Затоплянето на къщата с експандиран полистирол

Темата за жилищното настаняване е релевантна и търсена с появата на самия човек на Земята. Нищо чудно, че хората отидоха да цитат: "Моята къща е моята крепост"! Как да не се въртиш и покривът над главата ти да има голямо щастие и страхотна човешка работа! Важно е не само "Времето в къщата", но и топло вътре. За да направите това, трябва да затоплите къщата с експандиран полистирол, резултатът от работата, която ще се почувствате веднага. Какво е и как с помощта му да спестим на комунални услуги, ние ще анализираме в детайли.

Разширеният полистирол е строителен материал, който е спечелил авторитета на пазара благодарение на незамърсяващи компоненти, топлина и практичност. Това наистина е, както се казва, не е заместим продукт за затопляне на всяка стая, дома и други неща. Как мога да започна изолацията със собствените си ръце и какво е важно да знаете за EPS?

Основните предимства на този материал

  • Има най-високи топлоизолационни свойства;
  • Сравнително не скъпи и лесни за употреба;
  • Добро и бързо отрязано;
  • Има много добра здравина и твърдост;
  • Водоустойчива, която е от голямо значение за затопляне;
  • Достатъчно за години напред. Лошо приспособим към условията на околната среда, поради което обслужва дълго време.

пенополистирол

Недостатъци от експандиран полистирол

  1. Не позволява въздухът да преминава, поради което не се препоръчва употребата му в дървени къщи;
  2. Той абсорбира много влага, което може да причини неприятна химическа миризма;
  3. Необходимо е да се знае плътността на материала, в противен случай лесно ще се влоши при несъответствия при употреба.

Всичко това не е чудесна характеристика, която трябва да знаете преди да започнете работа, така че в бъдеще да не се ангажирате с "лоша" работа и да не я върнете!

Затопляне извън къщата

За да изолирате къщата със собствените си ръце, не е нужно да имате специално образование или умения. Както вече знаем, стиропорът е много практичен, така че няма да има големи проблеми с него.

изолация на къщата отвън с експандиран полистирол

Първоначална и подготвителна работа:

  1. Внасяме материала;
  2. Готвене на стените. Необходимо е да почиствате и почиствате всичко възможно най-много, така че в бъдеще нищо да не може да бъде коригирано;
  3. Покрийте и запечатайте дупки или вдлъбнатини;
  4. След това прилагаме добър грунд, така че мазилката да се държи по-добре.

Как да се изчисли правилното количество от експандиран полистирол?

Това е много просто. Първо трябва да се измери площта на стените, а за фасадата на къщата има достатъчно листове с дебелина 40 мм. Изчислете броячите и умножете по размера на материала.

Полагане на експандиран полистирол и как да се избегнат грешките

За добра организация на работата е необходимо да се постави нулев профил на сока по целия периметър на конструкцията. За да направите това, вземете профилна пръчка и ниво, монтирайте и добавете към стената, което ще предпази нагревателя от дъжд.

След това можете да направите директно полагане и залепване на изолацията. За закрепване към стената дългите нокти с широки шапки почти винаги се използват. Така че със сигурност ще прекарвате повече време, така че най-добре е да използвате специално лепило за този материал веднага.

Не забравяйте, че преди залепването трябва да навлажнете експандирания полистирол, така че да увеличите вискозитета и надеждността на залепването. Уверете се, че сте я приложили равномерно, бавно с помощта на шпатула със зъби, по-добре е да го направите веднага на стената. Между другото, лепилото изсъхва доста бързо, така че не се колебайте. Полагаме чаршафите възможно най-плътно, така че да не остане нито една междина и да натиснем гумения чук, за да разстиламе лепилото равномерно.

Накланяне на експандиран полистирол

Важно е да правите всичко внимателно, защото материалът е много крехък и лек!

Разбира се, по-добре е да започнете да се полагате от ъглите и вратите, това се прави отдолу нагоре. Уверете се, че използвате дълги стени, за да проверите стените.

