Подгряване на пода с полистирен присадка от заболяване

Днес пазарът е богат на всички видове строителни материали и проблемът възниква във факта, че е необходимо да има известни познания в техния избор. В противен случай ще бъде трудно да се избегнат неприятни ситуации. Особено този проблем възниква, когато въпросът засяга изолацията на пода в гараж, къща или баня.

Избор на най-добрата изолация

подова изолация с полистиролова пянаУвеличаването на цените за използване на енергийните ресурси и темата за топлоизолация на помещенията става все по-спешно. Изолирането на пода, в допълнение към значителните икономии за отопление, ще добави повече комфорт в ежедневието ви.

И в момента, когато сте изправени пред необходимостта от изолация, възниква въпросът за правилността на избора на най-добрата изолация за вашето съоръжение.

Съвременният пазар на строителни материали предлага много от техните сортове, методи на инсталиране и понякога може дори дори професионалист да направи задача да ги разбере. Както знаете, затоплянето на пода е най-важната стъпка в процеса на затопляне на цялата къща.

Тъй като подът е подложен на най-интензивните товари по време на експлоатацията му.

Въпреки разнообразието в обхвата на търговията, всички нагреватели са разделени на 2 вида, а именно по вид на материала. Първият тип е изолацията от минерални влакна: минерална вата, стъклена вата. Произвежда се основно под формата на плочи, рула, рогозки. Вторият вид изолация е направен от пенополимерни материали: полиуретанова пяна, пяна от пластмаса, пяна от пропилей, пенополистирол, полиетиленова пяна. Пазарът се намира под формата на панели, плочи, блокове.

Съвременното строителство е достатъчно разширено и изгражда сгради с различни дизайни. Но въз основа на принципа, че паралелепипедът е най-практичната форма на произвеждания строителен материал, структурите от подобен вид са също най-популярните.

Във връзка с тези моменти плочите на нагревателите се образуват от различни суровини, за да се спестят пари и да се увеличи удобството по време на монтажа. Но не забравяйте за основната им цел.

Размерите в сравнение с хидрофобността и топлинната проводимост са от изключителна важност.

полистирол най-добрата изолация за подаОт това излиза, че изолацията може да бъде разделена на видове според характеристиките на хидроизолацията. За този параметър са разпределени две групи. Първата е дифузна, те се състоят от хидрофобни минерални влакна, например: минерална вата, стъклена вата. Характерна особеност е способността да "диша", т.е. да оставяте настаняваната пара от стаята. Втората група е херметична изолация: пяна и всичките й производни. Те са като целофанов филм и от двете страни не позволяват проникване на влага. Когато използвате втори тип изолация, трябва да имате добра вентилационна система на помещението, за да избегнете кондензация на кондензирана вода по тавана на стените и подовете.

Избор на изолационен материал за пода, трябва да разберете, че в допълнение към високата топло и звукоизолация, важен фактор е цената.

По-подробно разглеждаме изолацията на пода с полистиролова пяна

полистирол за подова изолацияНа външен вид, полистиролът е бял полимер, който се състои от много малки клетки и пенополистирол. Поради своята структура, полистиролът е най-подходящ за изолация на пода. Строителите отдавна оценяват всички положителни аспекти на полистирола и широко го използват за изолация на различни предмети.



Има един мит, който трябва да бъде разсеян. Много хора вярват, че полистиролът е пяна от полистирол, или както всеки е свикнал, че се разпада на малки топчета.

Но всъщност това не е съвсем вярно. В допълнение към този вид пяна има също така разтеглени полипропилен, полиуретанова пяна, пяна полиетилен.

Най-евтиният на пазара от цялата гама е гранулираната пяна, но не е толкова добра за изолацията, колкото изглежда. Тъй като има ниска способност за топлоизолация и тенденция за натрупване на влага и нисък живот, ойерът е на повече от 10 години.

Затопляне на гаража с експандиран полистирол

затопляне на гаража с пластмасова пянаВ наше време науката и индустрията се движат в гигантски стъпки. Днес изолацията на пода с помощта на експандиран полистирол придобива значителна популярност.

