Избор на материал за изолация на фасадите

Затопляне на фасадата със собствените си ръцеВ умерен климат е необходимо да се помисли за допълнителна изолация на сградата. Отоплителните уреди не винаги се справят с нашите зими. И материалът на стените оставя много да се желае. Преизчисляването на топлинните загуби не оставя никакъв избор както за собствениците на честния сектор, така и за собствениците на апартаментите.

Единствената разлика е, че можете да държите собственика на дома си фасадна изолация от собствените си ръце, но собственикът на недвижими имоти на петия етаж на това не може да си позволи.

Затопляне на фасадата с полистирол или експандиран полистирол?

Затопляне на фасадата с пластмасова пянаВъпросът за затоплянето на частна къща често се решава от самия собственик. Основните материали в този случай са стиропор или експандиран полистирол. Тези нагреватели се избират поради тяхната здравина, не гъвкавост, добър топлопренос и ниска хигроскопичност. Те също така са лесни за монтаж и ви позволяват да подреждате всякакви декоративни елементи отгоре. Само тук е въпросът, какъв материал да изберем?

Като цяло, свойствата на материалите, както инсталацията, така и техническите, са почти идентични. Разликата е само цената. Пенопластът е по-достъпен и по-разпространен от експандиран полистирол. В допълнение, последната има най-добра сила, поради което се разпада по-рядко и се разпада. При рязане на експандиран полистирен има по-малко отхвърляне, отколкото от пяна.

Но принципът на фиксиране на двата материала е един и същ. Те са закрепени на стената с лепилен състав, който едновременно служи за изглаждане на повърхността. Лепилото се закупува специално за закрепване на изолацията. След това плочите се фиксират със специални пластмасови дюбели - чадъри. Те надеждно закрепват продукта върху стената, за да не се разпада.

Преди да започнете работа, проверете стената за пукнатини или дупки. При намирането на нередности или чипове, всичко трябва да бъде внимателно покрито с решение. Когато инсталирате изолация, трябва да определите външното покритие на фасадата. Ако трябва да поставите тежки довършителни материали, рамката трябва да бъде предварително инсталирана. Напълнете стената с дървени блокове, а между тях вече се извършва изолация.
След изолационното устройство отворите на прозорците и вратите могат да бъдат оформени, създавайки орнаменти от останките на нагревателя. Както полистиролът, така и експандираният полистирол могат да бъдат перфектно обработени.

Затопляне на фасадата с минерална вата - характеристики на инсталацията



Затопляне на фасадата с минерална ватаТоплоизолацията от минерална вата се отличава не само с добри топлинни данни. Също така отлично намалява шума и не се влияе от гризачи и микроорганизми.
Само с инсталирането на такива картини ще трябва да се потапя. Изберете необходимия ви материал с плътност не повече от 80 кг / м3. Освен това под изолацията от минерална вата е необходимо да монтирате рамката.

Ниската плътност на вълната може да доведе до подхлъзване по време на работа. Въпреки че плочите са прикрепени към повърхността на стената с дървени летви. Когато плъзгащата се памучна вата образуваше студени мостове, увеличавайки загубата на топлина у дома. Над монтираната изолация се стига до друг скелет. Тя ще служи за фиксиране на фасадата.

За да се фиксира памучната вата, се използват и лепилни съединения. Те бързо хващат, без да импрегнират тялото на материала. Но е необходимо да прочетете начина на употреба върху опаковката.

Плочите от минерална вата се произвеждат за различни приложения. Например, много фирми произвеждат материали за мазилки. За такъв нагревател няма да са необходими допълнителни мерки за обработка или подсилване на трупа, преди да се нанесе мазилка.

Когато планирате да изолирате сградата с минерална вата, трябва да запомните, че работата трябва да се извършва при ясно време и при положителни температури. Свойствата на материала се влияят от влага и други атмосферни влияния. Над изолацията е задължително инсталиран вятър. Той е прикрепен към горната рамка.

За всеки тип изолация на фасадата със собствените си ръце, те избират собствена марка от минерална вата. Плътността също зависи от технологията и покритието.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на къщата с експандиран полистиролЗатоплянето на къщата с експандиран полистирол
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Топлоизолация на стените на външна дървена къща с полистиролТоплоизолация на стените на външна дървена къща с полистирол
Правилната инсталация на експандиран полистирол върху външните стениПравилната инсталация на експандиран полистирол върху външните стени
Как да изолирате водопроводните тръби в частна къщаКак да изолирате водопроводните тръби в частна къща
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Нагревател knauf knaufНагревател knauf knauf
» » Избор на материал за изолация на фасадите
© 2021 BggeHat.com