По това време, можете да се отпуснете за известно време, тъй като лепилото трябва да изсъхне, поне за няколко дни. След това можете да прикрепите чадъри. Не е толкова трудно, трябва да пробиете дупка, да вкарате там чадър и внимателно да забиете пластмасов нокът. Не е необходимо да запълвате много, достатъчно 5 парчета на един лист. Внимателно наблюдавайте процеса, така че чадърът да не е дълбоко депресиран. Когато това стане, прегледайте работата си, ако има пропуски и пропуски. Ако все още сте намерили малко, трябва да ги поставите с монтажна пяна. За да бъдем по-красиви, прекъсваме излишъка му.



Тъй като полистиролът изобщо не харесва слънчевата светлина, върху повърхността се полага специална пластмасова мрежа и тънък слой циментов разтвор трябва да се полага отгоре. Правим това качествено и гладко, така че да не губим време за почистване. Очакваме сушенето.

Както можете да видите, по-голямата част от работата вече е свършила. Какво да направите след това, по ваша преценка и финансови възможности.

Фасадна украса на къщата

През последните години сайдингът придоби популярност (технологията за облицовка на стени на всяка фасада на сградата). Той има огромен брой предимства, основният от които - естетически обжалване. Разхождайки се из града, можете да намерите голям брой строителни конструкции от сайдинг, различни видове, цветове и завършващи инсталации.

Или просто можете да използвате фасадна мазилка. Чрез това вие значително ще удължите живота на експандирания полистирол.

Фасадна украса на къщата с експандиран полистирол

Редът на мазилката

Много е лесно да направите самата мазилка, ако нямате добра представа за това.

Хоросан за мазилка

Не измисляйте нищо, отидете в магазина за строителство и купете готов микс. След това го разбъркайте с вода и разбъркайте добре. Нека останем 5 минути или 10 минути, отново ще се справим и ще започнем да го използваме.

хоросан за мазилки

  1. Преди да започнете, винаги почистете повърхността. Най-доброто за това е състава със зърна от кварц. Опитайте се да направите това и спретнато и гладко.
  2. Нанасянето на гипс трябва да бъде еднородно, защото външният вид на сградата зависи от това. Дебелината на слоя трябва да бъде 3-4 мм.
  3. Не забравяйте да използвате армировъчната мрежа, тя ще ви позволи по-добре да държите мазилката. Прикрепете я към стената и я изправете със своята шпатула. Направете това, така че да се пресова в приложената смес. Можете да приложите малко над решението, за да затворите по-добре окото.
  4. В точките на кръстовището той трябва да е свободен, което е необходимо за следващата лента за съединяване. Изчакваме пълно сушене и почистваме с помощта на ренде на шмиргел. След като изсъхне, можете да го нарисувате с всякакъв цвят за вашето мнение.

Изолация от вътрешната страна на къщата

За да затоплите къщата, трябва да я изолирате от стиропор отвътре. Няма нужда да се страхувате от нищо, сега ще разгледаме подробно целия процес, за да улесним тази задача.

Затопляне на къщата с експандиран полистирол

Подготвителна работа:

  1. Внасяме материала;
  2. Уверете се, че сте затоплили и изсушите нагревателя на помещението;
  3. Стената е важна, за да влезе в добро състояние, да изчисти цялата мръсотия;
  4. Не забравяйте да третирате стената с грунд, с увеличен ефект на проникване;
  5. Изравнете помещението с циментов разтвор.

заключение

Във всяка работа винаги е важно да се организира и да започне. Ако все пак сте решили да направите изолация на къщата с експандиран полистирол, разгледайте всички плюсове и минуси на строителния материал. Нека резултатът непременно да ви направи щастливи.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?
Подгряване на пода с полистирен присадка от заболяванеПодгряване на пода с полистирен присадка от заболяване
Характеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистиролХарактеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистирол
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Ефективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региониЕфективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региони
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Топлоизолация на стените на външна дървена къща с полистиролТоплоизолация на стените на външна дървена къща с полистирол
» » Затоплянето на къщата с експандиран полистирол
© 2021 BggeHat.com