление

Преди да инсталирате отопление, важно е да подготвите проект за отопление на вилата. Посочете зоните и зоните на отворите на прозорците, вратите и лоджиите. Като имате тези стойности, ще можете да определите процента на топлинните загуби. При топлинни загуби с цифрова стойност от 8 kW, по-добре е да се закупи котел с мощност 12 kW. В проекта на отопление на вилата включват: местоположението на котела и комина, местоположението на батериите в зоните.

Котелното помещение е оборудвано и според изискванията. Бойлерите могат да се монтират както на стената, така и на пода.

Свържете котела и комина здраво, за да предотвратите навлизането на продуктите от изгарянето в помещението. Ако използвате подов бойлер, поставете лист от желязо надолу, така че подът да не гори. Преди да инсталирате котела, прочетете инструкциите за монтаж на оборудването и вземете под внимание всички препоръки. Не забравяйте, че правилното инсталиране на отоплителната система на вилата - залог на безопасна и топла атмосфера в селска къща през зимата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Еднотръбна схема за отопление на частна къщаЕднотръбна схема за отопление на частна къща
Snip 20405-91 отопление, вентилация, климатизацияSnip 20405-91 отопление, вентилация, климатизация
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Възможност за електрическо отопление на селски къщиВъзможност за електрическо отопление на селски къщи
Отопление на лоджията, когато се присъедини към стаятаОтопление на лоджията, когато се присъедини към стаята
Отопление на вилиОтопление на вили
Монтаж на отопление на къщатаМонтаж на отопление на къщата
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Видове системи за отопление на къщиВидове системи за отопление на къщи
» » Отопление на вилата
© 2021 BggeHat.com