Екструдираната пяна от полистирол се отнася до клетъчната форма на пяна на основата на стиропор, т.е. комбинацията от водородни и въглеродни атоми. Този тип пяна се произвежда без използването на преса под формата на пенообразен екструдиран и гранулиран материал. Целият производствен цикъл се основава на пяна с помощта на пентанол (летлив нефтен продукт) под водната пара. След това се оформя структура, позната на нас, която има отлични изолационни и топлоизолационни свойства, увеличена механична якост и по-дълъг период на работа.

Основният и единствен недостатък е само образуването на пълна бариера срещу пара. Въпреки това, има решение за такъв неприятен момент, той изисква само добра вентилационна система да бъде инсталирана в помещението на закрито.

За да бъдем убедени в превъзходството на пяна над другите видове топлоизолационни материали, достатъчни за извършване на елементарни опит, който се състои в сравняване на широко използваната пяна и разширява глината. Ако сравните тези два материала, тогава ще излезе фактът, че поставяйки крака на пода на първия материал, можете да почувствате студа. И във втория случай ще почувствате някаква топлина. Въпреки че температурата в стаята и разбира се, подът е естествен естествено при наличие на други равни условия.

Можете да обясните всичко чрез факта, че когато части от тялото докосват, има загуба на топлина и човешкото тяло реагира на степента на топлопреминаване, а не на температурата в околната среда.

От разглеждания пример става ясно, че когато подът е изолиран с полистирол, топлоизолацията има много по-добър показател, който според експерти надвишава бетонния бетон от двадесет и пет пъти.

Затопляне на пода на земята

Затопляне на пода на земятаСлед това ще говорим за изолацията на подовете на земята. Често с такова предизвикателство хората, които изолират пода в гаража. Технологията за оборудване на подовата настилка на гаража е както следва.

Първо, трябва да изравните основата. В случай на насипна почва, препоръчва се да се уплътни и да се остави да се утаи за около месец в естествена среда. Следващата стъпка е да излеете възглавница с дебелина около 10 сантиметра. Възглавницата е изработена от голям чакъл или натрошен камък, след което се набива. Движението може да се извърши ръчно или с помощта на специална машина за подбиране. Следващият слой от пясък със същата дебелина се поставя върху възглавницата и се натиска. В случай, че основата не е смляна, а бетонна или масивна замазка, необходимо е полиетиленовото фолио да се разстила. Листовете от експандиран полистирол или penopolix се поставят върху филма. Нов единствен слой от топлоизолация е покрит с хидроизолационен филм. В резултат на това се оказва, че слоят изолация е напълно защитена от влага от двете страни.

пяна пластмаса1След това се полага подсилена мрежа, върху която се излива цимент-пясък или бетон. Ако ви се струва, че стиропорът е много крехък и ненадежден, грешите, тъй като степента на максимално натоварване достига до 30 тона на квадратен сантиметър. Така че сега можете да сте сигурни, че с полистироловата пяна можете да затоплите гаража или пространството за съхранение. Трябва да се помни, че дебелината на горния слой на бетонната замазка трябва да бъде най-малко 6 сантиметра. След това окончателното изравняване се извършва, ако повърхността е неравномерна, тогава се полага материалът за отпадъци. Хидроизолацията се полага върху материала на леглото, ако е необходимо, и след това подовете се полагат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на подаЗатопляне на пода
Затоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфортЗатоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфорт
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Имаме ли нужда от подложка за подово отопление?Имаме ли нужда от подложка за подово отопление?
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Топлоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навънТоплоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навън
Затоплянето на лоджията с пеньолексЗатоплянето на лоджията с пеньолекс
Топлината в къщата е гаранция за комфорт за всекиТоплината в къщата е гаранция за комфорт за всеки
Използване на дървени стърготини за подова настилкаИзползване на дървени стърготини за подова настилка
» » Подгряване на пода с полистирен присадка от заболяване
© 2021 BggeHat.com